2 שאלות.

2 שאלות.

1. מהי התוכנה החופשית שנחשבת לטובה ביותר? (בשחמט כמובן). אני משחק ב GNU Chess וב-KChess v.6. 2. הערכת הרמה שלי- ראיתי כבר שאלה כזו, אבל אני אתן קצת פרטים- א. הניקוד שלי באתר השח של Playsite הוא כ-1600, למשחקים של 10 דקות. ב. את ה-GNU Chess אני יכול לנצח עד רמה (Depth) שש + Think Ahead Mode ג. את ה-KChess V.6 32 נצחתי ברמה הגבוהה ביותר. (Depth 23, Think Ahead משהו יכול להעריך בכלליות את הרמה שלי? איפה אני נמצא ביחס לשחקנים בארץ? לדעתכם ועל סמך נתונים אילו, יש לי סיכוי בתחרויות?

aaa123

Member
1.Yace נחשבת לטובה ביותר

Yace בא מראשי תיבות של yate another chess engine. 2.אני לא יודע בדיוק איפה אתה נמצא יחסית לשחקנים בארץ כי לא שיחקתי באתר השח של playsite ואני לא יודע על הרמה של התוכנות עליהן אתה מדבר(אני מכיר את GNU Chess אבל רק כיריבה במשחקים של תוכנה מול תוכנה ולא יודע על רמות של תוכנה זאת). נראה לי מוזר שKchess יכולה להגיע לdepth 23 כי אני יודע שאפילו התוכניות הטובות בשוק לא מצליחות להגיע לעומק כל כך גבוה. כנראה שעומק 23 מייצג בKchess משהו אחר ולא מה שאנשים מתכוונים בדרך כלל. אני מעריך שאתה יכול להשיג לפחות דרגה חמישית מול שחקנים בארץ אם אתה יכול לנצח את gnuchess בעומק 6(קרוב לודאי שיותר מזה אבל אני לא יודע להעריך בדיוק).

Gezer

New member
hmmmmm...

לפי מה שאני יודע KC מקשרת אותך עם שחקנים ואחרים ולא משחקת בעצמה... יש לי את Fritz שאם אני לא טועה מקשרת אותי עם playchess.com ולא שיחקתי שם הרבה זמן אבל הדירוג שלי שם היה בסביבות 1600-1800 וניצחתי אנישים של 2000+ אז אני לא חושב שזה דירוג מדוייק כל כך...

תשובה

בנוגע לעומק החיפוש, אני יודע שהיא לא באמת מגיע לכזה עומק. גם ב-GNU יש להכניס עומק, אבל היא לא עוברת את ה5-6 במקרה הטוב. KC לא מקשרת אותך (לפחות לא הגרסה שלי) לאינטרנט. שאלה של בורות: מה זאת אומרת דרגה חמישית בארץ? איך הולכות הדרגות?

aaa123

Member
הדרגות הם ששית חמישית רביעית,...

הדרגה הכי נמוכה מעל בלתי מדורג היא ששית מעליה חמישית מעליה רביעית וכו עד דרגה ראשונה מעליה מועמד לאמן מועמד בכיר לאמן אמן,אמן בכיר אלו הדרגות הישראליות דרגות בינלאומיות:אמן פיד"א (רמה דומה לאמן) אמן בינלאומי(נדרשת רמה קצת גבוהה יותר מאמן בכיר) ,רב אמן בינלאומי.

למעלה