2 שאלות

_alon_

New member
2 שאלות

1. מה ההבדל בין שוטוקאן לקראטה ITKF? 2. האם יש חשיבות לסדר הדברים במבחן? בכל האומנויות יש מבחן (אני חושב) ולמבחן יש סדר, נניח קיהון, קומיטה וקאטות. שאלתי אנשים ממועדונים שונים ושיטות שונות ונראה שהקרבות תמיד בסוף. האם יש חשיבות לסדר או שבמקרה "נפלתי" על קבוצת תשובות דומות? ואם יש חשיבות, האם לא כדאי לשם את הקרבות בתחילה (שאנשים פחות עייפים ==> הסיכוי לפגיעות קטן יותר)?

תמירי

New member
ההדל בין השיטות

כל אחת מהם הינו זרם קצת שונה בשוטוקאן. אתה מוזמן להכנס לאתר ולהתרשם מכתוב..

_alon_

New member
נכנסתי וקראתי ומכן התחילה שאלה אחת

מבין 2 השאלות. מה לגבי השאלה השניה, מישהו?

קרוקדיל

New member
הסדר לא חשוב

אני למשל במבחן שלי עשיתי את הקרבות בהתחלה ואת הקאטות בסוף אולי כי אני למדתי קרב יותר מודרני..

שיזנדו

New member
ההבדל והקשר בין שוטוקאן ITKF

לשאלתך על ההבדל בין שוטוקאן לבין קראטה התשובה היא קראטה דו היא אחת מאומנויות הלחימה המסורתיות היפניות כגון (שוטוקאן,שיטו ריו ,גוג´ו ריו ,ואדו ריו, שורין ריו) כולן שיטות קראטה מסורתיות, אירגון ITKF הוקם לפני מספר שנים ע"י סנסאי היטאדאקה נשיאמה כגוף על שיטתי המאחד בתוכו את כל שיטות הקראטה המסורתיות לא רק שוטוקאן גוף זה עמד אל מול האירגון העולמי WUKO כאשר שני גופים אלו ניסו שנים לקבל הכרה בין לאומית כספורט אולמפי אם כגוף מאוחד או לא.כל גוף ניסה להשיג הכרות אלו. כים גוף זה פועל ברחבי העולם כהתאחדות עולמית, כאשר מטרתו לאחד סביבו כמה שיותר גופים העוסקים בקראטה מסורתי ולהראות את ההבדל המהותי בין קראטה כספורט ומאידך קראטה כאומנות לחימה מסורתית

mkz

New member
תיקון קל:כל השיטות המסורתיות פותחו

באוקינווה ולא ביפן. היפנים אימצו את הקראטה,אך הקראטה הינו אומנות לחימה אוקינאווית.(ולא משנה אם היום אוקינווה חלק מיפן או לא,ולגבי זה אני לא בטוח.) שיטת הקראטה שפותחה מאוחר יותר ביפן היא קיוקושין קאי. חשוב להבין אחת ולתמיד שהקארטה הוא לא אומנות לחימה יפנית אם כל הכבוד ליפנים.

שיזנדו

New member
תיקון על תיקון

תלמידי היקר משה קייץ אם הייתה קורא את דבריי בקפידה אף אחד לא לוקח את הכבוד מאוקינוואה (שהיא דרך אגב חלק מיפן ) אלה ההתחיסות לקראטה מסורתי היפני היא כפועל יוצא ולכן 5 השיטות המסורתיות אשר אני מתיחס אליהן אכן מקורן מאוקינוואה ואפשר גם להמשיך יותר לכיוון סין וכן הלאה קטונתי להעמיד את היפנים הקוראנים והסינים על דיוקם או על אי דיוקם וכן ואם אתה מתכוון לשיטת הקיקושינקאי היא היא לא נקראת שיטה מסורתית באופן המלא של המילה מכיוון שמקורותיה מגיע מהמסטר הגדול אוימה סנסאי אשר מקורו הוא משיטת השוטוקאן ,ההיתיחסות לשיטה מסורתית היא השורשים שלה דווקה מכיוון סין אוקינאווה וכו , כל המסטרים הגדולים המסורתיים לעולם לא הכחישו שייכות לאוקינוואה או סין,את המורשת הזו: היפנית או אוקינאווית או הסינית לא נוכל לקחת מהם עם כל הכבוד ,ובטוח שגם אתה ובטח אני לא נרצה לקחת מהם.

למעלה