2 שאלות

נועה107

New member
2 שאלות

1. אני נוטלת גלולות מליאן כבר מספר שנים. אני נוטלת מידי יום בשעה 19:00 את הגלולה. לאחרונה אני מוצאת את עצמי קצת מאחרת בנטילת הגלולה כך שיוצא שאני לוקחת בכל יום בזמן אחר בין 19:00-23:00. האם זה בעייתי? אני יודעת שהתשובה השגרתית היא שעד 12 שעות יש הגנה. אך האם נטילת הגלולה בכל יום בזמן אחר בטווח השעות מפחיתה את יעילות הגלולה? יש סיבה לדאגה? תודה.. 2. אני נוטלת כבר מספר שנים וב-3 חודשים האחרונים המחזור מאד מאד חלש. אפילו לא מחצית ממה שהייתי רגילה כל השנים האלה. לפני חודשיים פשוט לא היה כלום ומהלחץ ביצעתי בדיקה שיצאה שלילית הבנתי שרירית הרחם הופכת לדקה או משהו כזה וזה נורמלי- השאלה היא האם זה ימשיך ככה? לא כדאי להחליף גלולות? יש לזה השלכות או השפעות?? המון תודה מראש!! נועה.

"נועה של הים"

הי נועה, 1.לפי מה שאני יודעת, זה לא משנה באיזו שעה נוטלים את הגלולות וזה סתם מיתוס כזה.. אז אין לך מה להילחץ. 2. אולי הגלולות שלך פשוט לא מתאימות לך? כדאי שתבדקי את זה עם הרופא נשים שלך.. אני לוקחת פמינט ולא זכור לי משהו דומה, את מבינה? אז כמו שרשמת בעצמך אולי כדאי להחליף גלולות
בהצלחה!

תשובות לנועה

אין בעיה של הגנה אבל כשאת "מטיילת" בין השעות , יש יותר סיכוי לקבל דימומים באמצע . אין בכך שום בעיה רפואית, זה סתם מטריד. הדימום על הגלולות נעשה יותר ויותר חלש באמת בגלל שרירית הרחם נעשית דקה ואין מה שידמם. זו תופעה רצויה וזו הסיבה , למשל, שנותנים גלולות מסיבה טיפולית לנשים שמאבדות הרבה דם במחזור. עם הגלולות הן מאבדות הרבה פחות עד שאפילו אין כמעט מחזור. זו לא בעיה, זו תופעה הנובעת ממנגנון הפעולה של הגלולות. אין צורך שתחליפי גלולות אלא אם זה מפריע לך.

למעלה