2 שאלות

lora bel

New member
2 שאלות

1. התחילה לי שפעת עם כאבי גרון- אני מטפלת בשפעת ובדלקת הגרון בשמנים אתריים וכמו תמיד כאבי הגרון לא הפכו לדלקת אלא נבלמו, וגם בתחושות של כאבים בגוף השתמשתי בתערובת שמנים אתריים שעושה פלאים לגוף . אך השאלה היא אם אני לא מסכנת את התינוקת בת החודשיים וחצי בהדבקות? ואם כן מה עליי לעשות עד שאחלים לחלוטין(לא הייתי רוצה להשתמש בתמ"ל) 2. לפניי יומיים קרה דבר מוזר בהנקה שקצת הלחיץ אותי, בארוחת הערב (כאשר משכיבה אותה לשינת לילה) תלמה ינקה ונעשתה עצבנית בהנקה יונקת בפראות וצועקת ובוכה ומתנתקת בכעס מהפטמה ומתחברת באותו הכעס שוב ושוב ללא הפסקה, חשבתי שאולי יש גזים או בדיוק בועית אויר מפריעה לה אך היא סרבה לניתוק והפסקה ורק צרחה. ניסיתי להעבירה לשד השני אך היה בדיוק אותו הדבר . בשלב מסויים הפסקתי באופן יזום את ההנקה ויצאתי איתה מהחדר כדי להיות עם בני המשפחה שהיא תרגע(וגם אני....נלחצתי , חשבתי שאולי נגמר לי החלב בפעם אחת). ישבתי לאכול ושתית המון בתקוה שהחלב יחזור וכך היה. יש הסבר לזה? פעלתי נכון? יכול להיות מצב שהחלב נגמר בפעם אחת??

Revili

New member
2 תשובות

בנושא הנקה בזמן מחלה - אינך מסכנת את התינוקת כיוון שגורמי המחלה אינם עוברים בחלב אם. התינוקת אומנם יכולה להדבק ממך או מאותו גורם ממנו את נדבקת, אך ההדבקות אינה מתרחשת בגלל הנקה. מה שחשוב לדעת\, שדווקא ההנקה מספקת הגנה כלשהי מפני המחלה שאת חולה בה כיוון שהנוגדנים אותם את מפתחת כן עוברים בחלב...התינוקת מקבלת חיסון כלשהו באמצעות הנוגדנים האלה ויש סיכוי שכלל לא תדבק, אם תדבק זו כנראה תהיה מחלה קלה יותר לעומת תינוק שלא יונק. לכן המשיכי להניק, השתדלי שלמור על הגיינה הכוללת רחיצת ידיים טובה ואפילו מסכה על הפה והאף...נוחי ושתי והמשיכי להניק. כיוון שאת חולה יכול להיות שתנודות בכמויות החלב הן תוצאה של המחלה. בכל מקרה, החלב שלך עדיין קיים ולא מפסיק להווצר כל עוד התינוקת ממשיכה לינוק. יכולים להיות הסברים רבים להתנהגות שאת מתארת, אך העלמות החלב אינה אחד מהם. תרגישי טוב.

lora bel

New member
תודה לתשובתך המהירה אך...

מה שקרה עם "העלמות" החלב בפתאומיות וחזרתו לאחר שעה פלוס קרה לפני שהייתי חולה. מה לעשות שקורה שוב מצב כזה?, תלמה יונקת מלא ומעולם לא ניסיתי לתת לה בקבוק. תודה.

Revili

New member
ממשיכה

גם כמה ימים לפני שאת מתחילה להרגיש חולה, יש כבר גורמי מחלה בגוף שלך שמתרבים ומשפיעים...זו לא בהכרח הסיבה ליניקה העצבנית וכמו שאמרתי זו אפשרות אחת מני רבות. החלב כאמור לא נעלם, יכול להיות שהזרם היה חלש לעומת מה שתלמה רצתה, או אולי משהו אחר הפריע לה ולאחר זמן מה שהיא ואת נרגעתן היא ינקה באופן רגוע יותר. ארוע חד פעמי כזה הוא חסר משמעות ואל תטרידי את עצמך יותר מדי בגינו. זה אולי לא נעים ואפילו מלחיץ כאשר התינוקת בוכה ומתנהגת בעצבנות על השד, אך מה שעשית היה מצויין - העבירי אותה לצד השני, נסי לבדוק אם יש גרפס שתקוע ואם היא עדיין עצבנית תני למבוגר אחר להרגיע אותה ונסי להניק אותה שוב לאחר שנרגעה.

למעלה