2 שאלות

Blackpanter1י

New member
2 שאלות

1.אם מצאתי פלאפון זרוק בזבל, ולקחתי אותו לסלקום כדי לברר של מי הוא ובסלקום יצרו קשר עם המשפחה של בעל הפאלפון אבל הם לא בדיוק הראו נכונות לבוא ולקחת את המכשיר... מותר לי להתשמש בו? 2.אגוזים שנקלו בתנור בשעה שבאותו תנור התבשל גם בשר (עטוף בניר כסף) נחשבים בשריים?

בקשת הבהרה

1. מה זה "לא בדיוק הראו נכונות"? תסביר. 2. הבשר היה עטוף היטב עד כי לא יצאו ממנו אדים לחלל התנור? התנור עצמו מה מבשלים בו בדרך כלל ואיך?

Blackpanter1י

New member
תשובה

1.זאת אומרת שהתקשרו לבעל הפלאפון, ואמו ענתה והבן אדם לא חזר אליהם... והתקשרו עוד פעם לא עזר עד שכבר בסלקום אמרו "אתה יכול לקחת הם לא רציניים". 2.בתנור לא מבשלים בשר וחלב ביחד, אבל לא עושים את הפעולות הנחוצות בין בישול בשרי לחלבי...והבשר היה עטוף טוב...(למרות שעדין יכולת להריח ריח של בשר בבית...).

אז כך

1. ואם הוא חולה? ואם הוא בחול? ואם הוא עצור? ואם הוא בדיוק עומד להתחתן ולא בראש שלו? אתה לא יכול סתם כך לקחת משהו של מישהו כי הוא לא חוזר אליך, עד שלא תדע בוודאות שהוא ויתר. 2. אם היה ריח של בשר, אז יצאו אדים. סימן שהוא לא היה עטוף טוב. אם זה מין תנור כזה שמבשלים בו פעם בשר ופעם חלב, ואתה מעיד שלא מבצעים בו את הפעולות הנחוצות, אני אישית לא הייתי אוכל את הבשר ולא את האגוזים האלה, לכן באמת אני מעדיף לא להכנס לענין הסבוך הזה.

Blackpanter1י

New member
אבל מהפעם האחרונה

שעשו בו מאכל חלבי עברו הרבה יותר מ24 שעות... ומה לעשות אם אני גר בבית שלא מקפידים על זה? לשבות רעב? העניין לא פשוט אי אפשר פשוט לא לאכול (ויש עוד דברים אני לא רוצה לדבר עליהם בפומבי). חולה הוא לא, בחול גם לא, וגם לא עצור, פלאפון זרוק בתוך זבל זה הפקר ומה גם שבסלקום הלכתי והתקשרו כמה פעמים עד שהם התייאשו (זה פלאפון עם כרטיס שיחות אם זה יכול לעזור) אז מה לעשות?

אופירA

New member
מנהל
אם אתה רוצה להקפיד על כשרות

עליך לדאוג להכין את האוכל שלך בעצמך, ולא לסמוך על בני הבית שידוע שאינם מקפידים על כשרות. את האגוזים שאתה רוצה לאכול עליך לקלות בעצמך, ולא לאכול את מה שקלו בני הבית. כאשר אתה קולה את האגוזים בעצמך, אתה דואג לוודא שאכן עברו 24 שעות מאז שהופעל התנור באופן כללי (לא חשוב מה חיממו בו, עצם העובדה שהופעל היא מה שקובעת), ואז אתה מפעיל אותו בחום מכסימלי על ריק משהו כמו חצי שעה (יש כמה שיטות בזה). אח"כ אתה קולה את אגוזיך לעצמך. בכלל, אתה יכול לקחת על עצמך הכנת כמה מאכלים לכל בני הבית. סירים אתה יכול להחזיק לעצמך בחדר (אין בעיה עם הגז של המשפחה), ולבשל בהם מאכלים לעצמך או לכל בני הבית. וכאשר אתה שואל שאלה על כשרות מזון, הקפד לציין את נתוני הבית ונתוניך האישיים, משום שהם משנים לפעמים את התשובה. אם אתה ספרדי, ייתכן שהילקוט יוסף מקל בכמה מן הכללים, לכן כדאי שתציין גם זאת. אגב, מה אמרה האמא של הבחור לגבי העובדה שלא התקשר? מנין לך שאינו חולה ואינו בחו"ל? האם אתה מכיר אותו?

Blackpanter1י

New member
כי אמא שלו אמרה להוא מסלקום

שהיא תעביר לו (לבן שלה) אבל בעל הטלפון לא התקשר עדיין,,, מה יותר מזה פלאפון נמצא בזבל ,בעל האבידה לא מעוניין בה... יותר מזה?

אופירA

New member
מנהל
מה יותר מזה

יש הרבה דברים. קודם כל אני צריכה להדגיש שאינני מכירה כלל את מערכת הקשרים והזיקה בין בעל טלפון נייד לחברת הטלפונים, ואת השימוש המעשי האפשרי שניתן לעשות במכשיר של מישהו אחר שמצאתי / גנבתי / קיבלתי וכד' (כלומר מה הדרך המעשית לנתק את זיקתו של הבעלים הקודם למכשיר ולהפוך אותי לבעל הזיקה הנוכחי). היות שכך, קשה לי להתייחס מעשית לשאלה מה נכון לעשות וכיצד צריך להתייחס למציאה. אבל ברמה התיאורטית - אתה שואל מה יותר מכך שהטלפון נמצא בזבל ובעל האבידה לא חזר לסלקום. התשובה היא שאין שום מניעה שהוא לא חולה (מאושפז בבי"ח מחוסר הכרה), אין מניעה שהוא לא בחו"ל (והאמא לא אמרה שזה ייקח הרבה זמן עד שהוא יחזור) ואין מניעה שבכלל אין קשר בינו לבין האמא, רק היא לא מצאה לנכון לפרט את מערכת היחסים הפרטית שלה עם בנה בפני טלפני סלקום... אין שום מניעה שהטלפון הנמצא בזבל נזרק לשם ע"י גנב ששדד את תיקו של הבעלים והשליך את תכולתו לזבל (כשם שקרה לטלפון שלי שנשדד ממני יחד עם התיק - הגנב לא עשה בו שימוש). אין מניעה שהגנב השודד גם תקף את הבעלים ולכן הוא מאושפז חסר הכרה בבי"ח... כלומר יש להבין עד כמה הוא התייאש בהכרח מאבידתו, כי בהחלט יש אפשרות שזו אבידה (ולא העניין עד כמה חברת סלקום התייאשה...), ועד כמה עליך לברר במקרה כזה האם הוא התייאש בהכרח. זו שאלה שגם צריכה להביא בחשבון נתונים שחסרים לי (לגבי הזיקה העברית וזיקת ההמשך עם החברה) ואני לא יודעת לענות.

למעלה