2 שאלות

imanub

New member
2 שאלות

הייתי בבדיקת עיניים ביום שישי ולרופא לא היה זמן להסביר לי כלום, אז ככה: 1. כמה זה רע ששולחים אותך לבדיקת שדה ראייה (אני בן 26 עם סוכרת מאוזנת שנתיים)? (קראתי מה זה אומר אבל אני לא יודע אם זה אומר שהמצב ממש גרוע או שזה אולי סתם) 2. טכני- לאן אני פונה כדי לבצע את הבדיקה - יש לי רק הפנייה לבדיקת שדה ראייה עם השם של הרופא ששלח אותי. תודה רבה.

בדיקת שדה ראייה

שלום imanub, בדיקת שדה ראייה בודקת שהעין רואה בכל הזויות ולא רק ישר קדימה באמצע, הבדיקה מתבצעת כאשר הנבדק מסתכל בעין אחת קדימה לנקודה מאירה מסויימת ובו בזמן מוקרנים ניצנוצי אור בהיקף שדה הראייה. כל אימת שהנבדק רואה ניצנוץ הוא לוחץ על כפתור חשמלי. מחשב המכשיר משווה את הלחיצות לניצנוצים שהוקרנו ומוציא דוח על התוצאות. הבדיקה מגלה "שטחים מתים" בראייה בשלב מוקדם לפני שהנזק חמור. נזקים של שדה ראיה קורים הרבה במצבים של גלאוקומה (ברקית) או במצבים גבוליים של לחץ תוך עיני. בכל מקרה כדאי להבדק, זה תופס בעיות מוקדם. לכל קופות החולים יש מכשירים כאלה, התקשר למוקד וזמן לעצמך תור לבדיקה במקום שנוח לך. בהצלחה, גלעד

imanub

New member
ניסיתי

שלום, תודה על ההסבר. מקווה שאני אוכל להיות איתכם ולא באינטרנט של ברייל בעתיד. התקשרתי היום למכון - אמרו לי לקבוע תורים דרך מכבי. התקשרתי למכבי - ואמרו לי שהם לא קובעים תורים למכונים ובתי חולים. אח"כ הם אמרו לי שאני צריך ללכת למזכירות של הקופה עם ההפנייה - (קצת טפשי) אבל מקווה שזה יעזור. המסקנה מהסיפור - (הגדול) - גם אם אתם מאוזנים פיקס - והבדיקות עד היום היו טובות - תמשיכו ללכת לבדיקות כי כמו הסכרת עצמה - תמיד יש הפתעות.

למעלה