2 שאלות...

The Grey Man

New member
2 שאלות...

שלום לכולם, אני אדם חלוני ואוהב לחקור ולקורא על דתות אחרות, לאחרונה יצא לי לעיין בספר הברית החדשה שהנוצרים מאמנים שהוא שישו הוא משיח/אלוהים וכו.. ומתוך קריאה בספר ישלי 2 שאלות/מושגים שאני לא מבין מתוך נקודות מבט כחלוני, ולכן אני אבקש את עזרתכם. 1. יש ציטוט בספר דניאל על כך שהמשיח יגיע לפני חורבן בית 2 "ואחרי השבעים שישים ושנים יכרת משיח ואין לו ועיר והקדש ישיחת עם נגיד הבא בשטף ועד קץ מלמחה נחרצת שממות" (דניאל ט: 26)-לפי מה שאני יבין שהמשיח צריך להגיע לפני חורבן הבית ה2 ולהזכרתכם הבית הושמד לפני כמעט 2000 שנה? 2. בספר ירמיהו (ל"א, ל'-ל"ב) מופיע צטוט: "הִנֵּה יָמִים בָּאִים וְכָרַתִּי אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת-בֵּית יְהוּדָה, בְּרִית חֲדָשָׁה לֹא כַבְּרִית אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת-אֲבוֹתָם בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם " -כלומר לפי מה שאני מבין ה' יכרות ברית חדשה/שונה/מעודכנת עם עם ישראל שזו לא אותה ברית כמו שכרת בהר סיני...אייך מסברים את הציטוט? אודה לכם על תשובתכם .

התשובות הן

בערך 1 ישנה מחלוקת אצל חכמים מתי יבוא משיח ויש מי שאומר שכבר בא (לפני חורבן בית שני) ונפטר ויש מי שאומר שעתיד לבוא. לא לשכוח שדוד בעצמו נקרא משיח בתנ"ך (וכן ישנה דעה שיש שני משיחים-בן יוסף ובן דוד) לשאלתך עד כמה שזכור לי ישנה סברה של חכמים שהמלך חזקיהו היה משיח 2 ברית ישנה - ישראל צריכים לעמול קשה כדי לדעת את התורה ולקיים אותה ברית חדשה - התורה נמצאת בליבם של ישראל (בערך כמו שתוכנת הWINDOWS מצויה בהרדדיסק של המחשב שלך וכן ע"פ אחת הדעות תחית המתים תתרחש רק לאחר שכל בני האדם ימותו והתחיה תתרחש באופן שיקומו בגוף לא אנושי-רוחני וממילא לא יוכלו לקיים את התורה באופן הישן כלל - כל קושיא שאתה רואה בפסוק --> תהיה בטוח שחז"ל ראו לכן כאשר אתה נתקל בדבר כזה תפנה למפרשים הקדמונים של חכמי ישראל

אני מציע

לקרוא את החוברת של הרב זמיר כהן על הנצרות שמה הוא פושט את כל הסברות המחלוקות והשקרים ראשון ראשון ואחרון אחרון. רק אם באמת תרצה תשובות מרב גאון בקשר לכל הסוגיא הזאת של נצרות ויהדות.

לגבי העניין השני

ברית חדשה - אנא קרא את הפרק עד סופו (ולא רק פסוקים ראשונים) ותוכל כבר לענות לעצמך לדעתי

Blackpanter1י

New member
תשובה

של משתמש בשם "סנופי11" מפורום תאולוגיה ודתות שונות... תקרא בעיון ולא ברפרוף שלא תגיד שזה חירבוש. "אחד מהפרקים השנויים ביותר במחלוקת בתנ"ך הינו ירמיה ל"א פס´ ל´-ל´ג. הפסוקים הנ"ל בפרק מדברים על ברית חדשה שעתיד האל לכרות עם עמ"י בבוא הזמן. בראש וראשונה עולה השאלה מתי עתידה להיכרת אותה הברית המפורסמת? ושמא נכרתה כבר? ומהי מהותה? על מנת לענות על השאלה הנ"ל ברצוני להציע, שבשעה שאנו קוראים את נבואתו של ירמיה חובה עלינו לקרוא בד בבד את נבואותיו של יחזקאל בפרקים לו-לז ( את פרקים לו-לז יש לקרוא כחטיבה אחת ולא כשניים נפרדים). העיון בשלושת הפרקים בו זמנית, ייתכן ויוביל לביאור הכתובים זה באמצעות זה, להשלמתם זה ע"י ידי זה, ופירוטם. המעין בשתי הפרקים יווכח שהנבואות המובאות בהם עניינם חד הוא וכי על אותם הימים ידברו. אלא שזה מקצר וזה מאריך , זה מחסיר וחבירו מפרט, זה מסתיר טפח והאחר מגלה טפחיים. ראשית, בשלושת הפרקים שזורים ביטויים זהים - " והייתי להם לאלוקים והמה יהיו לי לעם" (ירמיה לא,לב') , ו"הייתם ל י לעם ואני אהיה לכם לאלוקים "(יחז' ל'ו, כ'ח) "והיו לי לעם ואני יהיה להם לאלוקים" (שם, ל"ז, כ'ג). שנית , תוכן הנבואות בפרקים הנ"ל תואם להפליא, וכפי שיפורט להלן : 1. כריתת ברית עם עמ"י שתחזיק לעד - " הנה ימים באים נאום ה' ,וכרתי את בית ישראל ואת בית יהודה ברית חדשה ... לא כברית ... אשר המה הפרו וכ'ו" ( ירמ' לא, ל-לא) "וכרתי להם ברית שלום, ברית עולם יהיה אותם" (יחז' ל"ז, כ'ו) 2. העם לא יחטא יותר לעולם - " לא כברית אשר כרתי את אבותם... אשר המה הפרו את בריתי ואנוכי בעלתי בם נאום ה'" (ירמ' לא, ל'א) " ולא יטמאו עוד בגילולהם ובשיקוציהם ובכל פישעהם" , "ובמשפטי יילכון וחוקותיי ישמרו ועשו אותם" (יחזקאל ל"ז,) 3.ידיעת ה' הן ע"י עמ"י והן ע"י הגויים- " כי כולם ידעו אותי מקטנם ועד גדולם " (ירמ' ל'א, לג) על עמ"י - " וידעתם כי אני ה' דיברת ועשיתי " (יחז' לז' , י"ד) " וידעתם כי אני ה'" (שם, ל'ו, י'א) על הגויים - ו"ידעו כי אני ה'" (שם ,ל'ו ,לח) "ווידעו גויים כי אני ה' מקדש את ישראל " (שם, ל"ז ,כ'ח) 4. לב נכון לעבודת ה'- " נתתי תורתי בקירבם ועל ליבם אכתבנה" (ירמ', לא, לב) "וננתי לכם לב חדש ורוח חדשה אתן בקרבכם והסירותי את לב האבן מבשרכם ונתתי לכם לב בשר" (יחז' לו,כ'ו) 5. ריבוי זרע ישראל- "וזרעתי את בית ישראל ואת בית יהודה זרע אדם וזרע בהמה" (ירמ' לא, כו) " והרביתי עליכם אדם כל בית ישראל" , "והרביתי עלייכם אדם ובהמה ופרו ורבו" ( יחז' ,לו, י-יא) ו"ננתים והרביתי אותם " ( שם, ל"ז, כ'ו) " עוד זאת אידרש לבית ישראל לעשות להם, ארבה אותם כצאן אדם כצאן קדושים, כצאן ירושלים במועדיה וכ'ו" ( שם, לו, לח) 6.הבניין לעומת ההרס- " והיה כאשר שקדתי עליהם לנתוש ולנתוץ ... כן אשקוד עליהם לבנות ולנטוע" ( ירמ' לא' כ'ז) "וידעו... כי אני בניתי הנהרסות נטעתי הנשמה" (יחז',לו,לו) 7. מחיקת החטאים- " וסלחתי לעוונם ולחטאתם לא אזכור עוד" (ירמ', לא, לג) "וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם" "והושעתי אותכם מכל טומאתכם"(יחזקאל ל"ו) " והושעתי אותם מכל מושבותיהם אשר חטאו בהם וטהרתי אותם" (שם ל"ז) הנ"ל אך מקצת הדברים הדומים הם, ועוד כהנה וכהנה רבות הדוגמאות לדמיון בין הפרקים. אולם, כאמור,ההשוואה הנ"ל לא לחינם באה אלא ננסה לראות באמצעותה מתי עתידה להתרחש נבואת ירמיה בפועל ומהי מהותה. ובכן, ע"פ יחזקאל כל ההבטחות לעמ"י יבואו בד בבד עם קיבוץ נדחי ישראל או לאחריהם "הנה אני לוקח את בני ישראל מבין הגויים אשר הלכו שם וקיבצתי אותם מסביב והבאתי אותם אל אדמתם" " ועשיתי אותם לגוי אחד בארץ בהרי ישראל ומלך אחד יהיה לכולם למלך ( ל"ז ,כ´א-כב) ורק אז " וכרתי להם ברית שלום , ברית עולם יהיה להם" . וכן הוא ביחזקאל ל"ו :" ולקחתי אותכם (בני עשרת השבטים) מן הגויים וקיבצתי אתכם מכל הארצות" ורק לאחר מכן יתקיים הפס' " וננתי לכם לב חדש ורוח חדשה אתן בקרבכם וכ'ו" כלומר ע"פ הנביא יחזקאל רק לאחר שגולי עשרת השבטים ( המכונים בני ישראל) יחזרו לארץ ויתמזגו עם בני שבט דוד יכרת הברית המובטחת בין העם לאלוקיו. וזה למעשה מה שאומר בדיוק הנביא ירמיה " וכרתי את בית ישראל ואת בית יהודה"- בשעה שקיבוץ הגלויות שלעתיד לבוא יתבצע ובני יהודה וישראל ישבו זה לצד זה אזי תכרת הברית החדשה. ומהי מהותה ? אף כאן היא מתפרשת ביחזקאל - אין הברית החדשה אם כי " ונתתי לכם לב חדש ורוח חדשה" "ואת רוחי אתן בקרבכם". כלומר, עיקר השוני יהיה בקבלת עול המצוות מתוך כך שטבע ליבם יחפוץ עשות רצון ה' . אם עד עתה טבע ליבם היה רק רע כל היום וכפי עדות הפס' : "חטאת יהודה כתובה בעט ברזל בציפורן שמיר חרושה על לוח ליבם ולקרנות מזבחותם" (ירמיה, י"ז,א') . הרי שמעתה יהיה ו"על ליבם אכתבנה", לב נקי שדברי תורה יפים לה. ועוד נביא אחר עמד לנו וחזה לנו זאת וקישר בין קיבוץ הגליות לעתיד לבוא לבין מתן הברית החדשה -והוא הלב החדש- הלא הוא אבי הנביאים- משה רבינו ע"ה- ושב ה' אלוקיך את שובתך ורחמך, ושב וקיבצך מכל העמים אשר הפציך ה' אלוקיך שמה.....ומל ה' אלוקך את ללבך ואת לבב זרעך לאהבה את ה' אלוקיך בכל לבבבך ובכל נפשך למען חייך" (דברים, ל', ה-ז) אשרי המחכה וזוכות עיניו לראות בכריתת אותה הברית אשר הבטיחנו האל באמצעות עבדיו הנביאים." וגם תכנס לפה http://www.haemet.net/articles/meaning/religions_and_faiths/index.htm תקרא על "שיחה עם יהודי משיחי" ובכלל כדאי לך לשאול בפורום הזה :http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=4142

למעלה