2 שאלות

yaakii

New member
2 שאלות

1.היום היה בירושלים גשם- זהו סימן קללה? 2.איך יכול להיות שבחודש זה, חודש המוגדר כחודש של עצבות במקורות היהודיים מתקיים טקסי הגינונים בין הבעל לאישה, שאמורים להיות שמחים ביותר?

אופירA

New member
מנהל
גם אני לא שמעתי על טקסי גינונים

חודש אב אינו חודש העצבות. כניסתו של אב מסומלת בימי האבל על חורבן בית המקדש, ימי בין המיצרים, ועל כן נאמר עליה: ממעטים בשמחה. משום מה אנשים חושבים שלמעט בשמחה זה להיות שרוי בעצבות. למעט בשמחה זה להיות בפחות שמחה, כלומר להיות בשמחה, אבל פחות. לאחר י' באב אין שום עניין של מיעוט בשמחה בחודש זה, ובוודאי לא של עצבות. על ט"ו באב נאמר: "לא היו ימים טובים לישראל כחמשה עשר באב וכיום הכיפורים..." (מסכת תענית פרק ד משנה ח) אז זה לא חודש של עצבות. רק בכניסתו ממעטים בשמחה. יש פה איזה מאמר מעניין, על ההשוואה בין ט"ו באב ליום הכיפורים, שמסתבר שבשניהם היו יוצאות בנות ירושלים בכלי לבן שאולים וחולות בכרמים, ומאותה הסיבה. המאמר נותן מושג טוב על הרעיון, ואגב - מוציא מהראש לחלוטין (למי שמתעמק בו) את הקונוטציה ההזויה והמופרעת במימדיה הדמיוניים של הרעיון החילוני בקשר לט"ו באב. לא היו ימים טובים לישראל...

ככל הידוע לי

גשם הוא לעולם ברכה וכ"ש ביום שבו יש עצמה (שמתמעטת עם הזמ)ן למדת דין שהרי מים מסמלים חסדים כידוע לבעלי הנפש

yaakii

New member
אין לי מקור כרגע

אבל גם לגבי סוכות ידוע שאם יורד גשם זהו סימן קללה.

למעלה