2 שאלות

Blackpanter1י

New member
2 שאלות

1.קראתי עשרות תשובות באינטרנט בקשר לשימוש במגבונים לחים בשבת, ואין תשובה חד משמעית בעניין... אז איך לנהוג? 2.בתפילת 18 לפני ה"יהיו לרצון אמרי פי" וכו' האחרון אני יכול להגיד שני פסוקים לשני שמות שלי? למרות שקוראים לי רק בשם אחד?

תשובות

1. אם בשימוש יוצא מים מהמגבון אז פשוט הדבר שזאת סחיטה וכך גם קראתי בילקוט יוסף והדבר אסור. 2.נראה לי שבמקום הזה אפשר גם להגיד תפילה בכל לשון ולבקש הכל מה' אז זה לא יהיה הפסק או משהו אם תאמר עוד פסוק למרות שככה נראה לי לעניות דעתי.

Blackpanter1י

New member
זאת הבעיה שלא קיבלתי תשובה חותכת למגבונים

וקראתי הרבה תשובות... לגבי 2 התכוונתי אם אפשר לא בגלל הפסק, אלא בגלל שאני משתמש בשם אחד ראשי שקיבלתי בברית, והשם השני שקיבלתי זה על שם סבא שלי ז"ל, ובו אני לא משתמש... אז יש בכלל טעם להזכיר פסוק שמתחיל ומסתים באות של השם השני שאני בכלל לא משתמש בו?

בקשר למגבונים

מתוך הילקוט יוסף: ניקוי וקיפול הבגדים: לא. יש אומרים שמותר לקמח בנחת תינוק שעשה צרכיו בממחטה לחה[ובילבד שיפרידנה מערב שבת], וכן מותר להרטיב נייר טואלט ולקנח בו בנחת בשבת, ואין בזה חשש סחיטה ויש חולקים. והמיקל במקום צורך יש לו על מי לסמוך. סחיטה בשבת: לח. כבר ביארנו לעיל שמותר לקנח תינוק בממחטה לחה כשהוא עושה כן בנחת וכן הדין במי שקינח עצמו בנייר טואלט לאחר שהרטיבו במים שאם עושה כן בנחת יש לו על מה שיסמוך להקל. מכאן שרק אם עושה כן בנחת יש על מה לסמוך להקל.

למעלה