2 שאלות

2 שאלות ../images/Emo26.gif

אהלן וסאהלן בני דודים.... אז ככה: הפרופיל שלי כרגע הוא 97. לכמה ירד הפרופיל שלי אם אדווח על סינוסיטיס פעיל? (שזה סוג של חוסר יכולת מסויימת לנשום דרך האף) הקב"א שלי הוא 53... אם הפרופיל יהיה 64... יהיה מצב לגל"צ / דובר צה"ל ? =) תודה אחיות של אבא.... לילה טוב =)

לא יודעת לגבי השאלה הראשונה

אבל לדוברות ומידע הנתונים הם קב"א-54+, דפ"ר-70+ וסימול עברית- 9. אם תנסה לבקש ותספק כל מיני מסמכים שמעידים שהם פשוט חייבים אותך שם, אולי יזמנו אותך למיונים בכל מקרה. בהצלחה!

הקפצונת ../images/Emo105.gif

תודה =) אבל מישהו יודע את התשובה לשאלה הראשונה גם? =)

חסרים פרטים

כמו מצב הסינוסים. מתי הסינוזיטיס פעיל בשנה ועוד ועוד. כעיקרון בעיות בדרכי הנשימה העליונות מורידות פרופיל. הן יכולות להוריד לפרופיל קרבי אך גם לפרופיל עורפי.

סינוסיטיס../images/Emo26.gif

הסינוסיטיס קיים אצלי מראש השנה של שנה שעברה... קשה לי לנשום דרך האף. רופאת אף אוזן גרון מומחית נתנה לי תרופות לחודש ואמרה שאח"כ צילום ואח"כ כנראה ניתוח לפרק את האף ולהחזיר למקום... יש מצב שמ97 זה יוריד ל-64 ??? ד"א ----> מה הסימול עברית הכי גבוה שאפשר לקבל?

סעמעמק

New member
אז קודם כל

לפני קצת פחות משנה הייתי במיונים של דוברות ומידע, וזה למרות ששיש לי קב"א 53, ובזמנו היה לי גם פרופיל 82. אז הכול אפשרי. אחרי שעוברים את המיונים האלה זה כבר יותר מסובך - עם פרופיל קרבי אי אפשר בכלל להתמיין לדוב"צ וגם הסיכוי להגיע לגלצ או לבמחנה קטן מאוד. בנוגע לסימול עברית - אני חושב ש9 זה הכי גבוה.

=) סבבטק... אז... ../images/Emo26.gif

נראה לי שאני אוריד את הפרופיל ל64... כי לא דיווחתי על כל מיני בעיות רפואיות שיש לי.. ואמא לא מדברת איתי פול זמן כי היא לא רוצה שאני אלך לקרבי... אז אני אדווח ואסגור עניין... מישהו יודע מה הקב"א שלהקה צבאית דורשים? והקב"א שעיתון במחנה דורשים? ד"א, איך מתמיינים לתפקיד "עיתונאי" בעיתון במחנה..? =) תודה רבה שמנמנים שלי...

פיבי 89

New member
מצטרפת לשאלה...

באמת איך אפשר להגיע למיונים האלה? יש מצב שצריך להכיר אישית תרמטכ"ל בשביל זה?

סעמעמק

New member
אתם מתעלמים או מה?

אמרתי ואומר שוב: כדי להגיע ליחידת דובר צה"ל, לעיתון "במחנה" (ככתב, עורך, צלם או כל תפקיד אחר) או לגלי צה"ל (שוב, ככקריין, כתב וכו') צריך לעבור קודם כל מבחנים כלליים למה שנקרא "אשכול דוברות ומידע". מי שעובר אותם יכול לבחור לאן להמשיך את המיונים. הדרישות של כל אחת מהיחידות האלה הן בראש ובראשונה - לעבור את המבחןן הכללי לדוברות ומידע, שהסטטיסטיקה מספרת שבערך עשירית מהניגשים עוברים אותו. כדי להיות זכאי לגשת למבחן צריך קב"א 54, דפ"ר 70, וסימול עברית 9. במקרים חריגים ניתנת גם לכאלה שלא עונים על הדרישות הנ"ל אפשרות לגשת למבחן. כל מה שצריך לעשות הוא לסמן במנילה שאת\ה מעוניינ\ת להגיע למבחן לאשכול דוברות ומידע. במידה והאשכול לא הופיע במנילה או במידה ורוצים לנדנד (הוכח כשימושי בצבא...) אפשר גם לשלוח בקשה מנומקת ללשכת הגיוס. ייתכן ותתבקש\י לצרף קורות חיים ו\או המלצות.

למעלה