2 שאלות

עידוק

New member
2 שאלות ../images/Emo13.gif

אז ככה: 1) אני פונה שמאלה (אבל לא זה מה שחשוב), ויש מעבר חציה, שלשנינו ירוק באותו זמן. אין ספק שאני צריך לעצור להולכי הרגל, אבל השאלה- איפה עוצריםפ לאהם? האם תוך כדאי פניה, צמוד למעבר החציה, או אולי לפני שאני נכנס לצומת? 2) אם הבוחן אומר לי לחנות ברחוב די צר, ואז בא מאחור עוד אוטו, מה עושים? חונים או שאומרים שאי אפשר כי צריך לתת לאוטו לעבור? תודה מראש, עידו

be_roo

New member
זו שאלה תיאורטית או מצב שנתקלת בו?

נדיר המקרה שבו יש ירוק לרכב הפונה שמאלה ולהולכי הרגל במעבר שאליו הוא פונה. ובמילה "נדיר" הכוונה היא שעד כמה שזכור לי לא יצא לי להתקל במקרים כאלה (בארץ לפחות, יש לי זכרון עמום ממדינה זרה). הסיבה היא בדיוק אותה בעיה שציינת, נהג שיעצור לתת זכות קדימה בעצם עוצר בתוך שטח הצומת שהוא מקום מסוכן שיש למעט את השהייה בו. נהג לא צריך לוותר על חניה רק בגלל שאין לו אפשרות לתת לרכבים מאחור לעבור. במקרה כזה יש לבצע את החניה כאשר הנהגים ממתינים, ואם בשלב מסויים בתהליך החניה נוצר מרווח מספיק אפשר לעצור לרגע ולאפשר להם לעבור ורק אז להמשיך ולסיים את החניה.

עידוק

New member
ברור...

ליד הבית שלי יש מצב כזה.. יש ירוק להולכי הרגל ולפונים ימינה ביחד.. (אופס, כן,זה ימינה לא שמאלה), יש הרבה כאלה, ראיתי מלא, יש רמזור צהוב מהבהב עם סימן של הולך רגל עליו. ברור שיש דבר כזה, ראיתי הרבה כאלה. ובקשר לחניה- תודה
עידו

Gal isr

New member
בפניות ימינה זה קורה המון

ועוצרים לפני הצומת כבר אם יש הולכי רגל. הסיבה לכך היא פשוטה- לא להתיקע באמצע צומת כשלך פתאום יש אדום ולאחרים ירוק...

wil

New member
זה קורה גם שמאלה במקרה מסויים

במקרה של צומת מרומזר, עם פניה שמאלה מחד-סטרי לחד-סטרי, בלי "אוזן" לפניה חופשית. הפניה הנ"ל מתבצעת כמובן צמוד למדרכה השמאלית (חד סטרי לחד סטרי) ויש ירוק להולכי רגל בדיוק כמו בפניה ימינה בצומר רגיל. המקרה הזה לא שכיח בכלל אבל קיים בלפחות 2 צמתים שאני מכיר בת"א. במקרים האחרים (כאשר לא פונים צמוד למדרכה השמאלית) אין דבר כזה שיהיה ירוק גם להולכי רגל.

אממ נראה לי

שהתשובות הם : ל-1. עוצרים תוך כדי פנייה לא צמוד מדי למעבר חצייה ל-2. חונים כמו גדולים...כי לדעת הבוחן אם אתה יודע לחנות זה לא אמור לקחת הרבה זמן...

למעלה