2 שאלות ASP.NET

moshe1822

New member
2 שאלות ASP.NET

שלום 1. כאשר אני מקבל נתון בצורה הזו
Request.Form("City")​
איך אני אמור לשלוח את הנתון 2. יש לי DataList ואני רוצה לבנות שאילתה באופן דינמי בעזרת פקדים כגון DropDownList ו- CheckBox איזה נתון אני מכניס לשאילתה כאשר ה CheckBox נשאר ריק או כאשר ה DropDownList הוא על ערך "-בחר עיר-" תודה לכולם

dino_din

New member
תשובה

כאשר ה CheckBox ריק הערך שלו "false" וכאשר הוא מסומן זה כמובן "true". בקשר ל dropDown - זה תלוי בך. אתה צריך לקבוע value עבור הבחירה המסויימת הזו להחליט איך לטפל בו. (למשל לשם בו "-1" או "0" ולבדוק בקוד שאם הערך של האינדקס הנבחר הוא "0" אז לא לשרשר כלום לשאילתה.

moshe1822

New member
נכון אבל אולי לא הסברתי

אני יודעה CheckBox ריק הערך שלו "false" וכאשר הוא מסומן זה כמובן "true". וכו'... אבל אם לא מסמנים את ה CheckBox הוא ישלח לשאילתה שלי False בכדי לעשות השוואה אם משתנה אחר כאשר בעצם הלקוח לא מעוניין כלל לכלול את ה CheckBox בשאילתה שהוא בונה כאשר הוא לא מסמן אותו

egozi13

New member
אולי תעבור ל radiobutton

לפי מה שאני מבין, יש ל checkbox שלך 3 אפשרויות מבחינת המשתמש: 1. מסומן. 2. לא מסומן. 3. "לא אכפת לי". במקרה הזה אולי עדיף לך לעשות בורר רדיו עם 3 מצבים (כן / לא / לא משנה)

moshe1822

New member
בסוף אני עושה כך

רק שהוא מסומן אני מתייחס ל checkbox אם לא מסומן אז לא רוצים לכלול אותו בשאילתה

yonigold

New member
אני עושה כך

בשאילתה בDB (פרוצדורה בתוך הDB) בודקים לשדה מסוים למשל ככה: if field = @field or @field is null בצורה כזאת אם הועבר פרמטר, הוא משתתף בשאילתה. אחרת, הוא לא מפריע לתוצאות. מתוך הקוד אתה מעביר לשאילתה ערך או DBNULL.VALUE.

למעלה