2 שאלות שמציקות לי

dor105

New member
2 שאלות שמציקות לי

אני יודע שזה לא ממש נכון לקפוץ ולחשוב על מה יהיה בעוד עשר-עשרים שנה (במיוחד שרק לא מזמן נדבקתי) אבל זה נורא מפחיד אותי ולכן רציתי לשאול אתכם: 1. האם זה נכון שמי שלוקח את התרופות בזמן ובאופן קבוע ונמצא במעקב כלל לא יגיע למצב של "איידס" והמחלות הנלוות של Opportunistic infection, ורמת ה-CD4 שלו תישאר תמיד גבוהה מספיק? 2. האם צריך לדאוג מתופעות לוואי כגון תזוזת שומן או שזה משהו שניתן למנוע אותו?

GayBiker

New member
אני יכול לענות לך רק לגבי תזוזת השומן

אני פשוט לא מספיק "ותיק" כדי לענות על השאלה הראשונה... למיטב ידיעתי לא כל התרופות גורמות לתזוזת שומן, מה שאומר שניתן להימנע מזה. גם מבין התרופות שכן גורמות לכך, יש כאלה שגורמות יותר וכאלה שפחות. אף על פי שכיום יש מגוון די רחב של טיפולים, אל תשכח שבסופו של דבר, הטיפול שיוצע לך ע"י הרופא הוא זה שהכי מתאים לתכונות הפיזיולוגיות שלך (למשל רגישות לתרופות/חומרים, עודף/חוסר של חומרים בגוף וכו') ולמשפחת התרופות אליה עמיד/מגיב הנגיף ש"תפסת", מה שאומר שאולי, יש סיכוי, שהטיפול האולטימטיבי בשבילך יהיה דוקא זה שכן גורם לתזוזת שומנים. מצד שני, כמו שנכתב לך בשירשור הקודם שפתחת, יכול להיות שיש עוד הרבה זמן עד שתזדקק בכלל לטיפול. קח בחשבון ותוסיף לנאמר את העובדה שקצב הפיתוח של תרופות חדשות הוא מהיר מאד ועל כן, במבט ריאלי, רוב הסיכויים, לדעתי, שתוכל בקלות להימנע מזה. אני, למשל, לוקח תרופה (קומביויר Combivir) שמכילה שתי תרופות - אחת מהן היא AZT (אחת התרופות הראשונות שפותחו נגד HIV) והיא גורמת לתזוזת שומנים. אני לוקח אותה כבר 3 שנים (אני חושב) ועדיין לא רואים שום דבר. בקרוב אני מחליף טיפול והסיבה היחידה לכך היא שהתרופה שאתחיל לקחת במקום קומביויר, טרובדה (Truvada), לא מכילה AZT ועל כן פחות גורמת לתופעת הלוואי הזו. הנקודה היא שההשפעה היא די ארוכת טווח ואין לך מה לדאוג בנושא הזה כרגע. מקווה שהרגעתי
...

מציקות לא רק לך...

היי דור וחג שמח, תחילה אני רק אומר שהסיפורים שלנו די דומים ולכן אני גם מרגיש בנוח לענות לך. אני נדבקתי לפני שנתיים וגיליתי לפני שנה וחצי- כשהייתי בן 25. בחצי השנה שחלפה מההדבקה ועד הגילוי, הנגיף השתולל בגוף ועשה בו שמות שהביאו את המערכת החיסונית שלי כמעט לכדי קריסה. רמת ה-CD4 הייתה קרובה מאוד ל-200 והעומס הנגיפי היה במאות אלפים. הבשורות ה"מרנינות" הללו הביאו לכך שאני למעשה מטופל בתרופות מהשבוע הראשון ל"נשאות", אני גר עם המשפחה (עדיין) וממשיך ליטול אותן באדיקות יום יום (אעפ"י שהם לא יודעים מדבר). אני לחלוטין לא מצטער על העבר, או מייסר את עצמי על כך שלא היה לי אפילו רגע ללא טיפול תרופתי- כיוון שחודש לאחר שהתחלתי לבלוע את הכדורים כבר הייתי עם עומס בלתי ניתן לגילוי ורמת CD כפולה!! אז אני רואה בכך כברכה במסווה. אולם הלילה הראשון של התחלת הטיפול היה קשה מאוד, בעיקר נפשית. הצימוד הראשון שלקחתי היה קומביוויר וסטוקרין (כמו רבים כאן) ונורא חששתי מהשפעות הסטוקרין- דבר שגרם לי להסס יומיים בטרם בלעתי את הכדור הצהוב לראשונה. למעט שינה לא יציבה שליוותה אותי בשבוע הראשון לא היו תופעות משמעותיות (עדיין ישנה תחושה של סחרחורת קלה ומין סוג של "מועקה" שמופיע לי כשעה וחצי לערך אחרי בליעת הכדור, אבל מצאתי לעצמי את השיטה "להעלים" את אותן תופעות שונות ומשונות). גם מהקומביוויר חששתי מאוד ומאותה סיבה שאתה חושש ממנו- נדידת השומנים. אולם מאז כבר החליפו לי טיפול לטרובדה, שהיא כמו שציינו לפניי נוחה יותר ללקיחה ועם פחות תופעות לוואי- כך שאתה מבין, הטיפול התרופתי משתנה, מתעדכן ומתחדש מהר יותר מכפי שאתה מספיק להבין מה ההבדל- אז אני אופטימי (מייעץ גם לך לאמץ את הגישה). בבסיסו של דבר, אם אתה נוטל את התרופות באופן סדיר ולא מפספס יותר מאחת בחודש (עפ"י חישוב גס שעשיתי)- וגם זה לא מוחלט (מניסיון) אין סיבה שמצבך ידרדר. התרופות מעכבות מאוד את שיכפול הנגיף ובכך למעשה אנו "מכוסים"(כיוון שהבעיה העיקרית היא הופעת מוטציות עמידות לתרופות אותן אנו נוטלים- כתוצאה משיכפול הנגיף- והתרבות מחודשת שלו תוך פגיעה ב-CD4). גם אם אדם מגיע למצב של התפרצות המחלה-ניתן כיום באמצעות שינוי הטיפול להחזירו לסטטוס נשא. כפי שאתה מבין ישנם אספקטים כה רבים הנילווים לנשאות- החשש מהחשיפה, טיפול תרופתי, הסביבה, הקושי שבעזיבה ממושכת של הארץ(ולאן), אהבה... ועוד. כל אדם הוא אינדיבידואל שיגיב אחרת ויתמודד אחרת עם האספקטים השונים ולכן אני יכול רק לספר לך את שעבר עליי ולקוות שאולי תרמתי לך משהו מכך. מקווה שתעבור את התקופה הראשונית בקלות יחסית- הבן שלא הרבה השתנה, החיים שלך לא צריכים לשנות את מסלולם וכל מה שיקרה מכאן ואילך- תלוי אך ורק בך! אנחנו מעצבים את המציאות בה אנו חיים ואם היא תהיה ורודה או קודרת- אנחנו נחליט. בכל אופן אני שולח חיבוקים וחיזוקים ומקווה לשמוע בשורות טובות. אדם חיובי.

goblinnn

New member
מה שאני יודע...

אני עוד לא לוקח תרופות אבל אני מכיר אנשים שכן לוקחים. חלקם התחילו לקחת את הטיפול כש היו כבר במצבים ממש גרועים מכיוון שלא באו למעקב ולא טפסו את הרגע הנכון. אצל כולם עומס נגיף היום מאוד נמוך או לא נמצא בכלל בבדיקות ורמת הCD4 סבירה. נכון להיום הטיפולים נגד הנגיף מאוד טובים, אנשים נשאים חיים חיים ארוכים ומאושרים כמו כולם. מה שכן, חשוב מאוד לעשות את המעקב כדי לדעת מה המצב והאם כדאי להתחיל את הטיפול. בנוגע לשאילה השניה שלך אין לי מה לומר, אני עוד לא לוקח תרופות ולא מכיר את התופעות הלוואי. בברכה, goblinnn

dor105 היקר שלום

בקשר לשאלותיך... 1. מי שלוקח את התרופות בזמן ובאופן קבוע גורם להתייצבות מצב המערכת החיסונית שלו לאורך שנים רבות ומאפשר ניצול מקסימאלי של התרופות האפשריות... עד הכנסת תרופות נוספות ואף קבוצות נוספות של תרופות לשימוש . כיום באופן כללי רואים בארץ פחות מצבים של התפרצות מחלת האיידס ומניסיון כמעט כל מי שהיה לו לאחרונה התפרצות של המחלה הינו בעל היענות נמוכה לטיפול התרופתי (לרוב בני העדה האתיופית אשר חלקם אינם מכירים מהי רפואה מערבית, מכורים לסמים שקשה להם להתמודד עם סדר יום הכולל נטילת תרופות בזמן ועובדים זרים אשר אינם מבוטחים בביטוח בריאות ואין להם אפשרות להגיע לטיפול תרופתי). בקשר למחלות אפורטיוניסטיות, במידה ואתה שומר על מערכת חיסונית תקינה, גם הסיכוי לחלות באחת מהמחלות האלו יורד. 2. התופעה של תזוזת שומנים נקראת ליפודיסטרופיה והיא מופיעה כתופעת לוואי של חלק ממרכיבי הקוקטייל. כיום כבר ידוע אילו תרופות גורמות יותר לתזוזת השומנים ואלו פחות. זו תופעת לוואי אשר אינה ניראת מיידית לעין ויכולה להתפתח אחרי תקופה ארוכה של נטילת התרופה.לכן חשוב כי הנשאים המטופלים בתרופות יכירו את גופם, ידעו להבחין בשינויים ואף להתריע בפני הרופאים שלהם לפני התדרדרות נוספת. כיום ניתן על ידי שינוי תרופתי לעצור את נדידת השומנים וניתן לשחזר את המראה על-ידי טיפולים פלסטיים ולשפר את המצב על-ידי התעמלות גופנית, שינוי תזונתית ועוד. וכל זה על קצה המזלג, במידה ואתה רוצה יותר פרטים אתה מוזמן לפנות אל מערך התמיכה של הוועד למלחמה באיידס, או פה בפורום... אל תהסס להמשיך לשאול ! נשא הדגל

למעלה