כמה שאלות - כמה תשובות
שאלה 1: איך בודקים מה פותח פורטים מסויימים? תשובה 1: זה תלוי במערכת ההפעלה. במערכות הפעלה (חלונות) 2000 ו- XP אפשר דרך שימוש בפרמטר o ב- netstat (לדוגמא netstat -ano) שיגיד מה התהליך שפותח את הפורט. תקווה שזה לא svchost כי הוא מייצג תהליכים אחרים. ככלל, בד"כ אפשר לנחש לפי מספר הפורט. או להשתמש בתוכנה כגון Active Ports (שעובדת עד כמה שאני מעודכן, רק בגירסאות XP ו- 2000) או
Inzider (שעובד גם ב- מערכות 98/ME אבל יש שם הזהרה מפחידה שלפעמים (לעיתים רחוקות) התוכנה גורמת נזק בעת ההתקנה. אבל בעיקרון, הפורטים הפתוחים שחשוב לסגור הם 137-139 (גם ב- UDP וגם ב- TCP) שזה ה- NBT, ופורט 135, שזה RPC. אפשר גם לשקול סגירה של פורט 5000 (Universal PnP). שאלה 2: מדוע ב- ZoneAlarm אי אפשר להתחבר לאינטרנט דרך ADSL ברמת האבטחה הגבוהה. תשובה 2: ה- ADSL בארץ עובר דרך PPTP שזה פרוטוקול שמיועד בד"כ דווקא ל- VPN (שזה Virtual Private Networks), וזה בשונה ממרבית ספקיות החיבור בעולם שעובדות עם PPPoE במקום PPTP. בפרוטוקול PPTP ראשית נוצר הקשר הראשוני, ורק אז דרכו מתבצעת תקשורת האינטרנט. הקשר הראשוני נוצר דרך פרוטוקול תעבורה מס´ 47 (GRE) ודרך פורט 1723 ב- TCP. הפיירוול של ZoneAlarm (הגירסה החינמית) למיטב הבנתי חוסם האזנות לפרוטוקולי תעבורה שאינם הרגילים במצב של אבטחה גבוהה, ולכן אינו מאפשר את יצירת הקשר הראשוני. במצב אבטחה בינונית, הוא מאפשר אותם ולכן ניתן להתחבר. אחרי ההתחברות אפשר להחזיר את רמת האבטחה לגבוהה. אתה מעיר הערה לגבי ZoneAlarm: "שאני לא יודע איך ולמה, אבל נבחרה כפיירוול הטובה ביותר" ותרשה לי לומר שאמנם לא הייתי מגדיר אותה כפיירוול גרוע, אבל היא בהחלט לא הטובה ביותר (ולא בכדי אני ממליץ על אחרות).