2 שאלות שונות

פרידהOM

New member
2 שאלות שונות

1. כיתה א': עד כמה להתערב בשיעורי הבית של הילד? היגענו למצב של מריבות איומות בנושא ואז החלטתי להניח לו את האחריות לנושא. הוא מכין שיעורים, כשהוא זוכר. לא תמיד נכון. בקרוב הכתבה והוא בחר לא ללמוד. לכבד? (בעיקר אחרי ששאלתי אותו לרצנו?) 2. ילד שיהיה בן 3 וחצי: גן עירייה או פרטי? ברור שיש הבדל משמעותי בעלויות, אבל האם אתם רושמים לטרום טרום או לגן פרטי?

דינהלה1

New member
התשובות שלי

אתחיל בשאלה השנייה כי גם אני עברתי אותה התלבטות בעיקר עם הגדולה שלי. אני הכנסתי את שלושתם לגן עירוני ולא הצטערתי. נכון שבגן פרטי הם יותר עטופים אבל מי שרוצה לחסוך את הכסף בהחלט יכול לרשם לגן עירוני. אני התרשמתי שהתכנים בגן עירייה יותר טובים , הגננות עובדות לפי תוכנית עבודה מסודרת ויש פיקוח פדגוגי. כשיש בעיה אן מחלוקת יש למי לפנות, הילדים לומדים להיות עצמאים יותר ולהסתדר בכוחות עצמם. לגבי אי הכנת שיעורי בית. יש המלצה כזאת שאומרת שעל ההורים להעביר את האחריות לילד. לתת לו להרגיש את התחושה של כישלון במבחן בגלל אי למידה כדי שילמד את הלקח. אני לא יודעת אם הייתי מסוגלת לעמוד מהצד לאורך זמן. מבחינתי אם אחד הילדים לא מתאמץ אז גם אני לא אתאמץ בשבילו כשהוא למשל יבקש ללכת לחבר, לחוג וכו. אני רוצה ללמד את ילדיי שבחיים יש זכויות ויש גם חובות שצריך לבצע. אני לא יודעת לייעץ איך לבצע

שבי38

New member
עונה

1- כמו שכבר כתבו לך: לנו המבוגרים יש זכויות ויש חובות גם לילדים בכיתה א' יש זכויות וחובות את הזכויות יש להרוויח. לצפות בתוכנית אהובה בטלויזיה , לצאת לחצר, לשחק במחשב ועוד.... אלו הן זכויות , ללכת לבית ספר ולהכין שעורי בית אלו החובות , לילדי הבהרתי עוד לפני שהגיעו לכיתה א' שאם הם רוצים לקבל את הזכויות שלהם עליהם תחילה לעמוד בחובותיהם. ני מאוד בעד גני עירייה (למרות שעם הקטנה מאוד מאוכזבת מהצוות) בעיקר עכשיו שהגן עד 2 יהיה חינם ומשלמים רק עבור הצהרון מאוד שווה, יש תוכנית לימודים מובנית , יש פיקוח ואם תיבררי לגבי הגנים האזור מגוריך ותגיעי לגן טוב , זה שווה בהחלט.

מעצימה

New member
שלום לך...

לרוב ילדים בכתה א עדיין נהנים משינוי שחל בהם,שגדלו,שהם כבר בכתה א...ונושא השיעורים והמבחנים לא מעיק עליהם. בגל זה אין סיבה להגיע למריבות עם הילד.הדבר החשוב ביותר,מעבר לשיעורים עצמם, זה להקנות לילד כרגלי למידה וניהול זמן המתאים לגילו. לבנות איתו תוכנית פעילות מרגע שחזר מבית ספר כדי שדברים יהיו ברורים:לדוגמא: חוזר מבית ספר באחת.עד אחת וחצי לערך אוכל,עד שתיים בהפסקת מנוחה רואה טלויזיה או מחשב.משתיים עד ארבע עסוק במשימות בית ספר...ורק שמסיים אותן יכול לעבור למשימות הנאה ומשחק.ברגע שתוחמים אותם..יותר קל להם להתנהל. מעבר לכך יש לשים לב שאין קושי ממשי בהבנת הנקרא או הנשמע שמעוררים קשיים בהתקדמות החומר הנלמד. בגיל הזה כדי ורצוי ליצ׳ור חווית הנאה והצלחה מהלימודים עד כמה שאפשר...ולתת להם כלים להתמודד עם הקשיים. בהצלחה..

למעלה