2 שאלות קטנות

2 שאלות קטנות

איך שומרים בירה במקרר? או יותר נכון מסיבה כל שהיא אם אני שומר בירות (רגילות) במקרר במשך כמה ימים הולך להם הגזים או יורד בצורה משמעותית, יש סיבה לזה?

שאלה אחרת, מישהו יודע אם יש בר\פאב כשר באיזור ראשון לציון?
(אם השאלה לא קשורה לכאן אין צורך להתייחס)

שמירת בירה

אתה מדבר על בירה פתוחה?
לא חושב שאמורים לשמור אותה אחרי הפתיחה.
מאותה סיבה שקולה מאבדת מהגיזוז שלה אחרי הפתיחה, הסגירה פחות אטומה + יש יותר אוויר בבקבוק שהגז יכול לברוח אליו + חלק מהגז ברח בזמן שהיא הייתה פתוחה

אני חושב שאני יודע...

קודם כל, כאשר הבירה סגורה הגזים לא אמורים לצאת. גם מעולם לא נתקלתי בזה.
&nbsp
דבר שני, בירה צריך לשמור בעמידה, כך שהנוזל לא יגע בפקק. אבל זה לא קשור לגזים, סיבות של ספיחת טעמים.
&nbsp
ועכשיו להסבר אפשרי: נוזל קר הוא ממס טוב יותר מנוזל חם. לכן הגזים, פחמן דו חמצני, פחות מורגשים כאשר הבירה קרה - כי הם נוטים להישאר בתוך הנוזל ולפחות להשתחרר כבועות.
&nbsp
למרות ההסבר הסביר הזה, אני לא שמתי לב לאפקט כזה בבירה. מצד שני גם לא שתיתי בירה חמה לאחרונה... אז לא יודע בוודאות אם זו תופעה זניחה או לא.
&nbsp
לבדיקה, אתה מוזמן לקחת שני בקבוקים "זהים".
אחד להכניס למקרר לכמה ימים, ואז להוציא אותו לכמה ימים.
אז תפתח את שניהם ותשווה. אני מצפה שלא יהיה הבדל, כי שניהם באותה טמפ'. זה מראה לך שבתהליך הקירור הגזים לא עוזבים את הבקבוק.
&nbsp
נשמח לשמוע את תוצאות הניסוי.

לגבי מסיסות

אני לא מערער על המסקנות הפרקטיות של הכתוב, רק אחפור שניה על המסיסות
&nbsp
אני חושב שברוב המקרים טמפ' גבוהה מגדילה את המסיסות בנוזלים ולא להיפך. העניין הוא שכשממסים גזים אז יש גם את העניין שהגז בורח, וזו תופעה שאכן מתגברת כאשר הטמפ' עולה. בכל מקרה אני לא חושב שלתלות המסיסות בטמפ' יש משמעות כי כל עוד הבקבוק סגור אז יש בו כמות קבועה של פד"ח, אני חושב שה"אוויר" בראש הבקבוק זה בכל מקרה בעיקר פד"ח אז כמות הגזים שמומסת בנוזל לא אמורה להשתנות כתלות בטמפ'.

סתם התוצאה הראשונה שמצאתי

http://www.elmhurst.edu/~chm/vchembook/174temppres.html
&nbsp
במורד העמוד יש בדיוק את הגרף של מסיסות פד"ח במים. מקווה שזו לא טעות גמורה.
&nbsp
ואני חושב שנתונה כמות סופית ממנו בבקבוק. כלות בטמפ', בשיווי משקל, אחוז שונה ממנו נמצא בנוזל לעומת ראש האוויר. הגז המומס בנוזל אינו תורם ללחץ בבקבוק, לכן הוא "רוצה" להתמוסס כל עוד הפוטנציאל הכימי "מאפשר".
&nbsp
לכן בטמפ' גבוהה, כשפותחים את הבקבוק, יותר גז בורח ופחות נשאר כהגזה בבירה.
&nbsp
התנצלותי אל אלו שהכימיה לא מעניינת אותם...

למעלה