2 שאלות: פרסה וכיכר.

Mr Fender17

New member
2 שאלות: פרסה וכיכר.

א. פרסה - כשאני צריך לעשות פרסה אז אני מגיע לקצה של האי תנועה, כאשר המראה השמאלית עוברת את הקצה ואז כל ההגה שמאלה.. השאלה שלי אם אני צריך לעצור במקום ואז לעשות את כל ההגה שמאלה,או לעשות את זה בגלישה(בלי עצירה) ואז כל ההגה שמאלה? (ברור שאני צריך לתת זכות קדימה לכולם, המצב שאמרתי הוא בהנחה שהכביש ריק). ב. כיכר - כשאני מגיע לכיכר רגיל, יציאה ימינה, יציאה שמאלה והמשך ישר אז נגיד והטסטר לא אומר לי כלום אז אני ממשיך ישר בכיכר, אני צריך לאותת ימינה בכניסה לכיכר? לאותת ימינה ביציאה מהכיכר? או בלי איתותים בכלל?

B i g B

New member
תשובה

נהיגה זה לא נוסחה בפיזיקה. אתה צריך להרגיש את הפנייה. אם יש לך מספיק שדה ראייה כדי להיות בטוח ב10000% שאין תנועה ממול אז אין חובת עצירה. אין צורך לאותת בכניסה לכיכר. יש לאותת ימינה בכל יציאה מהכיכר (הכוונה היא שגם אם אתה ממשיך ישר את צריך לאותת ימינה לקראת היציאה מהכיכר).

fireman

New member
לגבי הפרסה

תלוי על מה אתה לומד נהיגה.... אם אתה נוהג על פול טריילר, אם תשבור את ההגה שמאלה אחרי המראה אתה לוקח איתך את האי תנועה, את התמרורים שעליו, לפחות עמוד תאורה אחד ואיזה עץ
בפניית פרסה אתה צריך לתת זכות קדימה בכל מקרה, אם אתה נדרש לעצור עצירה מוחלטת בשביל לתת זכות קדימה לפני פניית פרסה אז אתה עוצר עצירה מוחלטת, אם אתה יכול לבצע את פניית הפרסה בגלישה מבלי להפריע\לסכן את התנועה החולפת בכביש אתה יכול לעשות זאת תוך כדי גלישה. בכל מקרה בפניית פרסה אם אתה מבצע פניית פרסה לכביש בו יש מספר נתיבים אתה יכול להכנס לאיזה נתיב נסיעה שאתה רוצה, אתה לא חייב לפנות מהשמאל אל השמאל, אתה יכול לפנות מהשמאל אל הימין או אל האמצע או אל השמאלי בהתאם לשיקול דעתך.... לגבי ככרות, שאל את המורה שלך בכדי שיהיה לך גיבוי ממנו "במקרה ש...." מאחר וככרות הן אי הבנה אחת גדולה, יש שיגידו שצריך לאותת ימינה בכניסה וימינה ביציאה, יש שיגידו לאותת כמו בצומת ויש שיגידו לאותת ימינה רק ביציאה. אני בככרות הפסקתי לאותת מזמן (אבל אל תיקח ממני דוגמא)
לגבי הנסיעה, כל עוד לא אמרו לך לפנות, אתה נוסע ישר.... בהצלחה!

סבא 18

New member
בכיכרות לאותת בנסיעה ישר??

יכול להיות זה החוק אבל אף פעם בשיעורי נהיגה המורה שלי לא אמר לי כלום על זה. ובטסט שעברתי היו כיכרות ולא אותתי פעם אחת שהמשכתי ישר.

aviGODFATHER

New member
אני לא חושב שזה נכון

מבחינה הגיונית - כשמאותתים ימינה אז אתה גורם לנהגים והולכי רגל לחשוב שאתה פונה ימינה בכיכר, אבל אם אתמשיך ישר אתה תגרום לבלבול. וגם המורה שלי (ועוד כמה מורים שעשו לי החלפות) מעולם לא העירו לי על זה שאני לא מאותת במצב כזה.

ShMo0LiKiPoDa

New member
ברוב הכיכרות בארץ

אין צורך לאותת כשממשיכים ישר. מעגל תנועה תאורטית אמור להיות הרבה יותר גדול, אבל מאחר וזה לא תקף פה.. אין בשביל מה.

M o l

New member
לשאלה הראשונה ענו לך.

אם אתה יכול להשלים את פניית הפרסה בגלישה אין שום בעיה לעשות זאת. לגבי הכיכר, אם הכיכר היא מאוד קטנה (כזו שרואים בה את כל היציאות ואת כל הרכבים) אז אפשר לאותת ימינה (או שמאלה אם נוסעים שמאלה) כדי ליידע את הנמצאים סביבך. אם מדובר בכיכר גדולה (כמו כיכר קוגל בחולון, כיכר המדינה בת"א) אין צוריך לאותת בכניסה כי גם ככה לא רואים אותך והכניסה שלך לכיכר לא רלוונטית לרוב המכוניות. ביציאה מהכיכר ניתן (ורצוי) לאותת ימינה. לא משנה כמה מהסיבוב השלמת. אם הטסטר לא אומר לך כלום אז לדעתי גם בכיכר יש להמשיך ישר.

למעלה