2 שאלות מציקות

lisraeli

New member
2 שאלות מציקות

שלום, שמי ליאת וילדתי לפני כחודשיים. יש לי 2 שאלות למעשה. 1. האם לתת תוספת תה שומר או משהו דומה להקלה על הגזים. בטיפת חלב ממליצים על הנקה בלבד אבל אם זה יעזור לו למה לא?.... השאלה השניה היותר מטרידה היא- אם היינו רוצים להיכנס שוב להריון, במידה ואני אקלט, האם החלב יפסק. לא הייתי רוצה לפגוע בתינוק שזה עתה נולד, אבל גם הייתי רוצה להיכנס להריון. ההיסטוריה קצת מסובכת. זה ילדי השני, ובין שתי הלידות הללו הייתי בהריון שנגמר בשבוע 32 ללא דופק תינוק, כך שעברתי 3 לידות. בהריון השני המשכתי להניק את ביתי, נכנסתי להריון כשהיתה בת 11 חודש, כך שלא חששת על כמות החלב. שוחחתי עם הרופא שלי והוא אמר שסביר שלא היה קשר בין מות העוברית ובין ההנקה (למרות שהסבתות..אוי הסבתות...). בקיצור השאלה היא האם יש לי מה לחשוש בלפגןע בכמות החלב אם זה בחודשים ראשונים, או שכדאי להיהר ולדחות קצת את ההריון הבא. אודה על כל תגובה שהיא. ליאת

sagitlaleche

New member
תוספות לתינוק יונק והריון נוסף ../images/Emo20.gif

שלום ליאת. ננסה לענות לאט לאט ... 1. המלצות משרד הבריאות הישראלי ועוד כמה גופים (ארגון הבריאות העולמי וארגון רופאי הילדים האמריקאים) היא הנקה בלעדית עד גיל 6 חודשים. דהיינו, שום דבר פרט לחלב אם על פי דרישת התינוק, כולל מים, מיץ, תה ושות'. קיבת תינוק בגיל חודשיים קטנטנה ומים/תה/מיץ יתפסו את מקומם של החלב ולא יעניקו את מה שהתינוק צריך מבחינה תזונתית, ואף יכולים לגרום לנזק שקשור באיזון המלחים בגוף. בחלב אם יש כל מה שהתינוק צריך. אם את מודאגת מהגזים, את יכולה לשתות בעצמך תה שומר ו/או קמומיל. בניהול ההנקה, יש לתת לתינוק את השד הראשון עד שהוא מסיים (מתנתק בעצמו) ואז להציע את השד השני כדי שהתינוק יקבל כמה שיותר חלב עשיר בשומן ופחות חלב עשיר בסוכר שמגיע בדקות הראשונות בהנקה. יש הממליצים להיניק במשך זמן מסויים רק מצד אחד (שעתיים) ורק אז לעבור צד. 2. כאשר אשה נכנסת להריון במהלך ההנקה כמויות החלב מתמעטות עד לעתים הפסקה לגמרי של החלב. זה משתנה מאשה לאשה, ומושפע מהורמוני ההריון. המצב שונה כאשר מיניקים תינוק שאוכל מזון נוסף פרט להנקה (מוצקים/תמ"ל) או אפילו פעוט לעומת תינוק קטן שמזונו הבלעדי הוא חלב אם. את יכולה להמשיך ולהיניק את התינוק שלך בזמן ההריון על פי רצונך, אך עלייך לדאוג להשלמת תזונתו של התינוק בתמ"ל. אני מציעה לך לפנות לייעוץ אצל ד"ר מירה ליבוביץ' או אצל ד"ר דינה צימרמן (שתיהן יועצות הנקה מוסמכות IBCLC) לקבלת תשובות כאשר זה נעשה רלוונטי (הריון) ועל החלטה להמשך הדרך. אני רוצה לחזק את רופא הנשים שלך, שאמר שסביר להניח שאין קשר בין ההנקה ובין מות העוברית. מחקרים מראים שאין קשר בין הנקה להפלה טבעית. ריבוי הפלות יכול להביא לשקילת הנושא מחדש, אך לא מקרים חד פעמיים.

lisraeli

New member
תודה רבה

תוכלי רק להגיד לי איך יוצרים איתן קשר (דר ליבוביץ ודר צימרמן), תודה

למעלה