2 שאלות למנהל ולחברי הפורום

2004נטע

New member
2 שאלות למנהל ולחברי הפורום ../images/Emo132.gif

1. הגשתי למס הכנסה בקשה להחזרי מס בעבור שנת 2003. קיבלתי מהם החזר. אבל, נראה לי, שמגיע לי יותר...(אם כי, אינני בטוחה בכך). ניסיתי לפנות שוב לפקיד המטפל בהחזרי מס (במס הכנסה). לצערי, האיש ציני למדיי (לא רק כלפי). הוא טען שלפי טופסי 106 שהגשתי (יש לי 2 טפסים משני מקומות עבודה שונים, שבהם עבדתי במשך השנה) "הכל בסדר"... לא הסתפקתי בתגובתו, ופניתי לממונה עליו. התגובה היתה "איננו נותנים הסברים לציבור"... אין לי אפשרות כלכלית לפנות לחברה להחזרי מס. (יש לציין כי לא מדובר בסכומים אסטרונומיים). לכן- א. האם עליי להסתפק בסכום שקיבלתי, או שבכל זאת יש אופציה לבדוק אם טעו בחישוב ההחזר? ידוע לי, שיש תוכנות אינטרנטיות שבודקות זאת, אבל- לא ממש הצלחתי לקבל מהן תשובה מדוייקת (האם תוכלו להמליץ ולהסביר באיזו תוכנה מומלץ להשתמש?) ב. כמה עולה בדיקה מדוקדקת של החזרי מס אצל חברה או רו"ח? 2. לפי כ-3 חודשים, התחלתי לעבוד בחברה אחרת. שמתי לב, שניכוי המס אינו תואם לזה שבטבלאות המס (שמנפיק מס הכנסה). מנהלת החשבונות בחברה המעסיקה טענה ש"יש לעשות ממוצע ההכנסה בכל חודשי העבודה השנה (מדובר בעבודה לפי שעות) ולפי זה להשוות לטבלת המס". מה דעתכם? כיצד אדע אם ניכוי המס היה נכון?

2 תשובות

א- כל הסיכויים שהחשבון של מס הכנסה נכון. מצד שני, האם את בטוחה שהגשתם למס הכנסה את כל האישורים שיכולים להביא תועלת? למשל: קופות גמל, ביטוחי חיים (כולל מה שכלול במשכנתא) וכד'? אם את רוצה לבדוק בוודאות, האתר הנכון הוא סימולטור חישוב המס באתר של מס הכנסה. ב- מנהלת החשבונות צודקת. התוכנות בנויות ככה שהן עושות כל חודש את החשבון מחדש מהתחלת השנה כולה. אבל מה? אם חלק מהשנה לא עבדת, או שהשכר במקום החדש שונה מהשכר במקום הישן (ובעצם, בכל מקרה) שווה שתבדקי בתחילת שנת 2005 אם מגיע לך החזר על שנת 2004.

שיר ורד

New member
מס הכנסה כמעט אף פעם לא טועים

בחישוב המס. הם טועים הרבה פעמים בהזנת הנתונים למחשב. במקביל להחזר, נשלח אליך ממס הכנסה תדפיס של הדו"ח הממוחשב. את צריכה לעבור על כל השורות בתדפיס ולבדוק שהנתונים הנמצאים שם נכונים. כמו-כן תבדקי שכל נתון שעשוי להקטין את חבות המס שלך מופיע (ותחת הסעיף הנכון). יש לשים לב ל:נקודות זיכוי, ניכויים במקור, הפרשות לקופות גמל/קרנות פנסיה וכו, תרומות וכו. אם משהו לא ברור בטופס תשאלי בפורום .

למעלה