2 שאלות לכבוד הרב

asaf2000

New member
2 שאלות לכבוד הרב

שאלה ראשונה האם מותר לקטוף פרח בטבע ולמצוץ לו את הצוף או רק אחרי שבודקים שאין תולעים או שבכלל לא? נמק הסבר פרט והבא דוגמאות
שאלה שניה לגבי פסח אני יכול להשיג מצות עבודת יד במחיר מסובסד ואותן אני אוכל בפסח אבל כל שנה נוצרת בעיה שאני אוכל אצל רב מאוד חשוב והוא אוכל מצות מכונה, האם זה יפה להביא את המצות שלי אליו הביתה ולאכול מהן? ואם הוא מכריח אותי לאכול מצות מכונה מותר לסרב? ואודה לך אם תענה על שאלתי מלפני כמה ימים בענין "מפני שיבה תקום", תודה.

הינה השאלה לפני כמה ימים

לאחרונה התחלתי להקפיד יותר לקום בפני זקנים וזקנות אבל יש לי בעיה שרוב האנשים בכלל לא יודעים על המצווה (דאורייתא) הזאת וחלקם רק עושים הידור ולפעמים אני בשיעור תורה או בהרצאה ונכנס בן אדם זקן ואני לא יודע אם לקום ואז אולי זה יפגע בזקן או שיהיו לי פאדיחות יחשבו שאני איזה "צדיק" או יצחקו עלי או שבגלל שזה מצוה דאורייתא חייבים לקום ולשים פס על העולם. מה לעשות?

א77

New member
לשאלתך השניה

הרשה לי להמליץ עבורך. היות ושכלולי הכשרות היום, הן במכונה והן ביד הינן מן המהודרות. ההשגחה בד"כ אדוקה ביותר. לכן הרי לא תוכל לפגוע במארחך, וגם אם אינו רב חשוב, די אם הוא מקפיד בקלה כבחמורה. יש שאינם אוכלים דגים בפסח. יש שאינם אוכלים מוצרי חלב בפסח. וכו' וכו'. כל זה רק משום אל תיטוש תורת אמך. החשש שבדגים היה בעבר במקומות מוצאיהם. לא היום, ולא כאן. כל זאת פרט למצה שרויה. שם אם אינך אוכל שרויה, אל תקל בשום אופן, כי בזה אין רק אל תיטוש תורת אמך, אלא איסור גמור לדעת האוסרים שרויה. לכן אמליצך לאכול משולחנו של מארחך. והיה אם בשלוש השנים האחרונות הקפדת רק על מצות עבודת יד, אז אל תשכח לעשות התרת נדרים, ואח"כ לאכול את מצות מארחך שהינן של מכונה. חג כשר ושמח. החג היחיד שקושרים את השמחה בכשרות. כי השמחה היא 'כאשר זכינו לסדר אותו' בכעשרות, כן נזכה לעשות אותו במהרה בימינו אמן.

לשאלותך....

ועל ראשון ראשון. מצוה מדאוריתא מקיימים בכל מצב, "ואל יתפעל מן המלעיגים עליו"... ב. אין בעיה למצוץ צוף מפרח בתנאי שתוודא שאין עליו חרקים. אישית אני לא הייתי מוצץ בטבע משום שאיני יודע איזה בע"ח עבר שם ומה עשה על הצמח או בקרבתו. ג. בניגוד לדעת א77 אני סבור שאינך חייב לוותר על הקפדתך לאכול מצות יד. אם אכן מדובר ברב חשוב - הוא יבין את זה ולא רק שלא יעלב, אף יעודד אותך לכך. רבים נהגו כאשר הם מתארחים להביא איתם את המצות.

למעלה