2 שאלות לגבי לופוס

עמ39

New member
2 שאלות לגבי לופוס

שלום רב, אני בת 39, אובחנתי כחולת לופוס בספטמבר האחרון. מאז אני לוקחת 2 כדורי פלאקוויניל ליום. אובחנתי עם DLE, על גבול SLE - אם יש דבר כזה... בקיצור, הסימפטומים היו רק על העור ואפשר לומר שהטיפול העלים זאת לגמרי נכון לעכשיו (טפו, טפו...). לפני כחודש היו מספר ימים של כאבי פרקים/שרירים - היה לא נעים, אבל לא הצריך משכחי כאבים כלשהם ונעלם - מדי פעם קצת חולשה ועייפות. חוץ מזה לוקחת שנים אלטרוקסין לתת-פעילות של בלוטת התריס. שאלותיי: 1) האם אפשר לשלב ZYBAN (כדי להפסיק לעשן לגמרי) עם הפלאקוויניל? 2) לצערי הרב, הראומטולוגית שלי הייתה פרופ' קפלינסקי ז"ל שנפטרה באופן טראגי כ"כ. הייה לי תור לשבוע שעבר... מתכננת לקבוע תור לראומטולוג/ית מומחה במהלך השבוע הקרוב, אבל זה מן הסתם יהיה תור לעוד חודשיים-שלושה. אני מצרפת כאן קובץ עם תוצאות בדיקות הדם האחרונות שקיבלתי לפני מס' שבועות. ושאלתי היא האם התוצאות מאפשרות לי לחכות את החודשיים/שלושה הנוספים? אם לא, אשמח אם תסבירי לי מהו הממצא המדאיג יותר ולאן לפנות כדי לקבל תור מוקדם יותר (או מה לומר לרופא/ה המומחה כדי שיבינו שצריך תור מוקדם יותר) עד כה הייתי בביקורת כל מס' חודשים במחלקת העור של תה"ש,ואצל פרופ' קפלינסקי ז"ל (התור האחרון אצלה היה לפני כשלושה וחצי חודשים). מקווה שהייתה לך חופשה טובה ואשמח לקבל תשובותייך. תודה, ע.מ.

תשובות

גם אנחנו כמוך מרגישים מיותמים עם מותה הטראגי כל כך של פרופ' קפלינסיקי - היא תחסר לנו ולחולים מאד. אנסה לענות על שאלותיך: בדיקות המעבדה ששלחת די תקינות אך רצוי להשלים אותן - לא ראיתי תשובה של רמת ההמוגלובין וטסיות ( אני מניחה שפשוט לא רשמת אותם),ANTI DNA , רמת C3 ו C4 , תרבית שתן ובדיקת חלבון בשתן. התופעות העוריות ומפרקיות של DLE או SLE גבולי בהחלט מגיבות היטב לPLAQUENIL - מומלץ מאד להפסיק את העישון ( יש אף מחקרים שמוכיחים שעישון פוגע מעט ביעילות של הPLAQUENIL ומעבר ליתרונות הרבים הנוספים בהפסקת העישון, את עשויה גם להשתפר מבחינת הDLE עוד יותר ) - אין בעיה עקרונית בשילוב עם הZYBAN אם הבדיקות שציינתי יהיו תקינות ואת מרגישה טוב, זה נראה בהחלט סביר להגיע לראומטולג בעוד 3 חודשים- תרגישי טוב !

למעלה