2 שאלות לגבי ה 5050C...

Shakty

New member
2 שאלות לגבי ה 5050C...

קודם כל אפתח באכזבה - המנואל שמצורף למצלמה (זה באנגלית אני מתכוון העברית בכלל אין מה לדבר - דף וחצי של תרגום ה QUICKSTART) פשוט מאכזב: אין התיחסות לכמה אלמנטים שקיימים המצלמה - ואני מדבר על תכונות לא טכניקות. שאלה 1 : יש אפשרות בבורר התוכניות לתוכנית שנקראת MY...הרעיון הוא שאתה יכול לתכנת עד 8 תוכניות צילום שונות ובהנף אצבע לעבור לכל אחת מהן בלי צורך לעשות את כל העבודה מחדש. איך עובדים עם זה? איך שומרים תוכנית ואיך מגיעים לתוכנית ספציפית ? שאלה 2: ישנו מתקן דיופטר, אין עליו שום מידע מעבר לזה שזה מתקן דיופטר, מה עושים עם זה - האם זה נועד אך ורק למאקרו (כמין עדשה מקרבת) או שיש לזה תפקוש אחר שהוא כל כך סודי שאסרו על אולימפוס לפרסם את זה... תודה מראש לכל המגיבים.

LazyGecko

New member
מתקן דיופטר זה בשביל המשקפפורים

כדי שיוכלו להשתמש בעינית ללא משקפיים.

חשוב:לקרוא את ספר המצלמה שעל הדיסק

הוא הרבה יותר מפורט מזה המודפס המגיע איתה. מומלץ אפילו להדפיס אותו. הדיופטר - לכיוון הראיה הברורה בעינית,מסובבים עד שרואים את סימני הפוקוס ברור בעינית. לפונקציות משתמש-נכנסים מתפריט סט אפ.לאחר שתכניס נתונים,ניתן יהיה להגיע מהכפתור הראשי,או שתגדיר אחת מברירות המחדל של הפעלת המצלמה את התפריט של הפונקציות האלו.

bzini

New member
אותו סיפור עם ה C750 אבל...

על ה CD שמגיע עם המצלמה קיים המדריך המלא בפורמט PDF. חובה לקרוא לכל בעלי המצלמות המשוכללות של אולימפוס. אם לא קיים על ה CD שווה לבדוק באתר של אולימפוס. גם עם המצלמה שלי (C750) הגיע מדריך מודפס מאד חלקי. מעבר על המדריך שנמצא ב CD פתר הרבה בעיות וענה על רוב השאלות (כולל איך משתמשים ב MY SETTINGS)

גון בי

New member
איך האולימפוס איכותית?

אני מעוניין ליקנות את ה740C איך האיכות של המצלמות האלו ביחס למצלמות אחרות? מרוצה מהזום?

idohal

New member
לאולימפוס יש דגם אחד "יותר טוב" וזה

ה - C750 מצלמת 4 מ"פ. בנוסף יש לאולימפוס את ה - C5050 גם הוא דגם קומפקטי 5 מ"פ.

Shakty

New member
האמת שבהשוואת נתונים הן דומות

ל 5050 יש 5 מ"פ לעומת 4 של 750 אבל ל 750 יש זום אופטי X10 (שאני לא בטוח כמה זה יציב העניין הזה - אבל לא ניסיתי) יש עוד כמה הבדלים מינורים - מהירות תריס של ה 5050 היא 1/2000 לעומת 1/1000 של ה 750 ורגישות הISO ל 5050 יש גם ISO 60 שאין ל 750... וגם אלתשכח ש ה 750 יותר יקרה ב 100$ בגלל ה זום.

ויש עוד כמה דברים,אבל כל צלם מחליט

מה יותר חשוב לו - ב5050 ניתן להדיע למקסימום זום 200 מ"מ, עם מכפיל דרגה ג (לא של אולימפוס) הזום הארוך בדגמי ה7xx ממש לא יציב ואין בו מייצב תמונה,כמו בדגם 2100 שכבר שנים שאינו מיוצר אבל הפטנט נלקח ממנו,על פי הצלחתו, וצריך לדאוג לצלם בתנאי אור חזק ומלא או חצובה.

למעלה