2 שאלות לא קשורות -

liati007

New member
2 שאלות לא קשורות -

1. מה עושים עם כיפה שאי אפשר להשתמש בה יותר? האם מותר לזרוק? 2. אם יש עליה לקבר בתום 30 מהלוויה, ואני לא גר בארץ ויכול לעשות את זה, מה כן אפשר לעשות במקום? תפילה מיוחדת? בית כנסת? תודה!!

asaf2000

New member
למה גניזה? אני לא מבין...

זה כמו לשים את הכובע או החליפה בגניזה, לא? ראיתי כאלה שגם מנשקים את הכיפה אם היא נופלת, יש בה איזו קדושה או משהו?

א77

New member
כיפה המיועדת להליכה בקביעות

ניתן לעשות עמה כל מה שעושים בכל בגד ישן. בבגד המיועד לקדושה, היינו יש כיפה המיועדת רק לתפילה או ברכה וכדו', גם אז יש מי שאינו מקפיד. אבל יש הנוהגים קדושה אם הבגד ובמקרה זה אם כיפה מיועדת לתפילה בלבד. זה שייך אצל חילוני שאינו לובש כיפה כי אם לדברים שבקדושה, או אצל הנוהגים לחבוש כיפה מיוחדת לתפילה, בד"כ תפילה לטלית ותפילין, היינו שחרית. ומנהג טוב שהתקבל אצל חלק מהחסידים ואנשי מעשה, לשרוף כיפות משומשות טבולות בשמן במדורת לג בעומר לכבוד התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי.

liati007

New member
אז ככה -

זו כיפה של חילוני שמשמשת לתפילה (למשל ימי שישי בערב, חגים וכו'), מה עושים איתה?

א77

New member
מומלץ

להשאירה בבית הכנסת באחת הפינות. בפעם הבאה תגיע עם כיפתך החדשה לבית הכנסת ואת הישנה השאר במקום. הגבאי כבר יידע איך לנהוג. ובעיקרון, איני חושב שיש בעיה הלכתית בהשלכת הכיפה לזבל. למרות שלא רצוי. בכיפה הרי נכנסים גם לשירותים. אבל מאידך גם עם ציצית נכנסים לשירותים. בכל מקרה אין איסור ממשי בזריקה לאשפה, אבל עדיף לנהוג בה כבוד. אני במקומך הייתי כאמור משאירה באחת הפינות בבית הכנסת. ושהגבאי הרגיל בכגון אלה, יידע בעצמו מה לעשות. ואולי היא גם תבוא לשימוש לאחרים.

פייקו

New member
תשובה לגבי שאלותיך..

נושא השלושים לאבל... מאחר והעלייה לקבר ביום השלושים הוא מנהג , ומאחר ואין ביכולתך להגיע אינך מחוייב להגיע לארץ לשם כך - אך מה שכן אתה צריך לקיים את דרכי האבלות במקומך כמנהג האבלים שנה כמו שאנו מחוייבים על הורים.. משתתף בצערך.. מכאן לכיפה שערכה עולה בעיניי לאור הנושא הראשון.. אך מעשית אתה יכול לזרוק אותה או כמו שהציעו פה חברים לפורום להניח אותה בבית הכנסת ומי שאי פעם יצטרך להשלים מניין יהיה לו מה לחבוש אם אין בנמצא איתו ונמצא שזיכית עצמך גם בדבר המרופט הזה שלפתע מקבל פני חדש.

liati007

New member
רק עכשיו ראיתי...

לגבי השלושים - תודה וברור שמקיים את מנהגי האבלים. לגבי הכיפה - כשהלכתי לבית הכנסת, השארתי אותה שם בפינה. תודה!!

למעלה