2 שאלות: כתף וברך
אני אשמח לקבל ייעוץ בנושא, הנושא הראשון מטריד אותי יותר. חשוב לציין שאני מאוד פעילה, בתור נערה רקדתי, שיחקתי כדורסל ורצתי ריצות למרחקים ארוכים, היום אני רוקדת לפחות 7 שעות בשבוע וזה יכול להגיע גם ל-20 שעות (להקת מחול). 1. לפני חצי שנה נפגעתי בתאונת דרכים, נהג שלא שם לב לפקק התנגש בי בזמן שעמדתי (הייתי אחרונה בטור המכוניות) בעודו נוסע במהירות של כביש מהיר (אפילו לא ניסה לבלום), מיותר לציין שקיבלתי מכה רצינית, טולטלתי וגם קיבלתי מכות בברכיים מההגה , אני עדיין הולכת כי הייתי חגורה. הכתף השמאלית משגעת אותי מאז, אמרו לי שזה די נפוץ בגלל המתיחה של חגורת הבטיחות, האורטופד אומר שיש לי דלקת בשריר, הגב כבר לא מציק לי, אבל זה גם גורם לי למתח בצוואר כך שבנוסף גם קשה לי להיפטר מהכאבים בצוואר בגלל זה. אני מורחת משחה שבאמת משחררת את המתח באיזור אבל הכאבים לא נעלמים לגמרי, וקורה לי שאני צריכה להפעיל כוח עם היד ואח"כ יש לי כאבים חזקים למשך כמה ימים. אני רוצה להוסיף שחלק מפעילות המחול היא עם נכים בכסאות גלגלים ולפעמים אני צריכה להפעיל כוח עם היד (שתיהן במידה שווה) כדי לסובב את היושב בכסא או "למשוך" אותו (אבל היושב עוזר עם היד הפנויה להניע את הכסא), ברור לי שזה פקטור והיה לי מקרה לפני שנה של כאבים דומים למשך שבוע. מה אני יכולה לעשות? דרך אגב אני ימנית, אבל לפני התאונה הידיים היו חזקות בערך באותו מידה ואני מסוגלת לבצע כמעט את אותן הפעולות בשתי הידיים. 2. לפני כ-5 שנים אובחנתי כסובלת משחיקה בסחוס של הברך הימנית. יש לי ברכיה עם טבעת סיליקון (אני כמובן מחליפה אותה כשהיא מתבלה) ואני משתמשת בה כשצריך חוץ מכשאני על במה, אחרי בערך שנתיים התחלתי להרגיש שיפור, והמצב הרבה יותר טוב. במקביל האורטופד אמר לי ללכת לחדר כושר ולעבוד על חיזוק השרירים ברגליים, התייאשתי מהר מאוד מזה, כי זה גרם לי לכאבים חזקים והמאמנים נלחצו מזה ופטרו אותי כמעט מכל המכשירים שעובדים על הרגליים. כמו שאמרתי בגלל שהמצב טוב זה לא הדאיג אותי, אני אמנם מרגישה הבדל בין הרגליים אבל זה לא מפריע לי. הבעיה שלפעמים אני מרגישה שהרגל לא מחזיקה אותי, אני עושה צעד וכשאני מעבירה משקל לרגל היא "מתקפלת" (יש איזה רעד קל לפני כן), אני לא נופלת כי אני מסוגלת להתיישר מיד, זה קורה לפעמים כשאני סתם הולכת במשרד ותמיד כשאני עם התחבושת. יש דרך לחזק את הרגל? לא היו לי פציעות אחרות ברגל הזו (נקעתי את הקרסול ברגל השנייה אבל כבר החלמתי לחלוטין).