2 שאלות , המלצה

sowhatt

New member
2 שאלות , המלצה

אני בעיקרון לא אוהב לעבוד עם משקולות [חופשיות], האם עבודה כזו נחוצה כדי לפתח ולחטב את הגוף? לדוגמה - חזה. האם מכשיר הפרפר, הדחיקה בישיבה ומקבילים מספיקים בשביל לפתח את החזה? ועוד שאלה [בן 17 , אוי ועליתי באיזה קילו, כנראה התזונה בכמה ימים אחרונים השתלמה =), שוקל 67 ק"ג ] כמו שכבר הזכרתי פעם, אני עובד בערך 90 דקות על מכשירים על כל חלקי הגוף פחות או יותר. 2-3 מכשירים לכל חלק. גב, חזה, ידיים, רגליים, בטן, כתפיים קצת פחות. והשאלה שלי היא: בגלל שאני לא כל כך אוהב לעבוד עם משקולות חופשיות, אז להתאמן כל יום על חלק אחר בגוף נראה לי בזבוז זמן, נגיד , לעבוד חצי שעה כל יום רק. מה לעשות? המלצה.

shuki2

New member
תעבור למשקולות ותעזוב מכונות

יתרונות של משקולות הם: 1.שרירים מייצבים - כשאתה מחזיק משקולת כבדה באויר ומנסה להזיז אותה נניח בלחיצת חזה אז לא רק השריר של החזה עובד אלא שרירי אמות וכתפיים עובדים הרבה כדי לעזור לך לייצב את המשקולות ולהחזיק אותם חזק מספיק. במכונה אתה משתמש רק בשריר המיועד.יצרני מכונות מנסים שהמכונה תבודד עד כמה שניתן את השריר במשקולת חופשית הרבה שרירים עוזרים לפעולה.עד לפני שהתחלתי להשתמש במשקולות לא ידעת עד כמה יכול לגדול שריר האמה ועד כמה הוא עושה את היד חטובה ויפה ממש פופאי. 2.חיכוך-במכונות יש די הרבה חיכוך אם הם לא במצב טוב ככה שהרבה כוח שלך יילך על התגברות על חיכוך ותצליח להרים פחות משקלים - אמנם על השריר יהיה אותו עומס אבל אתה תראה שאתה מרים קמצ משקל מה שלא עוזר למוטיבציה. 3.מבחר תרגילים- יש מלא מלא תרגילים של משקולות שאין במכונות בכל חדר כושר (שאני ראיתי) יש מקסימום 10 מכונות אבל מלא ספסלים ומלא משקולות. טווחי תנועה-כידוע טווח התנועה בתרגיל הוא דבר בין הכי חשובים לקביעת איכות התרגיל - בתרגילים עם משקולות יש טווחי תנועה ענקיים לעומת מכונות. יש הרבה תכניות אימון שחוסכות בזמן ותראה שבעזרת תכנון נכון תוכל לעשות בחצי שעה ביום אימון די מגוון וגדול וגם יעיל.ראה תכנית היפרטרופיה במאמרים תתחיל איתה היא טובה מאוד.כל אימון מקסימום שעה. תתחיללעבוד עם משקולות חופשי אתה תתרגל ותראה גם תוצאות ואז תתחיל לאהוב לעבוד איתם.

sowhatt

New member
תראה

אני יודע שלעבוד עם משקולות חופשיות זה טוב , טוב יותר. אבל אני לא כ"כ אוהב אותם כי אני לא מרים בהם הרבה בכלל =). כשאני עובד במכשירים אני יחסית לאחרים בסדר, אם אני עובד למשקולות אני ממש לא בסדר. נגיד בשכיבה דחיקת חזה [מוט], אני דוחק ממש מעט, ומעט גם יחסית לאחרים לשם. לעומת זאת, במכשיר פרפר, או במכשיר דחיקה, או במכשירים אחרים, אני עושה בסדר יחסית לאחרים כמוני, ולפעמים מרים גם יותר. זה נותן לי קצת שמחה. ועוד משהו, שממש מעצבן אותי. אני גבוה ורזה, ואחת הסיבות שקשה לי להעלות במשקל זה שאני גבוהץ בכל מקרה, צעירים אחרים [אני בן 17] שהחזה שלהם נראה יותר מפותח משלי ואחרים שיש להם גוף יותר חטוב משלי, מרימים במכונות פחות ממני, וזה ממש מתסתכל. [ומשמח]. מצד אחד, תראו אותם, הם נראים יותר חזקים, אבל אני בעצם מרים יותר. ומצד שני, תראו אותם לפחות הם נראים חטובים, בעוד שאני למרות שמרים יותר לא נראה חטוב... זה משהו שממש מעצבן אותי בחדר כושר... ובמשקולות אני מרגיש ממש ממש לוזר..., זה מתסכל קצת... =), בגלל זה אני אובססיבי לגבי העבודה עם משקולות , אם היא חובה לפיתוח הגוף, ואם היא הרבה יותר טובה ממכשירים... לא יודע אם אתה מבין אותי. בטח אתה איזה ג´מוס...

shuki2

New member
אם תסתכל על אחרים לא תצליח כלום

על תסתכל על מה שאחרים עושים יש להם גנטיקה אחרת תזונה אחרת והם מתאמנים זמן אחרת ממך.זה הטעות הכי גדולה להתסכל על אחרים.תתחיל משקולות חופשיים ותתקדם בקצב שלך.תעשה את התכנית של רמי להיפרטרופיה ותשתמש במשקולות חופשיים - אל תבזבז זמן על תרגיל פרפר הוא לא טוב תקדיש זמן לתרגילים שאתה יכול לשים בהם כמה שיותר משקל - לחיצת חזה משקולות לחיצת חזה מוט מקבילים הצלבת כבלים וכו. גמוס או לא זה תקבע בעצמך עוד מעט אני מעלה את התמונות שלי. עוד מעט ז"א עוד כמה ימים אולי שבוע.

shuki2

New member
צור גם אתה קשר

איי סיק יו 41913967 ותעבור כבר למשקולות חופשי

pomelit

New member
צודק ../images/Emo13.gif

מאוד קשה לא לשים לב שהבלונדינית החטובה מימיני כבר רצה 45 דקות במהירות של 12 קמ"ש בעוד אני מהלכת בקצב צב, והיא אפילו לא מזיעה, ואילו אצלי כבר יש אוקיינוס קטן ליד המסילה. מצד שני, לא נורא. אתה עובד, אתה משתפר, אתה מרגיש בתוצאות גם אם לא תמיד אפשר מיידית לראות אותן, ואתה באמת עושה לעצמך רק טוב כשאתה מתאמן. חזק ואמץ

Samsara

New member
תתחרה בעצמך ../images/Emo106.gif

את התוצאות וההתקדמות תמדוד ביחס לעצמך ולא ביחס לאחרים. בכל נקודת זמן, ולאחר כל התקדמות, תגלה שיש טובים יותר ממך - אז מה? תתמקד בהישג ובהתקדמות שלך, והישגיהם של האחרים - שישמשו לך כמקור השראה ומוטיבציה להתקדם הלאה. והכי חשוב... תאמין בעצמך ותן לעצמך הזדמנות. כי לוותר מראש לא יביא אותך לשום מקום.

2 תשובות

אפשר לפתח את הגוף מבלי לעבוד על משקולות חופשיות ! פרפר + לחיצת חזה כנגד מכונה + מקבילים יכלו לפתח לך את החזה אבל בשלב מסויים תצטרך לגרות את השריר ע"י תרגילים חדשים - אל תדאג יש מספיק תרגילים לכל השרירים גם בלי משקולות חופשיות. למרות זאת מומלץ לעבוד גם עם משקולות חופשיות, מה הבעיה מדוע אתה לא אוהב משקולות חופשיות ? לשאלתך השניה מומלץ לפצל את העבודה לפחות לשני חלקים שכוללים קבוצות שרירים שונות ולעבוד לפחות 3 פעמים בשבוע.

למעלה