2 שאלות בקשר לפינקים

סעמקך

New member
2 שאלות בקשר לפינקים

1 יש לי פינקית קטנה שמרבה לזקר (\לנפח) את הנוצות ולהתגרד הרבה עם המקור (ואני חושב שגם עם הרגל) האם זה אומר שיש לה טפילים כלשהם? או שהיא חולה? 2 האם נוצות של פינקים גדלות מחדש לאחר שנגזרו? תודה מראש!!!!!

סעמקך

New member
פינקים הם הציפורים הכי נפוצות...

באמת אף אחד לא יודע?

jo24

New member
תשובות

בקשר לשאלה הראשונה- אך אחד לא יכול להגיד בלי תמונה, אז אני ממליץ כל אותה לוטרינר בנוגע לשאלה השניה- כן, לאחר שנגזזו נוצות התעופה, הן צומחות, בבמוצע פעמיים בשנה.

סעמקך

New member
תודה רבה לך על התשובות!! ../images/Emo13.gif

יש לי עוד שאלה, שכבר שאלתי ואחת נחמדה ענתה רק שלא הייתה בטוחה אולי אתה תוכל לענות לי בבטחה: שאלתי מוכר חיות בנוגע לצבעים של פינקים, הוא אמר לי שלא משנה איזה פינקים מכליאים, הצבעים שלהם יוצאים בכל מיני צבעים למשל אם מכליאים שני פינקים לבנים יכול להיוולד להם פינק חום בכלל האם זה נכון? ואם זה לא נכון... אז אם אני מכליא פינקית כמעט לבנה לגמרי עם פינק חום, באילו צבעים הגוזלים יוולדו? תודה רבה מראש!!!

jo24

New member
תשובות 2!

פינקים לבנים הם לבקנים, משמע שלא בטוח שהוריהם היו לבקנים אז יש להם גם גנים אחרים של צבעים משמע שלזוג פינקים לבנים יכולים להיות גוזלים בצבעים שונים. לגבי שאלתך על הצבעים יש כמה קריטריונים אחרים שיכך לי שנים לפרט אז אני אענה בלי לפרט- הגוזלים יהו בעיקר חומים ויכול להיות גם לבנים. בגלל שלא סיפרת לי הרבה על הפינקים ועל ההיסטוריה הגנטית של הפינקים האלה אז אני לא יכול להגיד לך בוודאות והסיכויים הם 50% (שזה די גבוה).

יש לי גם שאלה בקשר לפינקים

טוב אז ככה היו לי 2 פינקים 1 מת קניתי חדש אז יש לי קרוב ל9 חודשיים 2 פינקים אמרו לי שזה זכר ונקבה איך אפשר להבדיל? אבלל מישו שמבין מאוד בפינקים אמר לי שלא יכול להיות שזכר ונקבה נמצאים יחד קרוב ל9 חודשיים ועוד לא עשו גוזלים.

סעמקך

New member
לפי מה שאני יודע אין בדיוק

קריטריון אחד להבדיל בין זכר ונקבה אצל פינקים בגלל המינים הרבים שהסוג כולל אבל יש כמה שיטות פשוטות שאני מכיר על מנת להבחין 1 שימי לב שלזכרים יש כתם צהוב\כתום על הלחי (גם הקו השחור הנטוי שמתחת לעיניים מופיעים בעיקר אצל זכרים וגם לפי זה אפשר לבדוק) 2 המקור של הזכרים בצבע אדום חזק ואילו של הנקבות בדרך כלל יהיה יותר כתום\ורוד 3 לזכר יש מין שיר כזה שהוא שר - כלומר יש לו ציוץ אחר יותר יפה (או יותר מעצבן) מזה של הנקבה בקשר למשך הזמן שזכר ונקבה יכולים להחזיק מעמד ביחד מבלי זיווג אני לא יודע... אני כן יודע שזה אמור "לקחת הרבה זמן" (ככה אמר לי מגדל מקצועי). וברגע שהם מתחילים הם פשוט לא מפסיקים מידע מדויק יותר אני אוכל לתת לאחר הבגרות באנגלית

לי יש

2 פינקים עם אותו צבע מקור אבל אחד יותר קטן ואין לו כלום על הלחיים ולשני יש כמו ציור כזה על הלחייים..

למעלה