2 שאלות בנוגע לניידים

Achiasaf

New member
2 שאלות בנוגע לניידים

1. האם יש הגבלה לזמן עבודה רצוף של מחשב נייד, מה מותר ומה ממלץ? 2. האם זה נכון שכאשר עובדים עם הנייד בבית עשיף לחבר אותו לחשמל ללא הסוללה? תודה.

Jan22

New member
כנס ..

א. בנוגע לעניין הסוללה - אם הנייד נמצא בבית רוב הזמן ,אין טעם שיהיה מחובר עם סוללה ,מסיבה פשוטה שלמרות שהוא מחובר לחשמל עם השנאי שלו ,עדיין הסוללה תקפה ,ולכן לפעמים מאבדת כוח ,אז עדיף לנתק את הסוללה זה רק יתרום לחיי סוללה ארוכים יותר . ב. נייד זה לא PC ,צריך לקחת בחשבון ,אבל עדיין כל עוד אתה יודע איך לעבוד איתו הוא יהיה בסדר גמור ,אם תטחן אותו 5 שעות עבודה בלי הפסקה סביר להניח שהוא יתפוצץ ,אם תעשה פעולה כזאת עם מנוחה באמצע כדי שיתקרר ,סביר להניח שהכל יהיה בסדר .בכל מקרה יש זמנים שאני משאיר את הנייד דולק 20 שעות ,נח שעתיים ומדליק שוב לעוד פרק זמן ממושך ,כל עוד הוא מקבל את הזמן להתקרר .

Achiasaf

New member
שוב - לא הבנתי...

אז אני יכול להשאיר נייד עובד, נניח - כל הלילה (כ-8 שעות) לאימיול למשל, כל עוד אני נותן לו מנוחה אח"כ?

Jan22

New member
אימיול זאת לא תוכנה שתטחן את הנייד

אז לא תהיה בעיה ,להבדיל אם תשים את הנייד 8 שעות שיכין לך מצגות גרפיקה בפוטושופ או 3DMAX ,סביר להניח שמתי שתתעורר תראה את הנייד מבושל .

ר ו נ י 19

New member
אז אם אני צופה באיזה סרט

אם אני רואה איזה סרט כמה זמן הוא יכול להיות דולק ? ובמשחקים כמה זמן ? תודה רבה לעונים ביי

Jan22

New member
אין מגבלת זמן ...

אתה יכול לראות את כל העונה השנייה של 24 רצוף ,אם אתה שם לב שהנייד מגיע לטמפרטורה גבוהה מדי ,זה אומר שצריך להביא לו להתקרר בנוגע למשחקים ,אותו דבר - שים לב לטמפרטורה .

Ixion

New member
נראה לי שיש פה איזה הגזמה קלה..

ניידים (במיוחד החדשים יותר - מבוססי סנטרינו) הם מחשבים רגילים לכל דבר, ואף חזקים במיוחד. כן, הם מתחממים בדיוק כמו מחשבים שולחניים. ההבדל הוא שהידיים שלכם נוגעות ישירות בלב החומרה - האזור המתחמם, בעוד שבמחשבים שולחנים המקלדת נפרדת מהמחשב. בכל אופן, מחשבים ניידים יכולים בכיף לפעול כמחשבים שולחניים. יש אפילו מחשבים שנועדו להחליף אותם (כל ה17"-ים למיניהם). הרעיון אבל, בנייד, שהוא אמור להיות נייד - ולא לנצל את העובדה הזאת זה בעצם בזבוז כסף. בקשר לסוללה - המצב הכי אידיאלי לשמירת אורך החיים של הסוללה זה להטעין רק כשהסוללה מתחת ל15% (או שהסוללה חלשה, בכל מקרה). לאנשים שבאמת דואגים לעבוד על הסוללה כדאי מאוד לשקול לקנות סוללה עם נפח גבוה. קיצר, לי יש נייד (17"), הוא יושב אצלי בבית, אימיול והכל. אני משאיר אותו לעיתים יותר משבוע ברצף (גם בבהורדות מאסיביות
). זה בטוח. תהנה.

Ice Age

New member
גמני

אין שום סיבה להוציא את הסוללה כשמחברים לחשמל. אפשר להשאיר אותו גם חודש דלוק עם סרטים ברצף, אימיול ושרת SQL שיטחנו ולא יקרה לו כלום. הניידים החדשים של היום אוכלים כאלה דברים ובנויים לעמוד בעומסים כאלה. אין לדעתי גם סיבה לטעון את הסוללה רק כשהיא יורדת מתחת ל-15%. הסוללות כבר בנויות לעבודה עם ובלי חשמל ברצף, ואין בהן אפקט זיכרון. הכי גרוע זה שתשים לב אחרי 3 שנים של שימוש שהיא מחזיקה 10 דקות פחות לעומת מה שהיא החזיקה בתור חדשה.

למה מתכוון המשורר

ב"אם אתה שם לב שהנייד מגיע לטמפרטורה גבוהה מדי"? איך רואים כזה דבר?

הנייד לא יתבשל

ניידים יכולים לעבוד שעות ארוכות בלי בעיה. הבעיה היחידה היא שכאשר הנייד מחובר לחשמל לזמן ארוך זה פוגע בחיי הסוללה.

jack1234511

New member
אם תריץ עליו פוטושופ כמה שעות טובות

תאמין לי שהוא יתבשל ,תוכל להכין עליו ששליקים וקבבים .

Ixion

New member
דווקא לא. אני משתמש המון בפוטושופ

והמחשב מתפקד מצויין, ולא עולה יותר מידי בטמפרטורה. לעומת זאת, לאחי יש טבלט PC עם inter extreme graphics 2 שנוטה להתחמם בצורה מפחידה כאשר משחקים בו משחקים ("משחקים" זה מה שמצליח לרוץ, כמו למשל וורקראפט 3).

למעלה