2 קצרים אחרונים:

ג'ירף בסילבסטר

אחרי שיטוטים ברחבי העיר והצצה למסיבות סילבסטר שונות בפאבים ובברים, ויתור על ערבי תפריט טעימות כמו בברטי והיחלצות הציפורניה של מארחת נלהבת ב"כוסית" (אין יותר חומוס וצ'יפס בתפריט,דברים כן משתנים ב15 שנה), חיפשנו מקום לא-משנה-איזה רק שיהיה קלמרי מטוגן. הרעיון היה להגיע לדיינר גוצ'ה אבל עוד לפני כן בג'ירף אמרו שגם להם יש. התיישבנו על הבר הקטן, ממש מול שני הטבחים המדהימים, דיג'יים של אוכל אסייתי, מיומנים מאין כמוהם. לי זה היה מרתק, וכשוטף כלים בעברי גם מענין לראות איך הטבח שוטף את הווק באותה עמדה, מעלה ברז שמופעל בדוושה, מלמטה אש גיהנום, באמצע ליפה שמופעלת על ידי המצקת.15 שניות והווק כמו חדש.וואו. מלפנינו היו פרוסים כל חומרי הגלם של הטבחים (הידעתם שהעוף במנות מבושל מראש?) אבל אנחנו היינו רק במצב רוח להרמת כוסית לשנה החדשה,ו-קלמרי. חיש קל הוזמנו 2 מנות.חזר המלצר,מצטערים,נותרה רק אחת. אני אף פעם לא בטוח מה זה אומר,הגיעו לסוף של השקית,תאריך תפוגה מתקרב, אולי בקושי נשאר ולא כדאי...אז הוספנו גיוזה.ו2 זירו. בינתיים מזגו מבעבע כלשהו לכולם בכוסות נדיבות לקראת התחלפות השנה. המוסיקה-חזקה מאד,ולמרות זאת ניתן לשמוע מצוין את מי שליד. הקלמרי, (37)מנה לא גדולה, טעם לא מורגש כל כך של הקלמרי אבל אחלה איולי כתמתם. הגיוזה (38) היתה טעימה בהרבה, 4 יחדות שמנמנות עם טעם עוף מחוזק בתבלינים שאינני יודע את שמם.מנה מעולה. מנות נודלס עניינו מאד וסיקרנו מאד כשהפיצו ריחות מדהימים לכל עבר, אולי בביקור הבא.

השדרה 34

לילה גשום ומסיבה שדי התבטלה הביאה לשיטוט באוטו באיזור דיזנגוף. נבחרה השדרה אליה לא הצלחנו להיכנס בליל הסילבסטר. כרגיל,שירות פמיליארי עד קומי, מעניין אם זה תנאי להיות מצחיקול בשביל לעבוד שם. מאחר והיו כבר לפני סגירת מטבח (אבל עדיין היה להם כח לדקלם את הספיישלים התמיד-יותר-יקרים) הוזמנה חיש קל פנה שמנת בטטה ושוב, קלמרי מטוגן. הקלמרי שלהם מגיע תיאורטית על חסה אבל תמיד מישהו מוסיף שם עוד מלפפון ועגבניה ובצל כל שמתקבל קלמרי על סלט. מהשדרה אין ציפיות-אוכל זול,פשוט,את הפסטות בכלל מכין הברמן על כיריים חשמליות על הבר.אבל,טעים. הקלמרי פושטי יותר משל הג'ירף,אבל כמובן נדיב יותר, עם רוטב בעל שם ארוך ומרשים שבא בניגוד לבקבוק הלחיץ שעומד על הבר שממנו מוזגים אותו (כמו הבקבוקים של סירופ אפיכל שהורידו להם את התווית). עוד ברד פסיפלורה וכוס יין אדום, ביחד בערך 110. מסביבנו כבר התחילו לקפל,לקרצף ולנקות, את קישוטי הסילבסטר, השאירו.

לא הסתכלתי על השלט

אז כנראה שאתה צודק...אבל הכל נראה אותו דבר חוץ מהתפריט. אני לא מבין מה זה פאב חסר ייחוד,בשבילי כולם אותו דבר.עובדה שלא שמתי לב שהשם אחר...

תודה! יש, יש פאבים מיוחדים, ברוך ה'

וואללה? אני לא רוצה לחטוף את השירשור של עומר,

אבל אולי תוכל לכתוב כמה מלים על המקום בשירשור נפרד? כל מקום נחמד חדש הוא תוספת מבורכת לאיזור...

למעלה