2 סינים ופישינג

2 סינים ופישינג

הזמנתי סוללה מסיני אחד והזמנתי מטען מסיני אחר עכשיו זה היה בתקופה שהיה באירופה את האבק עשן וכו' בכל אופן ההזמנות התעקבו לה וסמכתי עליהם אך עברו 45 יום ולא יכולי לעשות דיספיוט אך באופן מפתיע אחד מהם החזיר לי את ה3 דולר על המטען ושלח הודעה מוזרה הודעה מפייפל על קבלה אך האימייל היה אימייל של הוט מייל הסיני השני החזיר לי דולר אחד במקום 7 דולר רק כדי לבדוק אם אני מקבל כספים בכל אופן גםג הקבלה שלו הייתה מוזרה קבלה מאימייל של yahoo זה פישינג נכון? אם זה מאה אחוז פישנינג אז ארצה לתת פידבק שלילי

panayotiss

New member
תחשוד בכל אימייל מוזר

וכדאי שתתייחס בעיקר להודעות שמגיעות אליך לתיבה של האיביי ולא לכל הזבל שמגיע לאימייל שלך. ואל תקליק במיילים האלה על קישורים. שבוע מעולה

francolana

New member
מייל מיאהו על תשלום גם אני מקבלת

מידי פעם. תיכנס לפייפאל לא דרך המייל ותראה אם קיבלת כסף, מקור המייל כפי שאני מבינה קשור למייל של המשלם ולאופן בו הוא משלם.

כן הכסף שם

אבל יש חשש כזה אולי הוא חשב לעשות תרגיל עוקץ לשלוח את הכסף ולעשות לי פישיניג עם הקבלה מיאוהו כמובן שלא נכנסתי לחשבון פייפל דרך האימייל.. ואני סתם מתלבט עם ללכת עם יצר הנקמה או לא

francolana

New member
נקמה על מה?

המייל של יאהו מודיע לך שנכנס כסף, והכסף שם. אז על מה לנקום?

panayotiss

New member
ההונאה הכי נוראית בתקופתינו לדעתי

בארץ ההונאה שהפילה הרבה לקוחות תמימים של בנק הפועלים. אתה מקבל מייל תמים מהבנק שלך שמבקש להיכנס לחשבונך. אתה מקליק על הקישור שלוקח אותך לאתר שדומה אחד לאחד כמו האתר של הבנק, אתה מזין שם משתמש וסיסמא ולא מגיע באמת לאתר הבנק, מקבל הודעה של כישלון בכניסה. האמת היא שנתת את הפרטים להאקר שלוקח את שם המשתמש והסיסמא והוא משתלט לך על החשבון, משנה את הסיסמא ואתה לא יכול להיכנס לחשבונך והוא בינתיים מרוקן את החשבון מכסף או עושה פעולות בשמך. הונאה שמפילה רבים ותמימים.

זו בדיוק הסיבה שהגבלתי את חשבון האינטרנט ....

לצפיה בלבד. פעולות אני מבצע בסניף או בטלפון בשיחה יזומה. זאת בעקבות מקרה של שכן שלי. למרות שחשבונו היה חסום לביצוע פעולות,בוצעו העברות כספים מחשבונו אך מאחר וחשבונו היה מוגדר כחסום לפעולות [צפיה בלבד]. הוא קיבל זיכוי מלא תוך 24 שעות ! במיקרים אחרים,הכסף מוחזר אבל רק לאחר חקירות וטירטורים.

ronnyil

New member
ויש לה שיפור ../images/Emo13.gif לפני שנתים לקוחות בבנק

בגרמניה קיבלו הודעה דומה רק שכול ההודעה נראתה "דפוקה" הלוגו לא נראה טוב , שגיאות כתיב , בקיצור זה נראה תרגיל של מישהו. אף אחד לא נפל בפח . למחרת היום כול הלקוחות קיבלו מכתב נוסף מהבנק שדיבר על נסיון העוקץ של אתמול - המכתב נראה בדיוק כמו שהוא אמור להראות
שם ביקשו מהלקוחות להכנס לחשבון ולראות שהכול בסדר והיה לינק .... זה היה העוקץ !!!!! באותו יום נפרצו 170 אלף חשבונות - לעולם לא ללחוץ על לינקים על מנת להכניס שם משתמש וסיסמא !!!!

למעלה