2 משחקים להחלפה

yuvalr2

New member
2 משחקים להחלפה

ברשותי 2 משחקים שיושבים מיותמים ובודדים זמן רב.
את שניהם החלפתי באחת ההחלפות הקודמות באתר.
המשחק הראשון הוא twilight-imperium
זהו משחק אימתני מדהים בהשקעה ,בכמות חלקים ומורכבות שלא שוחק ולו פעם אחת.
אם מישהו מתנדב לשחק איתי - מוזמן בשימחה אחר אמסור אותו תמורת משהו יותר ברור שמתאים למשחק ערב עם המשפחה.

המשחק השני הוא terra-nova
משחק נחמד אבל לא תפס אצלינו בבית.
יותר מידי הזכיר את קרקסון אותו טחנו עד דק.

אני מעוניין להחליף במשחק בסיגנון דומיניון או דומה לו.
ניתן גם לקנות את המשחקים למרות שזו אופציה פחות עדיפה.

יש לי את לורדז אוף ווטרדיפ שאני לא מתלהב ממנו

http://boardgamegeek.com/boardgame/110327/lords-of-waterdeep

ויש לו דווקא הרבה אהדה. אבל טרה-נובה לא מעניין אותי, וטווילייט אימפריום כבד מאד, כך שגם אם הייתי מאמין שהייתי מוצא הזדמנות לשחק בו, אני בספק רב אם הוא שווה החלפה במשחק פשוט כמו ווטרדיפ :p אבל סתם תדעו שגם לי יש משחק למכירה/החלפה.

john woo

New member
אולי אפשר לארגן החלפה קטנה

אני מעוניין בלורד אוף ווטרדיפ.
יש לי את המשחקים הבאים להחלפה:
Wicked Witches Way
King of the Elves
Magical Athlete
arcana

scraimer

New member
חלופות להחלפה?

באמת שהמשחק Twilight Imperium הוא אימתני. נדמה לי שמתוך כל הפעמים שהקבוצה שלי שיחקה אותו, רק פעם אחת הספקנו לסיים אותו. בד"כ זה הסתכם בזה שהמארח אומר "טוב, כבר שלוש לפנות בוקר. נסיים את הסיבוב וזהו."
אבל זה משחק נהדר! אין מצב שמשחקים אותו, והוא לא מגולל איזו מסכת אירועים בקנה מידה אגדי!

Terra Nova לא כל כך מעניין (כי הוא רק לעד ארבעה שחקנים), אבל בכל מקרה הנה מה שאני מציע להחלפה:

Bang! - שפשוט לא הבנתי מה הקטע איתו. ולא מצאתי מישהו שילמד אותי. מה גם שאני לא אוהב משחקים שמעיפים שחקנים מהמשחק.
Caylus - משחק השמת-עובדים חזק, עם המון חופש פעולה, אבל נדיר שהוא מגיע לשולחן. לא ברור לי למה.
Entdecker - משחק הנחת-אריחים שבו מגלים את העולם (לוח המשחק) ומשחקים בו בו־זמנית. רעיון מגניב, אבל הוא קצת נגרר עם ארבעה שחקנים.
Le Havre - משחק השמת-עובדים בסיגנון של אגריקולה. אבל בשונה ממנו, אין מחסור במשאבים אלא יש המון שפע. מאידך, יש מחסור חמור בזמן. הקבוצה שלי החליטה שזה לא בשבילה. (טוב, גם על אגריקולה הם הטילו וטו, אבל על זה אני לא מוותר)
http://boardgamegeek.com/boardgame/35677/le-havre
Vineta - כל שחקן הוא אל נורבגי שמנסה להטביע את האי. אבל לא את הכל, כל אחד רוצה מחוז אחד ו/או צבע אחד של בתים שישרדו.
http://boardgamegeek.com/boardgame/27532/vineta

(ואיך מוסיפים פה יותר משלושה לינקים בגוף ההודעה?)

sandman2017

New member
אפשר לעניין אותך

ב lord of the rings LCG? כולל חמש הרחבות? במצב מצוין.

Caylus, Lehavre ואפילו bang מעניינים אותי...

scraimer

New member
אני מחפש משחקים של לפחות חמישה שחקנים

ה-LCG הזה זה נשמע רעיון מגניב, וגם הביקורות טובות, אבל נדיר שיש לי פחות מ-5 שחקנים לשחק איתם. ולכן אאלץ להשיב בשלילה.

y י ר י ת

New member
ירוקה מקנאה

מינימום חמישה שחקנים בכל פעם שאתה משחק?
וואו
בר מזל אתה

scraimer

New member
מזמינים הרבה, מגיעים מספיק

נו, את בטח יודעת איך זה - מזמינים 20, ומגיעים לפחות 5.

האמת, כבר יצא פעם אחת ב-2012 שרק היינו שלושה.
אבל מאידך, גם היה פעם אחת שבטעות הגיעו 11.

זה בקבוצה אחת. בקבוצה השכונתית שאני (עדיין) מנסה לגבש, תמיד מתחילים את הערב עם שלושה, אבל איכשהו תמיד לפני סוף המשחק השני יש כבר חמישה. וזה קצת מביך לסיים משחק כשיש מישהו שמחכה...

קיצר, קצת בעסה לי שאני לא יכול לשחק משחקים מסויימים (למשל Gheos) בגלל שאי אפשר לשחק אותם ב-4 שחקנים. אפילו את Alien Frontiers הייתי צריך להכין לו לוח מיוחד עבור 5 שחקנים

regex

New member
הפיתרון שלי - משחקים ל 2

יש לי כמה משחקים ל 2 שאני אוהב - כשמגיע מצב כזה אני מתחיל משחק כזה עם עוד מישהו.

SongOfHope

New member
מצטרף להצעות

יש לי את Maharaja: The Game Of Palace Building in India שהוא ל 2 עד 5 שחקנים, ולפי BGG הוא הכי מוצלח כשהוא משוחק ב-5. אני שיחקתי אותו בשניים והוא גם עבד טוב. אני עדיין מתלבט לגביו. משחק ממש טוב, אבל לא יוצא לי לשחק אותו.

יש לי גם את Olympeak שהוא ל 2 עד 6 שחקנים.

אגב, אשמח לשמוע מה דעתך בנוגע לוינטה. כבר הרבה זמן שאני רוצה לנסות אותו.

scraimer

New member
הצעה מצוינת!

מהרג'ה נשמע מגניב. אשמח להחליף עבורו!

וינטה... אין לי ממש דיעה מגובשת לגביו. כמו שאמרת "אני עדיין מתלבט לגביו". היו הרבה דברים שמשכו אותי למשחק: הרעיון של הצפת אי, והבלופים בין השחקנים כדי להטעות את היריבים להשקיע את מרציהם במקומות הלא־נכונים, וגם שאתה לא נעול על דרך אחת לנצח.

אבל הבעייתיות היא בבלופים. אני משחק בקבוצות מאוד פתוחות. בד"כ גם אני זה שמלמד את החוקים. אז כולם סומכים עלי להיות הוגן, ואני משתדל. קצת קשה לי "לעבוד" על מישהו במצב כזה. אז נדיר שאני יכול לשחק את המשחק במלוא הפוטנציאל שלו. (זאת בניגוד למשחקים של בלופים "רועשים" כמו רזיסטנס, שהולכים באותה קבוצה בצורה נהדרת.)

בקיצור, אני חושב שזה משחק בסדר, אבל שלא תהיה לי הזדמנות לשחק בו כמו שצריך. והחלטתי שאם משחק כזה יושב אצלי על המדף הרבה זמן, אז אולי כדאי להחליף אותו במשהו שיותר מתאים לי.

חבל שכבר קניתי לי קיילוס :p

סתם, ממש לא חבל. זה היה בזיל הזול ועם התייל הנוסף של מוכר התכשיטים!

אבל לה-הברה מעניין אותי בהחלט.
אגב, שיחקתי את אנטדקר אונליין, והוא ממש מוצלח. סתם שתדעו, אלה שלא מכירים. מהמשווקים של קטאן. אבל אם אני זוכר נכון, יש משחק שמוסיף עוד אספקט מעבר למחקר, כלומר, בדיוק אותו הדבר מבחינת גילוי מפה, אבל עם עוד תוסף למשחקיות. נראה לי גם של אותה החברה.

ואם מישהו מחליף בטעות דיקסיט או מייג' וורז, אני גם אשמח לשמוע :)

SongOfHope

New member
אני חושב שלה-הברה יתאים לך

אגב, אם עוד לא בדקת אני ממליץ לך להסתכל על Carson City. נראה לי שגם תאהב.

בטטהמן

New member
אולי הגיע הזמן למת' טרייד חדש?

עברה חצי שנה מאז הטרייד האחרון.

scraimer

New member
בעד

אני בעד, אבל יש מצב שאנשים עוד לא שיחקו (או קיבלו) את המשחקים שהם קנו עם מבצעי דצמבר.
תקנו אותי אם אני טועה...

את מישהו פה בכלל מעניין Dungeonquest?

יש לו סליבס לכל הקלפים וקופסת פלסטיק לטוקנים.

מוכן לשמוע כל הצעת החלפה ולשקול אותה בכובד הראש הראוי.

למעלה