2 חלומות שחלמתי

2 חלומות שחלמתי

היושש מזמן לא הייתי פה.. קצת עליי: נשואה תכף שנה, בת 28, היריון ראשון, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה+בעלת תעודה בטיפול באוטיזם. חלום 1: חלמתי שחתולים עלו עליי ולא רצו לרדת מימני ממש נצמדו אליי עם הציפורניים שלהם על הבגדים שלי ולא רצו לרדת מימני וקמתי בבהלה. חלום 2: (חלום די ארוך, מקווה שתבינו..) חלמתי שנסעתי באוטו בכביש חזרתי מהעבודה הביתה או לאיזה מקום אחר (לא ממש זוכרת) ומאחוריי ולפניי היו מכוניות ועקפתי את כל התנועה בכך שעליתי על המדרכה ונסעתי עליה וכל המכוניות צפרו לי וקיללו אותי "יא מטומטמת, מה את עושה?" ושמתי עליהם פס (וכך עבר עוד יום ועוד יום ועוד יום-אותה סצנה) עד שנוסעת במכונית עלתה גם על המדרכה עם האוטו שלה והבנתי שהיא עוקבת אחריי אז ירדתי מהאוטו וגם היא וברחתי מימנה עברתי דרך קיצורים בבניינים שהיו ברחוב עד שאישה זקנה/מבוגרת אמרה לאישה שעקבה אחריי שנכנסתי לבניין הזה ולי אמרה להיות בשקט שלא תתפוס אותי.. ואמרתי לזקנה תודה שעזרה לי והאישה הזקנה אמרה לי אני עכשיו צריכה לקבל ממך משו בתמורה...הסתכלה עליי מכף רגל ועד ראש וחשבה מה אתן לה..עד שאמרה שהיא רוצה את הסנדלים החדשות שלי ואמרתי לה שאין מצב שאתן לה אותן כי אלה סנדלים שקניתי במיוחד להיריון והן חדשות.. ואז הצלחתי גם להתחמק מימנה איך שהוא... ואז שמתי לב שאיבדתי את התיק שלי ואת הנייד שלי.. ואמרתי לעצמי יואוו כל החיים שלי בטלפון, מה אעשה בלי הטלפון שלי... ואז התעוררתי.. מה החלומות האלה אומרים? האם מדובר בדאגות שלי לקראת הלידה? הרי זה היריון ראשון או משהו אחר? תודה לעוזרים ❤

אלישבע777

Well-known member
פרושים לחלום מס. 1 - חתולים שורטים

חתול בפולקלור הוא חיה די מפוקפקת... החתול נחשב אצל רבים כחיה לא נאמנה, או נאמנה רק לעצמה וגם אנוכית או אולי... אוטיסטית. אכן יש משהו בדעה קדומה זו, כי החתול יכול להיות אגרסיבי לבעליו. חתול הוא חיה לא צייתנית במיוחד, בהשוואה שעושים בדרך כלל – לכלב. (אני אגב מגדלת חתולים שנים רבות, אני מוקסמת מהחיה הזאת, אני מבינה, למה יש עליה סטיגמות כאלה) אכן חלומך הקצר מפחיד מאוד בחלום ואם היה קורה במציאות – על אחת כמה וכמה. חיה, שיכולה להיות אגרסיבית ובעלת נשק מכאיב – ציפורניים. יכולה בהחלט להכאיב קשות. בחלומך את רואה לפחות כמה חתולים ( לפחות שניים) . הם מציינים חרדות, בעיות, טרדות מפחידות שנצמדו אליך ולא עוזבות. אין ספק שאחת מהן, העיקרית – היא הלידה הראשונה הצפויה שלבטח מלווה בכאבים עזים "שלא רוצים לרדת ממך". האם אחת החרדות היא מפני לידת ילד אוטיסטי? החתולים נצמדו לבגדים – האם את חוששת שאולי יקשה עלייך להיכנס חזרה לבגדים שלפני שנה? אין מאכזב מלנסות ללבוש בגדים צרים מדי, הם פשוט מכאיבים... פרוש נוסף, בהתאם לרקע שנתת בחלומות קודמים. בעבר, רצית לפתוח קליניקה לילדים עם צרכים מיוחדים וזה היה משאת נפשך המקצועית. האם את חשה שמשאת הנפש הזאת , נאלצת להידחות או להתבטל בגלל הלידה/קורונה וזה משאיר בך שריטות? מכאיב? אפשרות פרוש נוספת, שאין לה תימוכין ברקע שנתת החתולים עשויים לסמל חברים או קרובי משפחה שפגעו בך ושרטו אותך. וזה מכאיב. בסוף החלום, את פשוט קמה ( לא ברור לי אם חלמת שקמת בבהלה או באמת קמת בבהלה ) , אומנם בבהלה, אבל הצלחת לנער את החתולים או לנער ממך את החלום הרע. מכל מקום - אולי בעצם זה חלום על בהלת שווא. או הלוואי שזו רק בהלת שווא! בסוף תתגברי על הבעיות ותקומי על רגלייך – אומנם מבוהלת, אבל בעצם... כלום לא קרה. הכל בראש! איזו פרשנות נראית לך? אפשר אחת, אפשר כולן ( בחלום יתכנו כמה פרושים יחד!) או אף אחד מהם.

תודה אלישבע על פירוש החלום

מה עם פירוש החלום השני? &nbsp והאמת התחברתי לפירוש הראשון שאמרת שיש לי חרדות לגבי הלידה כי היא הראשונה שלי.. חרדות ופחד מהכאבים שיהיו לי בלידה.. (לא חוששת חלילה שיהיה לי ילד אוטיסט ממש לא!) והאמת אני חוששת שיהיה לי קשה לרדת במשקל אחרי הלידה ולחזור למידה של הבגדים שהיו לי לפני הלידה. ולשאר לא התחברתי. לגבי סוף החלום- אני קמתי במציאות בבהלה מהחלום.. והאמת אחרי כל משבר שהיה לי בחיים קמתי על הרגליים כמו גדולה.. אכן זה מחזק שהכל זה בראש ושיהיה בסדר בע"ה.

אלישבע777

Well-known member
תודה אנונימית והפרוש לחלום 2 בקרוב מאוד

וכמובן - ברכותי ללידה קלה ומהירה. ארוע משנה חיים בדרך! ועל הדרך - חלמת בחלום השני.

אלישבע777

Well-known member
פרושים לחלום מס. 2

בחלום זה, היו לי הרבה שאלות. חסר לי מספיק רקע לקישור. או שהשאלות אינן רלבנטיות. מכל מקום, יש חומר למחשבה! לפעמים רעיון מעלה רעיון! חילקתי את החלום לקטעים כי כל קטע הוא בנושא חדש - כמעט חלום חדש. פרוש חלק א – עקיפת הפקק ומה שקורה בעקבותיה חלק א' מראה שאת טיפוס נחוש ובעלת אמביציה. את הולכת בדרכך לעבר המטרה, עוקפת את כולם, תוך כדי שבירת כללים ומוסכמות, בעלת ביטחון עצמי ( שמה פס על החוסמים את דרכך למטרה) ומוכנה לספוג קללות וחרפות, למען הגשמתה. יש לך גם אוייבים בדרך או יותר נכון – אוייבת מרה שגם היא נוהגת כמוך!! ( הנהגת שעולה על המדרכה גם כן). מי היא? בוסית? חברה שאיכזבה? שכנה? קרובת משפחה? היא גם נוהגת באותה דרך , תרתי משמע. היא עושה מה שאת עושה – שוברת כללים ומוסכמות וגם מנסה להשיג אותך. את לא מתעמתת. מעדיפה לברוח. מישהי או משהו בחיים שעלולים לטרפד את השגת המטרה, עדיף לא להתעמת איתה/איתוף היא מחקה אותך, עדיף להתחמק ממנה. אם אני מקשרת את הקטע הזה לשאיפתך להקים קליניקה – החלום אומר שיש לך כוחות להקים אותה, ויהי מה. איש לא יעצור אותך בדרכך! אפשרות נוספת : אלו נישואין שניים שלך ולידה ראשונה. עקפת את התור והגשמת חלומות! אולי היו ביזיונות בדרך, אבל את היית ( עדיין) נחושה להגשים את פרוייקט הקמת משפחה. פרוש חלק ב הפגישה עם הגברת הזקנה הנהגת האלמונית עוקבת אחריך בדרכי המילוט שלך ברחובות. אישה זקנה, עוזרת לך להסתתר, אבל מבקשת תמורה שאת אינך יכולה לתת. אם תצטרכי לתת לה את הסנדלים החדשים שלך, איך תוכלי ללכת ולהגיע למטרתך? ועוד בזמן הריון. מי היא האישה הזאת – מצד אחד היא מצילה אותך ומצד שני, דורשת ממך דרישה שאינך יכולה למלא. אבל עם זאת – היא אינה אוייב ואינה מסגירה אותך. היא את תפקידה מלאה. חלום מראה שיש לך – לא רק תושיה, אלא גם מזל להתחמק מצרות. אבל לא לעולם חוסן, לפי חלק ג. פרוש חלק ג – אובדן הטלפון החלום שעד כה, הראה איך את מנתבת בדרך חתחתים ומצליחה להינצל, מסתיים באובדן! אובדן הטלפון הוא "אובדן החיים שלך" . כל זכרונותיך שמורים בטלפון! אני מפרשת את הסיום הלא מוצלח, כחרדה מפני הלידה. אם היא חלילה לא תעבור בשלום. הנסיעה שהתחילה בסיוט והמשיכה בהצלחה (בזכות תושיה ומזל -להלן), כנגד כל הסיכויים - מסתיימת בסיוט הכי גדול שיכול להיות - איבוד הטלפון כאן - החיים. ופרושים נוספים לבחירה גם וגם: עד חלק ג - היה לך מזל (ולא רק תושיה), אבל לא תמיד המזל הולך איתנו עד הסוף. החלום אומר לך, שאין לסמוך על המזל! עלינו לסמוך רק על עצמנו. להיות אחראים לגורלנו ולשמורעל החפצים שלנו מכל משמר. ואם זה הטלפון הולך לאיבוד אנו כבר מאבדים את הזכרונות שלנו וקשרינו החברתיים. החלום קורא לך, לא לתת לטלפון לנהל לך את החיים. אולי את מבלה קצת יותר מדי זמן בטלפון, במקום בחיים האמיתיים? יתכן שאת תלויה יותר מדי בטלפון ובלעדיו את אבודה? אולי הטלפון , מסמל מישהו חשוב בחייך, שאת קצת תלויה בו וחוששת לאובדנו? אשמח לתגובתך על חלום זה ואם יהיה לך מה להוסיף. החלום מפותל קצת, היה קשה לפרוש. את עכשו יכולה לפרשו לפי הבנתך. בעצם - רק את יכולה לפרש אותו באמת!

למעלה