2 חדשים על המדף

arieltr

New member
2 חדשים על המדף

אז בקפיצה האחרונה לעיר לפני כמה וכמה ימים, מצאתי (בהפתעה מוחלטת!) 2 אלבומים שנכתבה עליהם שורה בודדת אחת לפני כמה חודשים ע"י גל שיזכה למצוות וכוס בירה קרה ביד.

MASAHIKO SATOH & SOUNDBREAKERS - AMALGAMATION
- רצועה ראשונה מתחילה לנסוע עם נאום של איזה מנייאק יפני ומיד אחריו מגיעה עוד פיסת נאום של איזה מנייאק אוסטרי שגרר את מרבית הגרמנים אחריו וסימן להם כתם מכוער בעברם. זה ממשיך בגיטרה מנג'סת חופרת יפה שיודעת גם להחליף לצליל יותר מלוכלך משהו אשר מייד נכנס בה סולו מטורף של קלידים/אורגן, מעברים זריזים עם חצורצרה סטייל רגוע והאורגן חוזר בטירוף לתת בראש למרות שאף פעם לא באמת נרגע.
איזה יופי, תענוג של ממש.
יש גם הפתעות פתאומיות של כינורות סטייל ארמון שנברון בוינה, ובום האורגן חוזר לתת לנו בראש מצויין.
15 דקות של קטע מטורף שלא דומה לכלום ששמעתם עד עכשיו. אדיר.
- רצועה שנייה, עוד צריך לעקל קצת מה שרץ כאן. צלילי הקשה ונופח של שוק יפני טיפוסי, ואז מגיע איזה סקסופון שמתחיל לנווט את הדרך ולחפור לעומק שברקע עוד מקישים למיניהם ופיה אחת טובה (נשבע לכם). הסקופון ממשיך לחפור לאט עד שהוא יהפוך במוח שלכם לפיל שצורח איימים ולי מזכיר קצת את התקופה האהובה עלי של קולטריין (Ascension, Meditations) רק עם רגיעון. משם זה ממשיך עם קצת תיפוף סטייל דרבוקה וחליל צד מלווה, ועובר למשהו שנשמע כמו טייק יפני על A Saucerful of Secrets עם הפיה הטובה שלוקחת על עצמה את תפקיד הווקליות של גילמור. והסקסופון עוד חופר לפיה במוח תארו לעצמכם.
21 דקות הרצועה, רק תוודאו שהזמינו לכם מראש מקום באישפוז וריפוי מנטאלי, למרות שמי שיגיע עד לסוף האלבום הזה, כנראה כבר שום טיפול לא יועיל.
אז כן, 2 רצועות זה כל האלבום. תאמינו לי לא צריך יותר. אני האמנתי לגל. זה עובד.

אלבום נסיוני בצורה מגוחכת לחלוטין ופשוט פנטסטי, אין מה לומר.

Amon Düül II - Wolf City
וואו איזו עטיפה מהפנטת. זה האלבום החמישי של החברה האלה.
עד כה איך שזכור לי דיסקסנו פה רק את שלושת הראשונים שלהם שכל אחד מהם הינו מסע אפי לחלוטין, והם חובה למי שבקטע.
ואז הגיעו האלבומים הרביעי והחמישי, ופתאום אין יצירה אפית שמתוחה על 21 צדדים של האלבום, הקטעים הצטמקו בטירוף לשירים של 3, 4 או חמש דקות. 7 דקות זה כבר סופר ארוך, והרי הם היו רק מכוונים את הכלים בטווח קצר כזה באלבומים הקודמים. אולי לחברה נגמר הכוח אחרי שלושה אלבומים אדירים.

אז זהו שלא.

העטיפה המהפנטת הזו מסתירה בתוכה 7 פצצות שטסות ישר למוח ומפציצות בלי רחמים את הטירוף ישר לוריד.
- הוק הפתיחה האימתני שמתחיל את האלבום ומביא את גברת קנאופ למרכז הטירוף מטיס את האלבום הזה גבוה כבר על הרצועה הראשונה. יש פה עדיין את זרעי הפורענות של שלושת האלבומים הראשונים, רק שעכשיו זה דחוס לקטעים קצרים מבעבר, ולכן אין יותר מדי לאן לברוח.
- הקטע השני ממשיך מצויין ויש לו מלודיה מקסימה עם השירה של הגברת וזה כמובן עובר טוויסט דרך גיטרת פאז בריצה מטורפת חובה לשמיעה. קטע מורכב מאוד, עובד מצויין, וכל זה בחמש דקות בלבד.
- אין לי מושג איך מגדירים פסיכדליה, ת'אמת הגדרות במוסיקה זה משעמם, אבל מי שרוצה לדעת שיחפש את מה שקורה שם בעומקו של הקטע השלישי. זה חייב להיות פסיכדלי.
- הקטע הרביעי נושא את שם האלבום, יש לנו כאן טיסה ישירה לפלנט אקספלוז'ן בחסות ריפים משתוללים, אפקטים, זמר עם מוח מפוצץ באסיד, בקיצור יופי של טיסה שאורכת בסך הכל 3 דקות.
- הקטע החמישי נפתח במיסתוריות רבה ומיד הופך לטיסה שמיימית בגובה העננים בלבד הפעם, מסוג הטיסות האלה שאתה כאילו מרחף מעל הקרקע ויכול לראות את השכונה שלך מלמעלה. טיסה שונה מהטיסה הקודמת, אבל כיפית לחלוטין.
- הקטע השישי מחזיר אותנו מיד לגהנום, כלומר לאיימים לטירוף ולפחד. איזה עצבני אחד עומד ונואם שם ועושה רושם שלא כדאי לעצבן אותו עוד יותר ממה שהוא, ומגבה אותו מוסיקה מפחידה לאללה. כנראה הוא לא אוהב את נפאל.
- הקטע האחרון סוגר את האלבום המשובח הזה עם חמש דקות נפלאות ומורכבות שמקפיצות לשמיים פעם אחרונה. יופי של גיטרה פסיכית, כמו שהם יודעים, בחלק הראשון וסיום נהדר לאלבום כולו.

ירשום הצלולייד לתשומת ליבו את האלבום המלהיב, מהפנט, מטורף ומצויין לכל אורכו.
אמון דול שניים, נו.

Barmelai

New member
שני אלבומים מצויינים

ה AMALGAMATION נדיר לאללה, אני זוכר שהיה לי מאוד קשה למצוא אותו. אתה בר מזל, או שמא מוכה גורל כמו יתר מועדון השרוטים שנידונים לבלות את חייהם במרדף אחר האלבום הנדיר הבא. תנחומי וברכות.
לגבי אמון דול 2, אתה כמעט בסוף הדרך. Wolf City מפוקס הרבה יותר מקודמיו, לטוב ולרע. מלודית, הוא מרוויח, הוא בהחלט פסיכדלי, לפחות בחלקו, אבל הג'אמים הטריפיים כבר נחלת העבר.
בכל מקרה מדובר באלבום חובה, לא רק לאוהדי אמון דול 2 אלא לכלל חובבי הקראוט.
האלבום הבא שלך יהיה Vive La Trance. הוא ממשיך את הקו של וולף סיטי ועושה זאת לא פחות טוב. גם כאן השיר הארוך ביותר לא מגיע לשמונה דקות ולא זו בלבד, אלא הוא קוהרנטי ובעל מבנה של... בסדר, מבנה כלשהו. בוא בינתיים תזיל על זה קצת רוק. שאר השירים הם באורך של שירים, הבטחת הטראנס הגלומה בכותרת לא מוגשמת אבל השטר האמון דולי נפרע עד תום.

חוץ מהאלבום הנ"ל נותר לך עוד אחד, Live in London, שהוא הופעה בלונדון, ואתה מסודר.

Celluloid Hero

New member
אמון דול יושבים על הכוונת

המסרשמיט שלי, חוץ מהאלבום שקניתי כמובן, אני מתכנן גם על האחרים. הבעיה היא ש.. לך תמצא אותם פה. ואלו עוד נשרי הז'אנר הזה, לא המיץ של הכרוב או משהו. בכל אופן, רכשתי היום שני אלבומי קראוט אחרים שנמצאים ברשימות של הגדולים. אני לא מפרט כדי למנוע בליץ גל+ברמאלי נוסף על הפורום :)

אה, וקניתי גם אלבומים של בואי. האם אני הראשון שקונה אלבומים של בואי במטרה לרדת עליהם? . זאת שאלה מעניינת..

Barmelai

New member
היה כאן מישהו

שהיה קונה דיסקים של פרוג בכל פעם שנשברו לו התחתיות לקפה.

Celluloid Hero

New member
נו, תחתיות לקפה

תחתיות לבירה, מה כבר ההבדל?

סתם, האמת שנתתי כבר שתי האזנות לסטיישן טו סטיישן, ויש לי רק דברים טובים לומר עליו בינתיים . כל עוד מתעלמים מ wild is the wind, כמובן. יאאאאאאק.. יש דברים שצריך להשאיר לדייבי ג'ונס האמיתי.

Barmelai

New member
תגיד דייבי ג'ונס האמיתי באמת היה אמיתי?

זה השם שלו בדרכון?

שמו האמיתי היה דייויד ג'ונס

הוא התחיל את הקריירה בגיל צעיר ומכאן "דייבי".

galgi12

New member
אכן שני אלבומים מעולים

Masahiko Satoh יצא על דיסק באופן רשמי רק פעם אחת, בלייבל היפני המשובח והכל כך קשה להשגה היום בשם P-Vine.
אם הצלחת להשיג את הדיסק בהוצאה הזו ובמחיר סביר - באמת שיחקת אותה! אני מצאתי אותו באיביי ב-50 דולר לא כולל משלוח (!)
עצוב. ומה שיותר עצוב זה שהוא בוטלג פעמיים - בלייבל השוודי הפיראטי Drone Syndicate ובלייבל הבריטי הפיראטי Phoenix ובהוצאות הנ"ל ניתן להשיג אותו בקלות בכ-10 דולר...
אני אישית מתעב בוטלגים ומעדיף, כאמור, להשקיע פי חמש בהוצאה רשמית ומושקעת...

מת על הסקירות שלך חחח...עושה חשק לשמוע...

arieltr

New member
שלושתכם, כן אתם, גשו בבקשה הלום

ברמלאי - את Live in London ראיתי לפני שנה בקצת אחרת, אבל אחרי שהבנתי לפני כן שאלבומים 4-5 קצרים ביריעה ואולי גם באופן האימה, נעצרתי כמעה, ולא הקדשתי תשומת לב ראויה ללונדון, ועל טעויות כאלה משלמים ביוקר. ולמשמע עיר הזאבים, כשהבינותי את הטמפל שהייתי אני בהחלט יתקן האיוולת שיבוא יום בחיסול שיכלול גם את הטראנס. מה שכן וולף סיטי אלבום אדיר.

צלולייד - בוא נלך על העיסקה הבאה: תן לשני הרכישות החדשות שלך לסובב לך ת'מוח ואז תוריד את מעלליך כאן ונדון בחומרת המצב. ותפנים שהבליץ יגיע בכל מקרה, אז כך את זה באהבה כי אני לא מוכן להיות היחיד שיפשוט רגל בכל העסק הזה.

גל - האלבום של MASA שמצאתי הוא בוטלג להבנתי בהחלט. החברה שביטלגו אותו כתבו עליו שהוא מבוטלג 1000 עותקים על פני הפלנטה, אז לא היה לי עודף זמן להרים להם טלפון ולומר להם "ככה עושים, נו, נו, נו..." ולכן חטפתי מיידית את העותק היחיד שהיה בחנות וכנראה בכל אוסטרליה.
קצת קשה לעקוב אחרי ההוצאות השונות, וגם ככה הימים שבהם ניתקלים בדברים האלה כל יום - לא יגיעו. לכן אני פועל עפ"י השיטה הידועה: 'ניתקלת בשטח, הגבת מיידית ולקחת בשבי'. העניין הזה עלה לי 18$.
אני משער שלא תהיה לי בעיה נניח וניתקלתי בהוצאה של ה-50 או 100$, אבל לגברת כאן בבית בטח יש דיעה מוצקה ושונה מאוד משלי. מה גם שזה לא רק החור בחשבון בנק שצריך לתמודד איתו, אלא העובדה שקל להבחין שערמת הדיסקים באמצע הסלון משום מה גודלת וגודלת ללא עצור, אז אני מנסה ויזואלית להקטין את הטריטוריה (זה לא יושב על מדפים באמת, כי אז יהיה לה קל לעקוב מספרית אחרי ההתרחבות) ע"י בניית מגדלים אחד אחורי השני ולא לרוחב (שזה טעות פטאלית, מנסיון). הבעייה שאני מגיע אליה כעת היא שאז הקטן בא ונותן זאפטה למגדלים....
אגב, ליד האלבום של מאסא עמדה עוד עטיפה יפנית מאוד נחמדה של ראש עורב שחור, האזנתי בחנות זריז לעמוד על פשר העניין. זה היה נחמד אבל יותר לכיוון ההארד רוק טוב וישיר לפנים, אך חסר עיוותים או אימה, אז זה נשאר בחנות. האלבום הוא של Strawberry Path.

Celluloid Hero

New member
ברור. אני עוד ארחיב

פשוט מנסה ליצור קצת מתח, זה הכל. אגב, אחד הדיסקים הוא של להקה שלדעתי גם אתה המלצת פה, אם כי אין לי מושג אם זה האלבום המסוים שהמלצת, פשוט קניתי מה שהיה בחנות, שזה נס לא קטן בפני עצמו. שמע, זה אחלה ז'אנר, אבל אם הגרמנים האלה לא יצאו מהחורים שלהם, או לפחות יורידו מחירים בצורה דרמטית על הדרעק שלהם, אין מה לדאוג בקשר להפיכה צבאית באוסף שלי בזמן הקרוב..

arieltr

New member
לאיזו חנות נכנסת?

אכן על פתיחת שער הקראוט יזכו הברמלאי וגל לחיים ארוכים מלאי אלכוהול וחופן בוטנים.
כל מה שנותר זה לצלול פנימה ויש אינספור צלילים פסיכיים שרק מחכים לתת למישהו בראש.

Celluloid Hero

New member
האוזן השלישית

יש להם שם סקשן לא קטן של קראוט, כפי שאתה כבר וודאי יודע. כלומר, הנחתי שטביעות האצבעות שמרוחות שם על כל הדיסקים הן שלך ( :) ) , ויש שם גם לא מעט משומשים, מה שמתאים מעולה לעלובי החיים, ולמכורים קשים כמוני וכמוך. העניין הוא שבחנויות הוירטואליות הדיסקים יקרים למדי, ומעט מאוד גרוטאות קראוט מגיעות לסקונד ספין, אתר שהוא פחות או יותר, הבית השני שלי, כי את הבית הראשון אני בחיים לא אשיג אחרי שביזבזתי הכל על דיסקים בסקונד ספין. בקיצור, עושה לי חיים קשים הקראוט, ואולי טוב שכך..

arieltr

New member
כן, השארתי שם לא מעט מרשרשים

הסקשן האחורי שם באמת נחמד, ולהבנתי זה כל מה שנשאר בסביבה זו אחרי שקצת אחרת נסגרה וחבל.

אני אגב יצאתי משם בביקור האחרון עם כמה פנינים, אחת אחת, אין מה לומר. כלומר יש הרבה לומר.
הנה אחד - את האלבום שבתמונה מצאתי שם, הברמלאי המליץ עליו בזמנו ויבורך פעמיים נוספות כי טוב, ואין אין איך לתאר את האלבום הזה, החברה האלה מוכשרים כמו לא ברא השד, שזה פשוט מפחיד. על פי החוברת בפנוכו זה אלבומם היחיד, ואחרי שאתה שומע את כל האלבום (4 רצועות) אתה מבין שיש להם חומר שמספיק ל-68 אלבומים, אבל החברה האלה לא היו מוכנים להתפשר על האינטגריטי האמנותי שלהם, אז הוציאו פצצת מימן אחת שמפרקת לך ת'מוח והם ירכיבו אותו מחדש איך שהם ירצו. וזה עובד מצויין ברצועה של 19 דקות ולא פחות טוב ברצועה של 4 דקות.
לברמלאי הפתרונות.

Barmelai

New member
מעולה רק תוודא שהשם שלי לא יפול לידיים

הלא נכונות (של אשתך).

arieltr

New member
תשנה הניק לעברית וכך תהיה מוגן סופית...

תגיד

הזמנתי איזה 15 אלבומי ג'אז מסריחים מסקנד ספין לפני כמה ימים - אני צפוי לקבל אותם עם הפלסטיקים והכל כרגיל, או שהם שולחים רק את הדיסק והחוברות?
הבית השני שלי הוא grooves-inc למרות שאני רואה שבקראוט הם יקרים. מצד שני, אני כבר לא קונה קראוט, אז מה אכפת לי אני.

Celluloid Hero

New member
קשה להגיד

כל ההזמנות האחרונות שלי הגיעו בפלסטיקים, אבל בהזמנה כזאת גדולה אל תתפלא אם יהיו לך שם כמה עירומים כביום היוולדם. במקרה הכי גרוע תקפוץ לאופיס דיפו ותקנה אריזות ריקות, זה עולה גרושים, בהנחה שבאופיס דיפו עוד מחזיקים כאלה (יש מצב שאני ותומר גמרנו להם את כל המלאי :) )

תודה

זה היה בהזמנות נפרדות, כך שאני מקווה שיפנקו אותי בפלסטיקים. נסה אגב גם את spun.com, אולי יש שם הפתעות.

למעלה