2 הפלות בגיל 8-9 ש' - סיבה?????

בשבילנו

New member
2 הפלות בגיל 8-9 ש' - סיבה?????

יש לנו ילדה בת 7 וכשהיתה בת 5 התחלנו לנסות טיבעי ולא הלך שנה אז התחלנו כדורים אחרי 3 חודשים כדורים נכנסנו להריון והיתה הפלה טיבעית אחרי 8 שבועות ולא ראו דופק בכל מקרה אחר חודשים הפסקה התחלתי זריקות ובחודש הראשון אחרי נכנסתי להריון ושוב שבוע 8 לא ראו דופק ולפני שבועים עברנו הפלה . מה קורה עכשיו מה הבדיקות שעושים מישהי יודעת תעזרו לי אני מוכנה לעשות ה כ ל !!!!!

ישראלה2

New member
האם עשית את הבדיקה של

קרישיות הדם? אני לא כל כך מבינה בזה אבל קיימת בדיקה של הדם כי ברגע שהוא סמיך כל הדברים שצריכים לעבור לעובר לא עוברים ואז יש הפלות. מי שיש לה קרישיות יתר בדם עושה זריקות לדילול הדם כך שאפשר לראות שלכל בעייה יש פיתרון. חוץ מזה כל מיני דברים דברים משתנים בגופנו במהלך השנים. המומחיות יותר בטח יתנו לך רשימה נוספת של בדיקות שכדאי לעשות. אני שמעתי רק על העניין הזה לכן אני מפנה אותך לבדיקה זו אבל זה ממש לא אומר שזו הבעיה. יכול להיות שיש בעיה אחרת ויכול להיות שאין בעיה בכלל בכלל ופשוט העובר לא נתפס טוב או היה פגום מלכתחילה מבחינה גנטית ולכן לא התפתח גם זה קורה.

צוקה1

New member
נראה שהבעיה שלך היא הפלות חוזרות

ולכן צריך מן הסתם לעשות בירור לגבי סיבת ההפלות. האם את מטופלת ב-ivf? והאם הרופא שאת מטופלת אצלו לא העלה את נושא ההפלות ואת הצורך לבדוק את הסיבה לכך?- אם לא מוזר ביותר וזה אומר דרשני לגביו. בכל מיקרה התייעצי בהקדם עם רופא מומחה לפוריות ובקשי בדיקות לבירור ההפלות החוזרות . אני יודעת שאחד הגורמים להפלות זה בעיות עם קרישיות הדם או נוגדנים שקיימים אצלך(לא מומחית בזה אך שמעתי משהו כזה)אפשר שממצאים מסויימים ברחמך כמו שרירן גדול המעוות את הרחם או מבנה רחם בעייתי יכולים גם הם להיות סיבה להפלות .מניחה שעוד בנות תעננה על ההודעה שלך. אז המון בהצלהח-צוקה

זקיקית

New member
מניסיון אישי

לפני לפני שנתיים וחצי עברתי גרידה אחרי שלא היה דופק בשבוע 8. מאז לא הצלחנו להיכנס להריון, ולפני כארבעה חודשים הצלחנו. ושוב בשבוע 8 לא היה דופק ושוב גרידה. דרשתי לבצע בדיקות בירור להפלות חוזרות (כאלו שלא היה ביניהן הריון מוצלח עם ילד בסופו), ונאמר לי שעושים רק אחרי 3 הפלות רצופות. לא הסכמתי, ודרשתי בירור עכשיו (אני בת 37 עדיין ללא ילדים). הרופא שלי די מהר שלח אותי לבדיקת קרישיות יתר בדם, ולקח שלושה שבועות לקבל את התשובה: אכן יש לי בעיה של יתר קרישת דם, שנקראת APLA. הדם הסמיך לא מאפשר לחומרים של האם לעבור לשיליה, וברגע שזה מקורה, העובר לא יכול לפתח דופק/חיים. הטיפול המומלץ הוא כדור אספירין (מדלל דם) עם תחילת טיפולי הפוריות, ועם הכניסה להריון (כשיש בטא חיובי) עלי להזריק לעצמי כל יום זריקת קלקסן, לאורך כל ההריון וגם 6 שבועות אחרי הלידה. בקיצור, סיפור לא קטן, אבל יש הרבה מאוד הקלה כשיודעים מה הבעיה. הרופא שאיבחן את התסמונת הוא המטולוג נשים בכיר באיכילוב, ושמו פרופ' קופרמינץ. והוא מתמחה בתחום קרישיות יתר והקשר להפלות, אז אני בהחלט ממליצה עליו, אם אתם באיזור המרכז. בכל מקרה, אל תתני לאף אחד להוליך אותך לעבר ההפלה השלישית, חס וחלילה, תדרשי מיד את כל הבדיקות לבירור. מצטערת על האורך, אבל נראה לי שאת זקוקה לו. בהצלחה

יעלה31

New member
היחידה להפלות חוזרות

הי! לצערי גם אני בסיפור הזה, כשהבנתי שאני עומדת לעבור עוד הפלה האור היחיד בקצה המנהרה היה ה"גילוי" שיש לתופעה הזו שם, ואפילו יחידות מיוחדות בבתי החולים. ממה שידוע לי הסיכוי להריון תקין בפעם הראשונה והשניה הוא 85%, לאחר 2 הפלות 80%, ולאחר 3 הפלות הסיכוי יורד ל- 65%- עקב כך הרופאים לא כל כך ממהרים להפנות לבדיקות לאחר 2 הפלות "בלבד" (ומנגד גם לא עושים בעיות אם מתעקשים לבדוק). הבדיקות כוללות בדיקות דם לגילוי בעיות בקרישת הדם והיסטרוסקופיה לבדיקת הרחם, בקופ"ח כללית מרבית הבדיקות ממומנות ע"י הקופה ו-3 בדיקות צריך לעשות באופן פרטי. במקרה שלי לא מצאו סיבה להפלות החוזרות, אבל בכל מקרה המליצו לי בשליש הראשון של ההריון הבא לקחת כוריגון - אין לי מושג איך זה אמור לעזור..אבל העיקר לא לעבור את הסיוט הזה שוב.. אם את צריכה עוד מידע - שלחי לי מסר, מקווה שתכנסי להריון הבא כמה שיותר מהיר ושהפעם- הוא יסתיים בלידת תינוק מקסים!!
יעלה.

נועה לב

New member
יש הרבה בדיקות שאפשר לעשות

הכי טוב זה ללכת לתל השומר לפרופסור קרפ שמנהל את היחידה לבירור הפלות חוזרות. אם את רוצה טלפונים תשלחי לי מסר (פשוט אין לי אותם כרגע) הבעיה שהקופות בד"כ לא מפנות לשם, "רק" אחרי שתי הפלות ולכן זה פרטי. בקופ"ח כללית שולחים לבדיקות הבאות: בדיקות דם לבירור קרישתיות יתר, קריוטיפ, היסטרוסקופיה ועוד כל מיני אבל זה גם אחרי שמפעילים לחץ, שוב בד"כ הם מפנים אחרי 3 הפלות. אם את בתל אביב אני יכולה להפנות אותך לרופא מסויים. בכל מקרה אם את רוצה לדעת עוד או לדבר תשלחי לי מסר, אני באותה הסירה

למעלה