2 דברים:

kean18

New member
2 דברים:

דבר ראשון, מה נשמע? תגידו מה דעתכם על זה שהביג פתוח ביום שבת כאילו זה עוד יום רגיל?! לפי דעתי זה פשוט אסון, קודם כל, זה מונע עבודה ממי שאינו עובד בשבת כיון שבעלי חניות יעדיפו להעסיק מישהו שיהיה מוכן לעבוד תמיד. ב כל זה יפגע באיכות החיים אם נתחיל לעבוד בימי שבת! עכשיו הדבר השני, רציתי להמליץ על תוכנה בשופ דופלקס, הורדת והיא פשוט חבל"ז תקראו עליה באתר. http://www.dop.co.il/speishelim/read.asp?id=37

Superdror

New member
אז ככה.

קודם כל הביג פתוח בימי שבת, יפה, אני בטוח שלא כל העובדים שעובדים באותה חנות עובדים בשבת, החנויות בביג די גדולות ובעלות עובדים רבים.... אני בטוח שאם מישהו לא דתי..... הוא ישמח לעבוד בשבת ולקבל אחוזי בונוס.... איכות חיים ? ממש לא, זה לא שכולם מתחילים לעבוד בשבת, אף אחד לא יכול להכריח אותך לעבוד בשבת..... ונראה לי שיש חוקים כאלו גם או משהו כזה... התוכנה שלך ? לא ממש מעניינת אותי, מצטער :)

twigy

New member
אנחנו בעד חופש

אם בעל חנות בביג מחליט שהוא פותח את החנות (או לחלופין לא פותח אותה - כמו לדוגמא "צומת ספרים") זאת צריכה החלטתו הבלעדית והאישית וששום בנאדם לא יבוא ויכפה עליו את האמונה שלו (ובמקרה הזה האמונה שבשבת לא עובדים). תתפלא שדווקא בגלל שכל השבוע אנשים עובדים, כיף להם לבוא ולקנות בשבת בבוקר, וההוכחה לכך היא שהמכירות הכי גדולות באירופה ואמריקה הם בשבת יותר מאשר בכל יום אחר בשבוע. בקשר לאלו שעובדים ואז זה כביכול פוגע להם באיכות חיים ? אז בוא רגע נחשוב למה בכלל אנשים הולכים לעבוד? הם צריכים כסף! ומבחינתם זה כמה שיותר, אז אם זה אומר לעבוד בשבת והם מוכנים אז למה לא, להפך, זה רק יעלה להם את האכות חיים (כסף קונה איכות חיים מה לעשות). ובקשר לדבר האחרון שהזכרת, אולי באמת יעדיפו להעסיק אנשים שיכולים לעבוד גם בשבת מצד אחד, אבל לדעתי אם האדם הוא באמת מאמין הוא בין כה וכה לא ירצה לעבוד אצל מעסיק כופר כזה שפותח ביום בשבת.

Hamall

New member
תגובה.

אני לא בא לסתור את מה שאתה אומר כי באמת בסה"כ כל אחד צריך לבחור מה טוב לו אבל... באירופה ובאמריקה השוק גדול בשבת מכיוון שאצלם השבת היא לא כמו אצלנו ואם אתה רוצה להשוות אז בימי ראשון אין אצלם מסחר. השבת אצלם זה כמו כל יום רגיל וביום ראשון אין מסחר. פה השבת היא לא כמו כל יום רגיל ולכן אין בה מסחר (או ככה אמור להיות).

Meselfoh

New member
טוב אז ככה

אני לא יודע במדוייק על ארה"ב אבל אני יודע על קנדה, והם העתק הכי קרוב לארה"ב לכן אני מניח שגם בארה"ב זה עובד ככה. ביום ראשון וביום שבת יש שעות בהן מוכרחים לסגור את החנויות. בערך 16:00 עד 18:00 אם אני זוכר טוב. בשאר הזמן תפעיל את החנות שלך איך שמתחשק לך.

למעלה