2 או 4 פעימות

• פותח הנושא wawo
  • פורסם בתאריך

wawo

New member
2 או 4 פעימות../images/Emo72.gif

ןלאחר הקלוגרמים הנוספים!!!!! יתרונות וחסרונות???? מנוע חיצוני לסירת השרות(דינגי) ישנם מנועים חדשים 4 פעימות. ומנועים ותיקים וטובים של 2 פעימות. תנו דעתכם!! wawo

zerez

New member
2 או 4 פעימות

מניסיוני ממנועי אופנועים מנוע 4 פעימות הוא מורכב יותר ממנוע 2 פעימות ולכן תחזוקתו עלולה להיות יקרה יותר. 2 פעימות הוא מנוע פשוט, אמין וחזק יותר מ 4 פעימות אולם הבלאי שלו גדול יותר וגם הרעש. 4 פעימות יותר שקט ופחות "רוקד". כמנוע קטן - 100-150 סמ"ק הייתי בוחר ב 2 פעימות כמנוע גדול יותר 4 פעימות.

אדם99

New member
כמו שכתבתי כבר שרשור הקודם

אני ממליץ על מנוע 4 פעימות מהסיבות הפרקטיות שהוא שקט יותר ומייצר פחות עשן, ובעיקר מפני שאין צורך להכין לו תערובת דלק ושמן, המשמעות היא שאם יש לך בספינה גנרטור עזר שפועל על בנזין אין צורך להפריד בין הדלק שלו לבין הדלק של מנוע החיצון.

eradochan

New member
4 פעימות!!!

אני ממליץ בחום על מנועי 4 פעימות גם למנועים קטנים (לדינגי וכו'). יש לנו מנוע 6 כ"ס לדינגי, ופשוט תענוג לעבוד איתו. לא מרעיש, לא מעשן, חסכוני בכלל ללא השוואה לדו-פעימי. הבלאי קטן מאוד יחסית לדו-פעימיים, והתחזוקה השוטפת דווקא זולה יותר. בעיקר עקב העובדה שלא צריך לרכוש כל הזמן שמן להוסיף לדלק, אלא רק לבדוק שמן במנוע ממש כמו במכונית, וגם אז הצורך להוסיף שמן הוא לאחר תקופות זמן ארוכות. היתרון היחיד (בעיניי) למנוע דו-פעימי הוא הכוח הזמין. לעומת זאת מנוע 4 פעימות יותר חזק לגרירה. ישנן גם מדינות, קליפורניה לדוגמה, שבכלל אסרו על השימוש במנועים דו-פעימיים בעיקר בגלל סיבות שמירה על איכות הסביבה. אלו מנועים שמזהמים מאוד את הים ואף את האויר. לסיכום- אני מאנשי ה-4 פעימות.

ההבדל

בין מנוע 4 פעימות ל2 פעימות הוא שעבור אותו הספק, מנוע שתי פעימות הוא יותר קטן ויותר קל (התאורים הטכניים תוארו קודם ולא אחזור עליהם).הבלאי של מנוע 2 פעימות הוא יותר גדול, וכתוצאה מכך גם הוצאות האחזקה גבוהות יותר.במידה ואין לך בעיה של נפח ומשקל,לך על 4 פעימות

olahav

New member
מנוע דיזל 2 פעימות

נשמע מוזר??? מי ששרת בדבורים מכיר את מנועי ה-GM 1400 כ"ס שלמרבה הפלא הם מנועי דיזל של 2 פעימות. אגב - יש להם בלאי גבוה אבל הם גם עובדים קשה מאוד.

eradochan

New member
1400 כ"ס

גם בנגמ"שים יש מנועי GM דו פעימי דיזל. אני חושש שיהיה קצת קשה לשים אחד כזה ביאכטה או בדינגי...

אדם99

New member
גם מנועים של אוניות הם דיזל 2

פעימות, אבל המבנה שלהם שונה מהמבנה של מנוע בנזין 2 פעימות, כי יש להם שסתומי יניקה.

למעלה