2 או 3 קומות

קוקימן

New member
2 או 3 קומות

שלום ובהצלחה לפורום החדש. האם בניין שבו 2 קומות מגורים ובנוסף קומה חצי מפולשת - חלק עמודים שאפשר לחנות שם וחלק מחסנים - נחשבת כבניין עם 3 קומות או 2 קומות בלבד. כלומר האם קומה חצי מפולשת נחשבת כקומה עבור התמ"א? שטח הדירות מספיק. משמעות השאלה היא אם מותר להוסיף דירות קטנות או שחייבים להגדיל את הדירות הקיימות?

תשובה ל 2 או 3 קומות

שלום ותודה רבה, שאלתך ברורה לי, אולם היא אינה שאלה כללית אלא ספציפית לבניין בו הינך מתגורר. בכדי לענות על שאלה זו יש לבצע בירור מעמיק ומקצועי בוועדה המקומית ובמשרדי העירייה. הייתי ממליץ לך בשלב הראשון לגשת למנהל ההנדסה בעירייה בו מצוי הבניין ולהעלות שאלות אלו. במידה ואינך מעוניין לעשות כן, יש לפנות לאדריכל שיעה זאת עבורך. אשר לשאלת הקומות - צריך לבחון כיצד נרשם הבניין בלשכת רישום המקרקעין. האם כ - 2 קומות או 3.... כמו כן, לא ברור מה קיים כיום בחצי הקומה המפולשת.... בהצלחה.

קוקימן

New member
זו אותה שאלה.

סה"כ שאלתי את אותה שאלה מכמה נקודות מבט. האם זה מבחינת התמ"א 2 או 3 קומות? הקומה החצי מפולשת היא בחלקה עמודים שאפשר לחנות שם, וחוץ מחדרי המדרגות לקומות המגורים, יש בכחצי מהשטח מחסנים. ולא, אם זה נחשב 2 קומות, אני ממש לא מתכוון להגיע לרשות המקומית. אני משתדל לא להגיע לשם אם אין סיבה ממש טובה. אז אני רוצה לוודא שהבנתי נכון: מה שקובע אם הבניין הוא 2 או 3 קומות זה הרישום בטאבו? (אם כן-על סמך מה זה נכתב? יש לזה סימוכין איפהשהוא? לא מצאתי את זה בהגדרת התוכנית.)

מס' הקומות לצורך תמ"א

שלום קוקימן (אהבתי את השם), תכנית מתאר ארצית אינו קובעת אינה נותנת מענה לשאלתך. ואולם, להערכתי הכנה, לאור העובדה שמטרת המחוקק היא כי יחוזקו כמה שיותר בניינים, הרי שי לראות בבניין שהינך מתאר לי כמבנה של 3 קומות.... להערכתי, קביעה זו מגשימה את מטרות התכנית והמחוקק. ואולם, לאור העובדה שאין בידי נתונים ספיציפיים על הנכס אין קביעה זו חד משמעית.....

קוקימן

New member
אם תוכנית המתאר לא קובעת , מי כן סמכות לקבוע?

כי אם צריך לסמוך על הרשות המקומית, אם תהיה להם אפשרות הם יגידו לא (ולא חשוב באיזה רשות מדובר).

האם התמ"א קובעת?

שלום, תכנית המתאר קובעת כללים, אולם לצערי הרב היא לא קובעת קריטריונים ברורים לשאלה איזה בניין ייחשב כבניין 3 קומות ואיזה 2. לפיכך, עליך לפנות ולבחון את פנקס הבתים המשותפים, וכן לוועדה המקומית בשאלות אלו. בהמשך לתשובותיי הקודמות, הרי שההיגיון הבריא יקבע כי הבניין אותו תיארת הינו בניין בעל 3 קומות דווקא.

למעלה