1X16 - כובד - "Heavy"

Elizabell

New member
1X16 - כובד - "Heavy"

הפרק ישודר בין השעות 19:50 - 20:35 התקציר הרשמי: בעקבות לחצי ההנהלה, נאלץ האוס לפטר את אחד הרופאים בצוותו - אך נתקל בהתנגדות בלתי צפויה. במקביל, מנסה הצוות לחשוף את המקור להתקף הלב שחטפה ילדה בת 10 הסובלת מעודף משקל. שרשרו לפה הודעות שקשורות לפרק. צפייה מהנה לכולם זהו פרק טוב במיוחד אסור לפספס. ערב נעים לכולם אנה :]

efratbas

New member
איייייייייייייייי פרק לא טוב לצ'ייס

הוא מנסה להתחנף להאוס- מכין לו קפה, רב עם קמרון- מנסה לגרום לה להראות רע על ידו, מציע אבחנות דביליות- שאיבת שומן לילדה בת 10, באמת...כמה מביך בשבילו להתנהג כך. והדרך שבה הוא התייחס לילדה המסכנה, כאילו שהיא לא סבלה וסובלת מספיק בלעדיו. אחרי הפרק "cursed" שבו הוא התייחס לגייב הילד כל כך באנושיות באמת שציפיתי ממנו ליותר. ובכלל הוא שטינקר, רץ לווגלר ולקאדי... גם פורמן יצא מניאק- בשביל מה ההערות הנבזיות האלו לצ'ייס? למה זה טוב? התרגיל שהאוס עשה לפורמן הוכיח שהוא לא כזה "cool" כמו שהוא חושב שהוא. הוא סתם מעצבן, לפחות הוא התייחס יפה לג'סיקה, לא גרם לה לחשוב שחייה אינם ראויים להקרא חיים בניגוד לצ'ייס. את קמרון ממש אהבתי הפרק. התרשמתי ממנה לטובה, לא לכלכה על אף אחד, הציעה שיורידו לכולם את המשכורת וכך אף אחד לא ייפגע. קטע אחד הרס לי אצלה, היא האשימה את האוס בכך שהוא לא מסוגל להתמודד עם הרגשות שלו אליה ולכן הוא מאשים אותה בטעות (נתנה קומדין במקום הפרין, גרמה לריקמה נמקית וכו' וכו')... היא קצת מפדחת את עצמה לפעמים, אבל שיהיה, זה האופי שלה. הפרק היה מצוין, איך האוס הגיע לתסמונת קושינג מזה שאמא שלה גבוהה היה מדהים בעיניי. הילדה מתוקה וכך גם אמא שלה...לראות אותה עם הפנים הרזות והחמודות שלה בסוף- בקיצור, פרק מקסים. האישה בקליניק הייתה קורעת, היא הייתה בהמתית משהו ולא בגלל המשקל שלה. זאת פעם ראשונה שאני רואה את ווילסון מגיב בהבעת הפנים המופתעת שלו למשהו שמישהו אמר לו, והמישהו הזה הוא לא האוס!! אם היא מסוגלת ללבוש ביקיני כשהיא נראית כך, הצלקת זה מה שיפריע לה??? מוזרה... אבל עד כמה שאני זוכרת מקורס גנטיקה שלקחתי (זה היה מזמן), גם אם לשני ההורים יש עיניים חומות, הגיוני שילד יוולד עם עיניים כחולות/ירוקות אם לסבא/סבתא מאחד הצדדים יש את אותו הצבע. איך הוא הגיע למסקנה הזאת בכזה ביטחון לא ברור לי... בכל זאת זה היה מאוד משעשע. פרק גדול!!! אני מאוד נהניתי....

צ'ייס בהחלט היה בשיא תפארתו פה

אני חושבת שהפרק הזה הראה את צ'ייס כפי שהוא באמת בכמות פשוט מרוכזת. זה לא שההתנהגות שלו מפתיעה. כל המצב ה'לחוץ' הזה עבור ה'דאקלינגס' פשוט חשף את האופי האמיתי של כל אחד לפי דעתי... למה התכוונת שקמרון פידחה את עצמה פה כשהאשימה את האוס ברגשות שיש לו כלפיה? את חושבת שאין לו רגשות כלפיה? ולגבי הקושינג-זו באמת אבחנה כזו מרשימה? כלומר ברגע שמישהו סובל מבעיות משקל והאמא מתעקשת שהיא שומרת על תזונה נכונה ועל ספורט, כיוון הורמנלי הוא מאוד סביר ושכיח לא? חולת הקליניק באמת היתה משעשעת...
גם אתכם שגיאות התרגום הוציאו מהדעת?

efratbas

New member
את צודקת, לאבחן שזו תסמונת קושינג,

לא כל כך מרשים בעיני, הצורה שבה הוא הגיע למסקנה הזאת- הרשימה אותי. בעיקרון תסמונת קושינג נגרמת מפעילות יתר של של בלוטת האדרנל (שנמצאת מעל הכלייה), התפקיד של בלוטה זו בין היתר היא להפריש הורמונים סטרואידים כגון קורטיזול. רמת הקורטיזול אצל הילדה הייתה תקינה ובנוסף תסמונת קושינג לא גורמת לריקמה נמקית, לכן החברה לא חשדו שזה יכול להיות קושינג. במקרים נדירים כמו כאן, גידול בבלוטת יותר במוח (היפופיזה) יכול לגרום להפרעה בפעילות בלוטות נוספות שמפרישות הורמונים כמו בלוטת האדרנל ובכך לגרום להפרשת יתר של הורמונים, במצב כזה צריכים להיות תסמינים נוספים כמו הפרעה בראייה- משהו שלא היה לילדה. מקווה שאני לא מדברת סינית, בכל אופן את צודקת תסמונת קושינג זו באמת תסמונת שלא כל כך קשה לאבחן בדרך כלל. אבל ממתי האוס סומך על אנשים, האמא יכולה לטעון עד מחר שהילדה אוכלת נכון ועושה ספורט...(every-body lie). בנוגע לצ'ייס, את חושבת שהפרק הזה משקף את אופיו האמיתי? לא הוגן לשפוט מישהו בשעה שהוא נתון בלחץ... הוא התנהג בצורה נבזית נכון, אבל יש נסיבות מקילות.... מפורמן בהחלט הייתי מצפה להתנהגות הזאת, אבל לא מצ'ייס... בנוגע לקמרון- להאוס אולי יש משהו אליה, לאו דוקא בגלל שהיא טובה ומלאכית, אלא יותר בגלל שהיא חתיכה לא נורמלית, והוא היה מת להיכנס לה למכנסיים (סליחה על הבוטות), לא מעבר... הוא לא הראה שום סימן של חיבה אליה, היא עמדה מולו, שאלה אותו אם הוא מחבב אותה והוא אמר לה בצורה הכי ברורה שיכולה להיות "לא"!! מכאן ועד להאשים אותו ברגשות אליה נראה לי טיפשי, וגם מאוד מביך בשבילה...

את לא מדברת סינית בכלל. בואי נסכם

שהמקרה הרפואי בפרק הזה לא היה אחד המעניינים (לדעתי). מצחיק שמפורמן היית מצפה להיות נבזי ולא מצ'ייס, ואילו אני לא מופתעת מההתנהגות של אף אחד מהם...אולי בגלל שאני לא דלוקה על אף אחד מהם?
. צ'ייס הוא נשמה טובה כשהכל נוח לו וקל, אך כשהמצב קצת קשה והתחת שלו בסכנה הוא מראה ממה הוא עשוי... האמרון: אני חושבת שזה הרבה מעבר לענייין גופני מבחינת האוס. תזכירי לי מה הוא אמר לה כשהיא אמרה שהוא לא יכול להתמודד עם הרגשות שלו כלפיה?

HLAddict

New member
זה לא ממש נכון ../images/Emo58.gif

ע"ע Informed Consent (אותי לא תאשימי בהידלקות עליו, נכון?
) אפרת, מילה אחת לי אליך: corsage
(ברור לגמרי שיש לו יותר מסתם משיכה כלפיה. אני לא טוענת שהוא מאוהב בה נואשות, אבל היא בהחלט מוצאת חן בעיניו, והוא דוחה אותה בגללו ובגלל איך שהוא חושב שהיא רואה אותו, לא בגללה)

pink panther 8

New member
../images/Emo45.gifצודקת לגמרה!../images/Emo58.gif

אני גם חושבת שהוא דוחה אותה רק בגלל שהוא חושב שהיא רוצה לצאת איתו רק בגלל שהוא פגום עלאק! אבל זה כל כך ברור שהוא נמשך אליה...והיא אליו....אוף שיהיו כבר ביחד!!!!

a Warming Sign

New member
אני חושבת שהסיבה היחידה שבגללה

הוא אמר לה "לא" באופן כל כך בוטה לשאלה כזאת, היא שהוא פשוט לא רצה שהיא תפתח ציפיות כלפיו,ובטח שלא תחשוב שהוא באמת מרגיש כלפיה משהו. גם אם יש בזה אמת.

Elizabell

New member
קישורים על הפרק:

תסריט הפרק: http://www.twiztv.com/scripts/house/season1/house-116.htm מידע על הפרק: http://www.housemd-guide.com/season1/116heavy.php screencaps: http://cleverocity.com/House1-16

אףפעם

New member
פרק טוב מבחינה רפואית

אבל... האוס לא פיטר אף אחד! וזה היה מבאס אני אוהבת שכל פרק נסגר טוב ולא נשאר כלום פתוח וזה לא היה כאן... האוס יפטר מישהוא בפרק הבא או מה?

Elizabell

New member
את באמת רוצה לדעת מי זה יהיה?

כי אם לא, אז פשוט תראי תפרק בשבוע הבא. הפרק הבא יהיה בהחלט טוב, מצוין, ואסור להחמיץ אותו. אפילו בפרק של היום היה לך רמז, מי עומד לעזוב, או יותר נכון, להתפטר. את מוזמנת לנחש בעצמך מהו הרמז, זה היה בסוף הפרק...

אףפעם

New member
אני לא רוצה לדעת...../images/Emo58.gif(?)

אבל אני חושבת שזה האוס עצמו...

פרק טוב..

וקמרון יצאה מלכה בפרק הזה... היא כזאת כלה כשהיא עונה להאוס.. שתפסיק להיות חננה כבר

די חרשתי על הפרק הזה

היום יצא לי לראות רק קטע קטן ממנו.
אולי מחר אני אגיב יותר באירוך... שבוע טוב לכולם

HLAddict

New member
השבוע אין מידע על הפרק כרגיל, א. כי

עבדתי כל הסופשבוע (ולמרבה הצער, מקום עבודתי אינו מחובר לאינטרווב) וב. כי אין לי כל כך מאיפה לתרגם-ויקיפדיה כמעט לחלוטין נטולת חומר. עם זאת, היות וזה אחד מהפרקים האהובים עלי, יתכן שבהמשך השבוע אעלה איזו גרסה צולעת של מה שתרגמתי עבור שני הפרקים הקודמים, לאחר שאצפה בו (מקום עבודתי אינו מחובר אפילו לכבלים, אבל אלוהי הסערות ריחם על הוידאו שלי
). עמכם הסליחה

רתם123

New member
והאוס מראה רגשות?!

אני חושבת שאפשר לראות שלהאוס בכל זאת אכפת (ואולי הוא אפילו מחבב) את שאר הצוות. הוא ניסה לקצץ לכולם במשכורת כדי לא לפגוע באף אחד. אם זה מה שהוא היה עושה גם הוא היה נפגע, אבל אם הוא היה מקשיב להוראות של ההנהלה (לפטר מישהו), הוא היחיד שלא יכול היה להפגע. ודרך אגב, אני חדשה בפורום, אז אני מקווה שאשתלב...

HLAddict

New member
ברוכה הבאה להאוס-לנד ../images/Emo140.gif

תמורת כמה זוזים אפשר לסדר לך השתלבות קלילה ומהירה
מסכימה אתך. באופן כללי, למרות שהאוס מתאמץ מאוד להפגין את ההפך, די ברור שאכפת לו מהדאקלינגז, כמו גם מוילסון ומקאדי.

למעלה