1993

droriko

New member
1993

השנה כצפוי אמור להיות מבול של חגיגות "20 שנה ל",פשוט כי זאת היתה שנה כל כך מופלאה,שלצערי לא נחזה באחת כזאת בעתיד הקרוב או הפחות קרוב.
נכנסתי עכשיו לאתר שמאגד את האלבומים הכי טובים של 1993 כדי באיזה חודש הם יצאו ופתאום ראיתי שכמעט כולם יצאו בקיץ(יוני-אוקטובר). האם זה מקרי או שהיתה סיבה מיוחדת?האם קיץ מקנה אוירה יותר מתאימה לרוקנרול?(להבדיל מהחורף האפלולי) האם זה שיקול כלכלי מהסיבה שבאותה תקופה יש חופש גדול אז יותר אנשים יוצאים לקניות?(מה גם שבהרבה מדינות בארה"ב זה לא ממש מומלץ לצאת מהבית בחורף)

Celluloid Hero

New member
במקרה של 93

אני מניח שחלק גדול מהאלבומים מהחצי השנה הראשונה הזאת, רכבו עדיין על שובל המפץ המוזיקלי הגדול של נוורמיינד. הרבה חברות תקליטים ניסו לרכוב על הגל הזה ולחלוב אותו לפני שייחלוף עם עוד "תאומי נירוונה". אפשר לזקוף את ההוצאה של Houdini של המלבינס למשל בלייבל אטלנטיק לעניין הזה. אם רק האנשים של אטלנטיק היו מקשיבים קצת יותר מקרוב להבדלים, הם היו מבינים כמה הם אדיוטים..

droriko

New member
VS , IN UTERO

Siamese Dream, ג'נטלנמן של אפגן ויגס, Songs Of Faith And Devotion
ZOOROPA, Transmissions From The Satellite Heart
ואני יכול עוד להמשיך

Zohar 01

New member
Vs באמת אדיר

כנ"ל ג'נטלמן, עליו כבר המלצתי פה כמה פעמים. את האחרים אני לא מכירה.

noosh

New member
transmissions from the satellite heart

הוא מ-93? באמת? לפעמים ממש אין לי שום פרופורציות לגבי מתי אמנים החלו לפעול ומתי הם הוציאו אלבומים. מבחינתי הפליימינג ליפס הם להקה של תחילת שנות ה-2000 (שגם ככה נראית לי תקופה שקרתה לפני שנתיים ולא, נגיד, עשור). אני מאשימה את המילניום שחירבש את כל תפיסת הזמן שלי בנוגע לשנים.

זוהר (זהר? אני תמיד שוכחת), נראה לי ששווה לך להקשיב לו. וגם ל-In Utero של נירוונה, אלו היחידים שגם אני מכירה מהרשימה (חוץ מאלו שגם את מכירה). אם כי בנוגע לפליימינג ליפס, אני תמיד ממליצה על Yoshimi Battles the Pink Robots שאני ממש אוהבת, אולי תתחילי ממנו.

Zohar 01

New member
אני כותבת עם ו'

אבל מה שבא לך.
את In utero אני גם מכירה, שכחתי לציין את זה. על הפליימינג ליפס שמעתי, אני אקשיב להם ביוטיוב. כרגע אני מנסה את Yeah Yeah Yeahs.

noosh

New member
הו, עם איזה אלבום את מתחילה?

ממליצה ללכת לפי הסדר. היה יה יהז ממש כיפים ובדיוק עכשיו שמעתי את השיר החדש מהאלבום שלהם שייצא ב-16.4 (ביחד עם האלבום של איירון אנד ויין, איזה כיף). לא יודעת מה אני חושבת עליו, האמת. הכיוון שהם לקחו מאז השלישי קצת שונה ואני לא בטוחה מה דעתי. אבל שני הראשונים ממש טובים בעיניי ואני מאוד נהנית מהם.

Zohar 01

New member
שמעתי כמה שירים אקראיים

רציתי ללכת לפי אלבומים, אבל אני לא מכירה את השמות. איך קוראים לאלבום הראשון שלהם?

noosh

New member
Fever To Tell

והשני Show Your Bones. שנים ממש מהנים בעיניי.

Celluloid Hero

New member
להקה מאמצע האייטיז (!) למעשה

זה באמת מעניין כל הגילגולים שהם עברו. בגדול זה איזה שלוש או ארבע תקופות מוזיקליות שונות מאוד. מלהקת גראג' פסיכדלית, לאיזה היבריד אינדי-נוייזי אדיר (השיא זה קלאוד טייסט מטאליק), לפייז האקספרמנטלי המוטרף (האלבום זאייריקה, אם מישהו שמע, והיה לו חמש מערכות סטריאו בבית בשביל זה..) , ואחרי זה הם די וויתרו על הגיטרות איפשהו לקראת סוף המילניום. והיום הם עושים טראנסים או משהו? :) (לא אבל, אני לא צוחק, השמועה מדברת על שירים באורך יממות...). מובר אולי בלהקה הכי פרודקטיבית ויצירתית של זמנה.

noosh

New member
וואו אינ כה גרועה

אולי כדאי שאתחיל לעשות שיעורי בית כמו שצריך (במקצועות הנכונים). אני מש אוהבת את קלאודס טייסט מטאליק, אבל האמת שאני לא מכירה יותר מדי (ארבעה אלבומים בסך הכל). הם באמת להקה מאוד פרודקטיבית. הכרתי אותה דווקא דרך The Soft Bulletin, שהתנגן ברקע בסניף העצום של טאוור רקורדס בטוקיו, ואהבתי את הטראק אז כיאה למסורת הלקנות-דיסקים-שמתנגנים-ברקע-ואני-אוהבת שיש לי בחו"ל, קניתי אותו. האמת שבדיעבד לא נהניתי מהאלבום כולו (אם כי היום אני אוהבת אותו יותר), אבל הוא הוביל אותי ליושימי ועל כך אני מודה לו.
אחרי ביקור קצר בויקיפדיה:
א. The Soft Bulletin בכלל הגיע לפני יושימי. לא ידעתי את זה. אני לומדת כלכך הרבה היום!
ב. הוא נחשב ל-Pet Sounds של שנות ה-90'. לא יודעת כמה לסמוך על זה, אבל חבל שכל הדיסקים שלי כבר ארוזים כי עכשיו בא לי לתת לו סיבוב נוסף במערכת ומשום מה הוא לא באייטיונס שלי. מוזר.
ג. אלבום חדש עומד לצאת השנה, באפריל. נראה לי שאפריל-מאי הולכים להיות חודשים עמוסים במוזיקה. כבר ארבעה אלבומים לחכות להם, אני מתחילה להרגיש כמו תומר! (אם כי היה יה יהז בטח יאכזב, ומהנשיונל אני קצת מפחדת כי הם בכל זאת הלהקה האהובה עליי ואם האלבום לא יהיה טוב אני אטביע את עצמי באיגואסו או משהו ;[ ).

Celluloid Hero

New member
אחלה מקום להטביע את עצמך!

כלומר אם כבר להטביע את עצמך, אז רק באיגואסו :) (אבל בצד הארגנטינאי, לא בצד הברזילאי..)

droriko

New member
גם בארץ יצאו המון אלבומים מצויינים

סימנים של חולשה,שיא הרגש של משינה,אדם נחש של אתניקס,עכשיו מעונן,קספר הראשון,זמן הסוכר

droriko

New member
סליחה בלי הראשון,

התכוונתי להוציא אותו מהרשימה אבל שכחתי

galgi12

New member
Malachai - Shadow Weaver part 2

האלבום הטוב (מאוד) האחרון (לדעתי) של LPD יצא ב-1993

הנה Joey The Canary

אחד הקטעים הגדולים שלהם!

תנו הקשבה...עד הסוף.

galgi12