1992 גרסת 2007?

1992 גרסת 2007?

יש שאלה שמעסיקה אותי כבר המון זמן.. מאיזו שהיא סיבה אני נחשבת כ"עוף מוזר" בכל מה שקשור למאיר, כי משום מה התפיסה בציבור לגביו היא ש"הוא תמיד היה שם.." אבל אצל הרוב הוא נמצא ברקע.. כאילו מאז ומעולם.. אין אדם בציבור שלא מכיר את "שפשף", "גשם", "שער הרחמים", "לב סדוק", "וביניהם" וכו'...
אבל רוב האנשים לא הגיעו למצב של התעמקות ביצירותיו והכרה של יצירות מלבד היצירות שיצאו כ"סינגלים" או התגלו כלהיטים.. לדוגמא- תמיד כשאני לוקחת איתי מישהו חדש להופעה התגובה הראשונית שלו היא "אני מכיר אולי שלושה שירים שלו..." ואז בסוף ההופעה זה משתנה ל"טוב, אני מכיר הרבה שירים שלו, מסתבר
"
זה תמיד נורא הצחיק אותי והיה לי ממש לא ברור.. וניסיתי להבין, ממה זה נובע? ובכלל מאוד לא הגיוני לי שהפלטינה היחידה (טוב, לא היחידה
) שהוא הגיעה אליה היא על "וביניהם" בשנת 1992, שאם תשאלו אותי זה באמת באמת לא האלבום הכי טוב שלו.. ונראה לי שזה פשוט קשור לשנת היציאה..? אולי כי אז הוא עוד לא נחשב כמישהו ששם "מאז ומעולם" ואנשים עדיין למדו להכיר אותו? וחוץ מ"וביניהם" רק האוסף שיצא ב-2002 הגיע לזהב.. שזו עוד הוכחה שהתפיסה בציבור היא שאצל מאיר צריך אוסף להיטים כביכול וזהו.. ממה אתם חושבים שהתפיסה הזו נובעת? האם אתם חושבים שצריך לשנות אותה או שנראה לכם שגם מאיר וגם הקהל מרוצים מה"סידור" הזה? ואם אתם כן חושבים שצריך שינוי- איך אתם חושבים שצריך לבצע אותו? המשך שבוע נפלא

חברה יקרה ...שמעת על חשיפה../images/Emo202.gif../images/Emo35.gif

האיש בקושי נחשף לתקשורת...לא עיתונות, לא תוכניות בטלויזיה מכל סוג שהוא (תעודה, אירוח, שירה בציבור). גם בצייני את המילה "בקושי" הגזמתי בצורה פראית. היום, אם אתה לא מופיע בתקשורת החשיפה שאליה אתה זוכה היא אפסית. התקשורת מכתירה כוכבים ועושה גם את ההיפך. מאיר מסיבותיו שלו אינו נחשף, אינו מתראיין, אינו מוציא חומר חדש ועל כן לאנשים קל מאוד לשכוח. זו בחירתו על כל המשתמע מכך

אני שמעתי.. כמובן..

הבעיה היא לא אצלי
אבל בטוח שזה עניין של בחירה שלו ואין דרך אחרת? כי אם לומר את האמת גם אני לא מתה על הרעיון של ראיונות איתו..
רק בשביל החשש שאיזה XXXXX יצוץ לי פתאום עם שאלה גאונית כמו "יש קנאה בינך לבין אחותך הקטנה?" באמצע שידור חי..
(כן, אני יודעת, הוא כבר מזמן שכח את זה, אני היחידה שעוד בטראומה
) זה גם לא סוד ואני חושבת שגם מאיר לא מנסה להסתיר את העובדה (ולא ממש יכול.. ) שיחסים בין אישיים זה לא בדיוק הצד החזק שלו.. אז אולי ראיונות הם לא בהכרח התשובה? יכול להיות שראיונות רק יזיקו לו בסופו של דבר,לא? אני באמת לא יודעת, זה כיוון שאפשר לחשוב עליו כי אני באמת חושבת שלפעמים, בלי לשים לב אפילו, כשנותנים תשובות של "כן"/ "לא" בראיון זה מתפרש לא יפה אצל המאזינים/ צופים ואני לא רואה איך מאיר מפתח שם שיחות נפש.. גם בלי ראיונות הוא כבר מתפרש כספק ביישן ספק סנוב
אז בראיונות אני חושבת שזה רק יתקבע לכיוון הלא נכון, לא? אני די בטוחה שזו הבעיה שלו עם ראיונות.. הוא יודע שהוא לא דברן בלשון המעטה והוא יודע שתשובות קצרות מתפרשות לא יפה ונראה לי שזה אחד מהשיקולים של לא להתראיין.. בהסתכלות כוללת של רווח מול הפסד, אני לא יודעת מה יש כאן יותר (ואני לא מדברת על מה שאנחנו מרוויחים או מפסידים, אני מדברת רק על הקריירה של מאיר כרגע..)

חשיפה היא לא בהכרח ראיון עיתונאי..

דיברתי על חשיפה במובן הרחב של המילה
. ישנן תוכניות טלויזיה של שירה בציבור ושם לא צריך לפתוח בשיחות נפש, יש תוכניות אירוח כמו יאיר לפיד שבאים לשיר ולא לשוחח (כמו אתמול עם הכול עובר חביבי) ששרו מחרוזת... כלומר ישנן אפשרויות העיקר להושיט יד ולקחת. משום מה הוא בוחר לא להושיט את היד ועם הזמן כבר בטח מפסיקים להציע.

אבל כאלו דברים הוא כן עושה ../images/Emo12.gif

הוא היה ביאיר לפיד, במוסיקה 24 בתוכנית של קוטנר, בתוכנית של טל גורדון.. עם זה אני לא חושבת שיש לו בעיה אבל בגלל שזה לא בא במקביל, אני חושבת שזה גורם למצב שגם מזה אין לו הרבה.. ומה שירה בציבור מה??? הוא נראה לך אמן של שירה בציבור?
עינת שרוף תאכל לי אותו
התחרפנת לגמרי? אני כבר מעדיפה שישאלו אותו על אחותו ועל אחיו באותו ראיון

בתוכניות האלו הוא היה לפני...

ש נ י ם
יש המון זמרים ששרים את השירים שלהם בכל מיני תוכניות.אפילו שירה בציבור או של תמלילנים אחרים (חופים הלו
) וזו היתה רק דוגמא. לא חייב להיות ראיון עיתונאי על המשפחה. אבל תופיע במדיה. אין מה לעשות היום זהו שם המשחק

כל עוד הוא לא מוציא אפילו סינגל

אין שום סיבה שבעולם להזמין אותו.. למה? שישיר את "לב סדוק"? באיזה הקשר? זה יכול היה להיות נפלא אם הוא היה עושה את זה כשיצא "שם כל האדם" אבל כידוע, זה לא קרה..

את שאלת לגבי תגובות

האנשים שבקושי מכירים שירים של מאיר והסברתי שזאת התוצאה של העדר חשיפה תקשורתית. לצערי אני לא שמעתי את השיר "שם כל אדם". עוד הזדמנות שפוספסה ...

לא שמעת אותו בכלל../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

קני אותו דרך songs.co.il, זה עולה שם 4 ש"ח ובתור אחת שניסתה למצוא את הסינגל הזה בחנויות אני מראש אחסוך לך- אין אותו.. תקני אותו מהאתר.. הוא גאוני, אני מתה על הלחן שלו

ושלא תגידי שאני לא משקיעה בך ../images/Emo3.gif

הנה הוא יש לך אופציה של רישום בצד, תירשמי, תיקני, תקבלי את זה ישירות למחשב, תגבירי רמקולים ותתענגי

אולי אנחנו צריכים לדבר על זה יותר

אם זה מה שיגביר אוטומטית את ההשמעות, אני בעד..
מה לו ולחיסכון במשפחה

היה בערוץ

2 תוכנית על משפחה חורגת-חורגת בהוצאות ודובר על אבי המשפחה שלא שמע מאביו שהוא גאה בו והערך העצמי שלו נמוך בגלל זה. אז השמיעו את השיר "כשהייתי ילד" בית ראשון ופזמון

../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

מעולם לא שמעתי את השיר הזה שלא במסגרת האלבום..
אני ממש, אבל ממש אוהבת את מי שערך את המוסיקה של התוכנית הזו עכשיו!

ימית 78

New member
גם אני..

שמעתי אותו בתוכנית והתמוגגתי במיוחד השיר הזה שיר כזה מקסים חולה עליו
זאת היתה הפתעה נעימה ביותר ...

לא יכולתן להתקשר אליי תו"כ?

זה לא הוגן ששתיכן מגלות לי בדיעבד..
וימית, יש שרשור שלם לפני הקטע של השיר.. אל תתחמקי לי..
ואם התשובות להכל אצלך? תתחילי לשפוך אחרת אני אתנהג כמו אשת שב"ק ואני אוציא דברים דרך לחץ פיזי מתון
לא כדאי לך..

ימית 78

New member
אשת שב"ק שלי...

התשובות כבר בדרך.. ובקשר לשיר דווקא רציתי להתקשר פשוט הייתי כ"כ בהלם מהשיר הזה...שהייתי מרותקת בלי מילים...את יודעת כמה אני אוהבת את השיר הזה...טוב הוא מ "וביניהם" איך לא...
בקיצור זה לא יקרה שוב.... אתקשר פעם הבאה..כמו בד"כ....

TEENAGER1

New member
בדיוק יצא לי לדבר עם בן דוד שלי

לפני שלושה ימים על העניין הזה. הוא אמר לי שמאיר הוא אחד האמנים שפשוט אין להם שונאים. כולם מחבבים אותו, או לפחות לא מחזיקים רגשות שליליים כלפיו. וגם התגובות שציינת בקשר להופעה, הגילוי המפתיע של אנשים - "היי, אני מכיר שירים של מאיר בנאי" - גם את זה יצא לי לפגוש לא מעט. לדעתי מה שאמרת הוא ממש נכון, באמת מאיר נמצא היום די "ברקע" ולא מקבל את ההערכה המגיעה לו. קצת שכחו ממנו, אפשר לומר. וזה נורא חבל לי, כי בתור אמן מוצלח ומיוחד מגיע לו שיכירו אותו יותר, שילמדו באמת באמת להכיר אותו ולא דרך הכמה "להיטים" שכולם מכירים. כשאני חושבת על האוסף, זה כאילו אומרים לו תודה מהוססת על מה שהוא נתן עד כה, ובזאת סוגרים לו את הקריירה. לדעתי בהחלט צריך פה שינוי, ואני מצטערת אם אני קצת חוזרת על עצמי - אבל אלבום חדש בהחלט יכול לעשות את העבודה. כמו כן, למשל שיתופי פעולה חדשים או מחודשים עם אמנים מעט יותר "בולטים" בשוק היום, יכולים לגרום לאוהבי מאיר להנות כמובן, אך גם להביא עוד אנשים להיפתח אל המוזיקה שלו ולהכיר אותה באמת. לא יודעת מה להגיד יותר מזה. בתקווה לטוב.

למעלה