1967...

פיפיפיפצפונית נוספת

- מטורף=מצב נפשי רעוע. הסיבות במקרה הרלבנטי אינן דתיות, אם כי הדת מסייעת למוטיבציה לצאת להתאבדות. - שגעון גדלות של שליטים מזכיר לי משהו... - מתחלף או לא, כל עוד נעשה דמוקרטית, לא פוצע ומותיר צלקת מדממת כמו רצח פוליטי. - לא הנחתי שמצבנו היה טוב יותר. אבל אם נכנס לזה, אמפירית, מצבנו טוב יותר בעיתות שלום ויותר חשוב- לא היה גרוע יותר (על כל האספקטים, כולל הכלכליים והחברתיים) בחמישים ומשהו שנות ריבונות.

קשוח31

New member
ודאי שהכיר !

כינה את קורבנותיהם "קורבנות השלום" להזכירך. ואתה יודע משהו, זה אפילו דומה מעט לתופעת ההתאבדות. מתאבדים למען השלום ? טוב, אתה יכול תמיד לטעון לדמגוגיה. בפועל, למרות שעשרות נהרגו בתוך אוטובוסים (כן, זה היה בתקופתו) האיש לא עשה דבר.

מו שיקו

New member
גל ים........

את מגעילה ודוחה את מונחית על ידי שנאה אהבה ושלום ושלווה הם ג´וק עבורך אני מרחם עלייך

גל ים..

New member
קרא את דבריי אולי תבין לפני שתצעק

והאמן לי שאני לא מונחית על ידי השינאה אלא על ידי ההתפקחות...אני רואה את מה שרבים רואים אבל מנסים לטאטא מתחת לשטיח... חלום באספמייה...או אולי באמת איזה משהו לא מושג שמוכנים למכור את האמא שלהם וגם את האבא על מנת לעשות איזה תרגיל פוליטי ..זו דעתי ושוב אפשר לעשות דיון גם בלי קללות או שזה קשה קצת במחוזותינו.? גל

מו שיקו

New member
איפה ראית שקיללתי?

את יוצרת בי גועל ודחיה כפי שאני מניח שאני יוצר אצל אחרים כאן זו לא קללה אלה הן התחושות שנגרמות לי מאופן הצגת הדברים שלך תקראי שוב את מה שכתבת,ואז אולי תגלי שהליקויים בהבנת הנקרא הם אולי אצלך דווקא

אני ממש לא מבינה למה תמיד צריך..

להיות קיצוניים לפה או לשם לעזאזל, אני בחרתי באריק שרון מעריצה אותו ואת דרכו!! ויחד עם זאת מכבדת את אותו ראש ממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל ואתמול וגם היום לא נכנסת לכל הרפש הזה שאתם מנהלים פה אנשים. לשם שנויי תסתכלו במראה ותראו באמת למה הוא נרצח, אחד אוכל את השני מבלי לשם לב, איפה התרבות האנושית לעזאזל!! לא צריך לשנוא או לקלקל אדם בגלל שדעתו שונה משלך זו זכותו אבל תקחו את הדברים בפורפורציות אנשים!! שימו לב כבר עד לאן ירדתם וחבל באמת שחבל!

ננסנס

New member
ונניח שהשטויות שכתבת נכונות

אז? במקום להטיח האשמות על כל מה שהשמאל עשה ולא עשה (ולהזכיר לך גברתי שהשמאל, על מנהיגיו ומפקדי הצבא לדורותיהם, הוא זה שהקים ובנה את המדינה הזו) אולי תתני לנו עצה מעשית אחת? מהו אותו פתרון הקסם שהימין הנאור שומר כלכך חזק צמוד לחזה??

גל ים..

New member
אין דרך זו המסקנה העצובה....

לא לימין לא לשמאל..לא לדתיים לא לחילוניים..לאף אחד אין שום תרופות פלא למצב הנורא הזה...הדרך היחידה היא לצערי דרך המלחמה והחזק הוא זה שיחליט ויקבע מה יקרה ויהיה..בדיוק כמו שאמרתי וציינתי ..מלחמת גוג ומגוג...שתבוא כנראה מאזור עירק ...רק מלחמה אמיתית על שטחים ומיים הם אלו שיקבעו מה יקרה פה..והרי השליטה על המיים והאדמה זה מה שיכריע בעצם את הכף. ואם נלך לדוד בן גוריון שעשה גם את הטעות הטראגית שלו שהוא נתן לערבים להשאר פה במקום להשליך אותם למדינותיהם אזיי אפשר לראות מה ההיסטוריה גרמה נזק..והרי אם נלך יותר אחורה למקורות נמצא שם את האלוהים מבקש או אולי אפילו מתחנן לשאול שלא יסלח ולא ימחל לעמלק..כי אי אפשר לעשות איתו שלום ושאול מוותר ומעניק לו חיים ..אבל מי הורג אותו לבסוף ..העמלק..מה שמוכיח כל הזמן לאורך כל ההיסטוריה שאי אפשר לעשות שלום אלא במחיר אחד בלבד...חיים תמורת חיים...והרי אמריקה נלחמה באינדיאנים מאה שנה...עד אשר הסכימה להעניק להם מקום אבל אמריקה ענקית אין לה בעייה...אבל מדינת ישראל איפה תכיל את כל הערבים???והרי המטרה שלהם היא אחת ירושלים תחילה כמו שאמר ערפאת...ואחר כך כל מדינת ישראל...אז איפה הפתרון איתם?? רק מלחמה על האדמה...זה מה שנקרא במחוזותינו מלחמת קיום ..בדיוק כמו בטבע ...החזק הורג את החלש בשביל ועל מנת לשרוד ... אין דרך אחרת כי הרי בכל פעם מוכחים הדברים שחור על גביי לבן שמטרתם היא אחת רצח והרג... מי שילם על הספינה של קארין1 ערפאת!!! מי שולח מתאבדים והרי זה ערפאת... מי מגייס כספים בכל העולם על מנת להביא עוד תחמושת לכאן זה רק ערפאת.. והרי הוא לא יוותר לעולם והרי הוא רוצה למות מוות של מלכים.. הוא זה שלא ויתר לעולם לישראל ..הוא רוצה למות ולהקבר כאחד שלא האמין בשלום אלא רק עשה את עצמו.. וגם אם הוא עייף כבר ולא מבין מה באמת קורה איתו עדיין בליבו הוא שונא יהודים וימשיך לשנוא אותם ...כי ככה הוא נולד ובזה הוא האמין ולפי המורשת הזאת הוא חי.. זה שחוסיין עשה איתנו שלום אז זה היה רק נס אחד..ובאמת הוא אהב את העם היהודי ואולי הוא כן האמין בשלום..אבל חוסיין היה אחד וקשה להשוות בין חוסיין לערפאת ...ועובדה אחת היא שבנו לא שש כל כך לעשות שלום אמיתי איתנו ...מי יכול לנסוע היום לירדן בשקט.? והרי שכחנו את הרצח של שבע הבנות על ידי כביכול מטורף ערבי... מי יכול לנסוע לסיני בשקט והרי הם עשו איתנו שלום?? ערבי נשאר ערבי ..והכבוד שלהם הוא דרך חיים ..אי אפשר לשנות אותם זו עובדה מוכחת ... וההיסטוריה שוב מעידה על כך אלף מונים!! לכן רק דרך המלחמה על גבולות ועל טריטוריה והמיים זו תהיה המלחמה הבאה.. כמובן לצערי הרב כי רבים יפלו במלחמה הזאת כי העולם מחומש היום בציוד מאוד מאוד חזק ומדוייק ..והמלחמה הבאה לא תהיה קלה בכלל... רבין ידע את זה ואין בכלל ספק על כך...הוא ניסה לעשות משהו כדי למנוע את זה ולעשות זאת בדרך של הידברות ..אבל הבעיה שלו שהוא המשיך את הקו הזה כשהוא ראה את האוטובסים...הוא ראה את חיילי הסלולרי חיילי השמנת ...הוא ראה את צה´ל עומד חסר אונים ...אבל שוב הדרך שלו היתה שגוייה הוא היה צריך ללכת איתם בדרך הקשה והיו לו את הכלים שהיום אין אותם לשרון...כי בוש זה לא קלינטון..ורבין זה לא שרון... רבין היה לו קלף אחד גדול ביד וזה אהבתו של קלינטון לעם היהודי..ואיבדנו את זה.. גל

ננסנס

New member
ומי יישאר כאן אחרי המלחמה ?

כל הערבים או רובם יושמדו על ידנו (יש לנו הרי פצצות אטום), אנחנו נושמד או כמעט נושמד על ידי צבאות ערב (שגם אם לגרעין הם עדיין לא הגיעו, צבאותיהם מחומשים היטב) ותאמיני לי שאחרי שנתחיל במלחמה אף אחת ממדינות העולם, כולל ארה"ב, לא תעמוד לצידנו !! ואם יקרה נס (כמו בחנוכה שהמעטים ניתחו רבים) ובכל זאת ננצח... אז נאר עם חבול ומוכה, עם אלפי משפחות שכולות, ילדים יתומים וארץ חרבה אבל מה... כל הארץ תהיה שלנו, ישששש, אדמה ועוד אדמה, כמה כיף... יקירתי, דרך המלחמה והשנאה מעולם לא הביאה פיתרון לאף אחד שהרי מלחמה מביאה הרס וחורבן ומובילה למלחמה הבאה.

גל ים..

New member
מי ישאר רק ההיסטוריה תדע....

והרי קשה לאמוד ולדעת מה באמת יקרה ...והרי ניסינו שלום ומה יצא???אוסלו מת וגוסס...ניסינו אפילו לתת לו פרס נובל לשלום שאני מאמינה שבכספי הנובל הוא קנה תחמושת ורובים ועוד ציוד לוחמה....קשה לדעת מה יקרה ומי יירה את היריה הראשונה והאמת שהיא כבר נורתה..עובדה המחבלים ממשיכים לפעול כאילו כלום..אז יש לנו הצלחות קצת ...תופסים פה מחבל ושם מחבל אבל צריך להבין שזה שיטתי...אז נכון שאין קטיושות בצפון אבל האם הם לא פוחדים לצאת מהבית בגלל הפיגועים?? ובוא נסתכל על הכלכלה ...גרועה כפי שלא היתה מעולם...והרי הוכח שכשהעולם רעב הוא עשה מלחמה...והרי היטלר האשים את היהודים שהם אלו שהרסו את גרמניה והשתלטו על הרכוש של הגרמנים...וכשהגרמנים רעבו ללחם האשימו את היהודים בכך..ואז הופיעה וצצה מלחמת העולם השנייה..אין מנוס ממלחמה שתביא אחריה עידן חדש...ועובדה אחת היא שהאמריקאים בעצמם אחרי ה-11 בספטמבר הם עם שונה ...עם אחר ..עם שנפצע ונפגע ומלקק את פצעיו..זה עם שיודע ומבין שהעם הערבי מחפש נקמה ואין שום דרך להגיע איתו לפשרות ועובדה שחלק גדול מהעם מגבה את בוש לצאת נגד סאדם ושותפיו למלחמה...לכן אני מאמינה שאם רבין היה בא לעם והיה אומר שאין ברירה יוצאים למלחמה עם הערבים על השטח שלנו..על המיים שלנו ..על העצמאות שלנו היו הרבה שתומכים בו ..והוא גם היה מקבל מנדט למלחמה איתם...כולם ראו את הפיגועים וביקשו נקמה...אפילו ביקשו נקמה מאהוד ברק על הלינ´ץ בראמללה אבל זה לא הגיע..העם שבע מההבלגה..העם שבע משתיקה רועמת..כמו הפיגוע בדולפינריום ובליל הסדר..וכו´ ...העם רוצה שמישהו למעלה יתן לו אות לדרך.. והבעיה שאף אחד לא מוכן לעשות את זה מחפשים כל מיני קיצורים בכל מיני פעולות שלא מסיימים אותם...כי אנחנו זקוקים לאמריקאים ולכל אומה אחרת שתתמוך בנו..כי אין לנו שום עמוד שידרה...לכן בתקופה של רבין היה לנו עמוד שידרה חזק והאמן לי שאם רבין היה יושב עם קלינטון ואומר לו שאין לו יותר כח ושום רצון להעניק צ´אנס לערפאת והיה מראה לו הוכחות שחור על גביי לבן כפי שנמצאים היום מסמכים חותכים..האמריקאים היו עוזרים לנו.. היום זה מאוד קשה כי אמריקה בעצמה פצועה ומבקשת נקמה ואין לה שום כח וסבלנות לבעיות שלנו..היום אמריקה מחפשת איזה שהוא דרך בעצמה לצאת מהביצה שבה היא נמצאת והרי בן לאדן הביא עליהם גם אסון כלכלי... והרי מליונים על מליונים הלכו בגלל אותו פיגוע נוראי..בוש בעצמו מחפש אלטרנטיבה ולכן קשה לו לעזור לנו ולכן משתיק אותנו כדי שיהיה לו פחות כאב ראש גם מהצד הזה..ומי סובל בסופו של דבר.. העם היהודי..כפי שתמיד סבל כל חייו כשלא שמעו את זעקתו.. לכן אנו צריכים להגן על עצמנו ולא לחפש שום דרכים חלופיות ושום קיצורי דרך אבל הבעיה שלנו שהפולטיקאים משחקים במדינה הזו כמו שח מט.. וכל אחד דואג בסופו של דבר לוולבו שלו..לכסא שלו ולמשכורת שלו ומתפלל שהוא לא הבא בתור לפיגוע.. ושבני ביתו לא יהיו אלו ששמותיהם יהיו על קיר לבן ... מה דעתך??

ננסנס

New member
מסכים שאוסלו היה טעות

אז מה? אין ויכוח שמה שיש לנו עכשיו הוא רע, ואפילו רע מאוד. על הסיבות שהביאו אותנו עד הלום דרכנו חלוקות אבל חייבים לצאת מהדרך ללא מוצא הזו. צאי מנקודות הנחה שאני לא אוהב אותם יותר ממך. גם בעיני הם אויבים, רוצחים וכל מה שתגידי אבל מה לעשות, האל שלך תקע אותנו בחור היבש הזה (שאפילו נפט אין בו...) מוקפים במליוני אנלפבתים, דתיים קיצוניים. אם נמשיך לתת להם בראש עוד ועוד לא נשיג כלום אלא רק נקבע את מצב הביש הזה. תביני, אין להם מה להפסיד ! לא מדינה, לא כלכלה, לא חופש ואפילו מהילדים שלהם כבר לא אכפת להם. הדת הפונדמנטליסטית שלהם (כמו שלנו) העבירה אותם על דעתם שזה תופעה נפוצה בקרב אוכלוסיה מדוכאת וחסרת יכולת כלכלית. אז מה עושים? דעתי היא שאין בררה אלא לבנות חומת בטון שש מטר גובה, עם שדה מוקשים לפניה ולדאוג שמכול נקודה שישוגר איזה טיל נחזיר עשרה. זה עובד בלבנון ואין סיבה שלא יעבוד כאן. ולערביי ישראל ולמתנחלים תהיה בררה לחזור לארצם או לחיות תחת שלטון זר. יאללה, עייפתי מהפוליטיקה, אני הולך לקנות קאפוצ´ינו גדול עם עוגת גבינה... שתהיה לך שבת שלום נ´

גל ים..

New member
צודק במאת האחוזים....

ואכן אנחנו בבוץ ועוד איך בבוץ...זו המסקנה העצובה שהגעתי אליה בתחילת דבריי ובשיר שלי...ולכן כאבתי כל כך שלרבין היה את הקלף ביד ..היה לו את האפשרות להוציא אותנו מהבוץ הזה...קלינטון אהב אותו ואני מאמינה שהוא היה עוזר לנו הרבה יותר...רבין היה צריך לראות יותר טוב את המפה כולה ולא לתת להם רובים ולא שום צ´אנסים אלא ללכת איתם בכח.... ואפשר גם קפוצ´ינו דיי התעייפתי מפוליטקה גם כן.. שבת נפלאה גל

יקירתי....

כבר יותר משנתיים אנחנו שומעים את הבולשיט הזה - רבין אשם במותם של מי שנרצחו בשנתיים האחרונות. נראה שמישהו בימין שכח שבין 1996 ל1999 היה ראש ממשלה ימני עם ממשלה שכולה היתה ימנית. לא היה בממשלה הזאת לא פרס, לא ביילין ולא פואד. כן היו בנימין נתניהו, ראש הממשלה דאז, שתמיד דיבר בתקופת רבין כמה צריך להפסיק את התהליך הזה, היו גם אריק שרון ואחרים שעמדו איתו במרפסת בכיכר ציון. אם זה היה צפוי מראש... למה אף אחד מהם לא עצר את התהליך אז? 5 שנים עברו מאז נרצח רבין ועד שפרצה מה שנקרא בפי הימין "מלחמת אוסלו". 5 שנים שמתוכם 3 שנים היו בראשותו של הליכוד ואף אחד מהחכמים שם לא ניסה להניף אצבע למה שאת מכנה - "הצפוי מראש". 5 שנים זה המון זמן. להאשים מישהו במה שקורה היום על משהו שעשה לפני 8 שנים זה המון זמן ואת זה יכולה לעשות רק הצביעות הימנית קיצונית בישראל.

גל ים..

New member
גם נתניהו היה רע ליהודים!!!!!

אני מדברת על נושא מאוד מאוד מורכב שבו אתם לא ממוקדים...לרבין היה קלף חזק והוא ביל קלינטון עובדה! לרבין היה את הכלים לעשות משהו אחר למדינת ישראל וזו עובדה! רבין נבחר בפעם השנייה וקיבל אות מהעם על מנת לעשות הכל להביא לנו ביטחון אחרי כשלונו של נתניהו....הוא הבטיח הבטחות ולא נתן תשבות על כלום..... אין שום מנהיג שיכול היום להחליף את רבין שאהבו אותו האמריקאים... אין שום מנהיג היום שיכול להוביל ולהוציא את עם ישראל מהבוץ בה היא נמצאת כי האמריקאים עסוקים היום במלחמות שלהם ובבעיות שלהם... והיום אין שום מנהיג מועדף גם על העם כפי שהיה רבין בזמנו... כמו שציינתי ואמרתי זכרו לו חסד נעורים על שהוא קם כשלאה פישלה ויצא מהממשלה...זכרו לו חסד נעורים על היותו האיש של ששת הימים .... זכרו לו חסד נעורים כי הוא היה זה שליווה את ממשלות ישראל וראה במו עיניו את התנהגות הערבים..... לכן על אחד כזה סמכו שהוא זה שינהיג אותנו בתבונה...והוא פישל!!! זו עובדה מעיקה כואבת ועצובה!!! אי אפשר להתכחש אליה גם אם רוצים לזרוק חול בעיני הציבור...אני לא ימנית קיצונית...אני לא שמאלנית..אני גם לא בעד שום מפלגה.... אני בעד אדם שכל העם אוהב אותו ויסחוף אותנו למצב שבו כל העם לא יהיה חלוק בדעותיו והכי חשוב שגם העולם יכבד ויעריך אותו... רבין היה כזה!!!! ולכן רבין פישל עובדה שנצטרך לחיות איתה ולקבל את הדין עליה... רבין לא ידע מה לעשות עם הכח שהיה לו בידיים הוא פשוט לא ראה את המפה נכון ולא ראה את הדרך הנכונה אלא הובל על ידי פרס וביילין... כפי שבזמנו בגין הובל על ידי שרון ..עם העובדות האלו כתבתי את מה שכתבתי ...ועל העובדות האלו אני מדברת... לא מאמינה ברצח ...לא מאמינה בסתימת פיות ... מאמינה שכל אדם צריך לשלם על מעשיו בבית דין לא של מעלה אלא של מטה!! רבין לא היה אליל .. רבין לא היא מיתוס שיש צורך ללכת בדרכו... רבין היה אדם פשוט שעשה טעויות גורפות לעם ישראל... והמחיר משלמים כולנוווווווו!!!! גל

אם אני לא טועה...

"רבין נבחר בפעם השנייה וקיבל אות מהעם על מנת לעשות הכל להביא לנו ביטחון אחרי כשלונו של נתניהו...." רבין לא נבחר אחרי כשלונו של נתניהו...אבל למי אכפת מהעובדות...

גל ים..

New member
נתניהו נבחר אחרי פרס שהחליף את ....

רבין אחרי הרצחו והוכיח שגם הוא כשלון מוחץ ...אין זה משנה את העובדה שרבין טעה ופישל....מהסיבה הפשוטה פרס בסך הכל כיהן מספר חודשים ובעקבותיו היה את מבצע ענבי זעם שהוכיח מה בעצם.? האם תושבי הצפון בטוחים היום?? האם לא נופלים קטיושות בצפון?? האם הצפון שקט ואין פחד ממתאבדים??? מישהו שכח את הפיגועים במטולה או בחיפה או בקריית שמונה.? ומצטערת על הטעות הדקדקוית שלי אבל זה לא גורע מהעובדה המצערת והיא שרבין פישל ואהוד ברק ועובדה שאהוד ברק ופרס הלכו הביתה...ואריק שרון מכהן היום וגם לא נותן שום תשובה למדינת ישראל ומן הסתם גם הוא ילך הביתה ..ממשלות יקומות ממשלות יפלו על הנושא הבטחוני והכלכלי.. עד שלא יימצא פתרון בצורה הקשה ביותר.. שום ממשלה היום לא יכולה לספק בטחון לנו התושבים..שום ממשלה היום לא יכולה לתת מענה לטירוף של המחבלים... פסספנו את הרגע .. וגם אם כל אחד מכם יכול להעיר לי הערה בכך שאולי אני ימנית ..או לא מדייקת בעובדות אף אחד לא יכול לבוא ולהגיד שיש מישהו היום שיכול לסחוף את העם את כולו... גם לא פואד או שרון או אפילו מצנע ...אין מנהיג בעם. ואנו הולכים כסומים באפילה.. גל

elike

New member
"הדרך קשה עד מאוד אמר העלם"

לאחר שקראתי את כל שכתבת בנושא זה אני פשוט מרחם עלייך. כ"כ הרבה שנאה שזורה בכל הכתוב,מה שמביא אותי לאחל שתלמדי לאהוב כלאדם באשר הוא , איך את יכולה לחנך את ילדייך כאשר את רוויה בשנאה כ"כ עזה? תעצרי רק לרגע ותראי את הצד הפלשתנאי חייהם אינם חיים ללא מזון וחינוך ועבודה . לחלק לא קטן במצבם ,אנו אחראים. דרכם של רבין ופרס הינה שונה משלך, מה את מציעה לנו בתמורה? יותר רע מלחמת גוג ומגוג ?.. הדרך אינה קלה ,אך עם אנשים שונאים כמוך ,אצלנו ואצלם באמת לא נגיע לשלום אני מאמין כי גם אצלנו ואצלם ימצאו יותר ויותר הקולות שידחפו לכיוון שלום ולא למלחמה. לסיום אני רוצא להפנות אותך לציטוט שכתבה בחורה נחמדה בת 35 "אם תאמין זה יקרה אל תפסיק לקוות ולאמין לעולם"-----גלים

גל ים..

New member
אם תקרא תבין....

כאחת שהושיטה את ידה לשלום עם ערבים ..מכירה את הערבים ויודעת את מנהגיהם...ואת חשיבתם אני מדברת בשני שפות...יש לי חברים נוצרים שחושבים בדיוק אותו הדבר שפרס עשה טעות ואיתו רבין...לא אני השונאת אם תקרא את דבריי ...ומלחמת גוג ומגוג בוודאי שבשלב מסויים בהיסטוריה היא תגיע בדיוק כפי שחזו וצפו את השואה...רק צריך לקרוא בת´נך..אתה אפילו לא מכיר אותי או את דרך מחשבותיי או דרך עולמי ולכן אתה קורא לא נכון..לערבים נתנו המון צ´אנסים וגם היום..חלקם באמת עוזרים לנו והם נקראים משתפי פעולה...וחלקם שאגו וצרחו משמחה בלינ´ץ בראמללה...למה אנשים שוכחים מה קרה להם רק אתמול...גם הערבים באיזה שהוא אופן מחכים לפתרון מסויים..גם להם נמאס לחיות בצורה של טרור ...אבל ערפאת ועושי דברו והאנשים שלצידו מרעיבים אותם לא אנחנו היהודים...הרי לערפאת יש מליונים שצריכים להעביר אותם לנזקקים שלו והאם הם מועברים??שחיתות יש משני הצדדים..כאב יש משני הצדדים ..אבל פתרון אין ... לא מפסיקה להאמין ולקוות לעולם שיקרה נס ..והרי מאמינה באלוהים ובניסיו הגדולים..אבל אני יודעת שרק נס יציל אותנו מהתסבוכת הזאת..ואולי פייה טובה אבל עד שהפייה תגיע אני יודעת שאני לא יכולה לנסוע לירושלים להתפלל בכותל..אני יודעת שאני לא יכולה ללכת בשקט עם הילדים שלי למסעדה.. וגם לא ללכת לקניון... והאם אתה יכול.? ולעומת זה הערבים יכולים להסתובב בשטחים שלנו בלי פחד ומורא..האם זה פייר?? האם דמי שלי פחות אדום מדמו של הערבי.. אבל פה אין מתאבדים יהודים שיתאבדו על ערבים ....אבל להם כן יש ... ההבדל שאנחנו רוצים לחיות איתם בשלום ומייחלים לכך כל הזמן...אבל הם מעדיפים לחיות על החרב... למה זו שאלה טובה מאוד... ושוב ההיסטוריה תלמד אותך למה...כי ישמעאל גר במדבר ולא סלח ולא מחל ליצחק לעולם על כך שנודה על ידי אביו... גל

elike

New member
כאחת המקושרת כ"כ למקורות.......

מאוד נוח להיתפס למובאות מתאימות ולחפש על דרך השלילה. "ויגש אברהם ויאמר האף תספה צדיק עם רשע אולי יש חמישים צדיקים בתוך העיר האף תספה ולא תשא למען חמישים הצדיקים אשר בקרבה....... ויאמר אדוני אם אמצא בסדום חמישים צדיקים בתוך העיר ונשאתי לכל המקום בעבורם." גל הרי את בעצמך כותבת כי ישנם אנשים בקרב הערבים שכן חושבים כי ניתן וצריך למצוא פתרון של שלום, בעבורם ועבורנו כדאי שזה יעמוד תמיד נר לרגלינו לעולם אל תאבדי תקווה,בימים אלו זה הדבר היחיד הנותר לנו. ועוד משהו "דברים שרואים מכאן לא רואים משם" שבי עם עצמך פעם ואמצי נקודת מבט פלשתינאית לרגע ואני בטוח ,כי דעותייך ישתנו הרי היית שם כבר. "הדרך קשה עד מאוד אמר הנער" שבת שלום שאהבה וחמלה ימלאו את ליבך תמיד.

גל ים..

New member
בוקר טוב אליק..

אלוהים לא פחד להביא את המבול וכמובן שהזהיר והרתיע..אמר לנוח אסוף זוגות זוגות והכן תיבה..ולאחר מכן עשה את המבול...אלוהים אכן ניסה להציל את סדום ולחש באוזנו של לוט שייקח את משפחתו כי בני העיר רשעים וכו´...אלוהים תמיד עזר והעניק מרחמיו ..וכשראה שאין ברירה הוא היכה שוק על ירך..ועובדה שכל דור המדבר אלו שחטאו בחטא עם אחאן לא נכנסו לארץ ישראל ואפילו משה לא..אל תלמד אותי את התנ´ך כי אותו אני יודעת ומבינה..ואל תזלזל במה שאינך מכיר ויודע..ואותי בוודאי שאינך מכיר אתה אפילו לא מבין ומודע בכלל לדברים שאני כותבת ולכן מפרש אותם לפי ראות עיניך.. קרא שוב למען תבין היטב..את הערבים אני מכירה ושומעת ..יש לי חברים ערבים שרוצים לחיות איתנו בשלום הם רק מחכים לרגע המתאים גם להם נמאס ממלחמה...לא כל הערבים רעים ולא כל היהודים טובים..אבל אין ספק שמלחמה תזעזע את האנושות ותגרום איזה שהוא מענה בסופו של דבר לכל מה שקורה פה בעולם.. עובדה אמריקה השתנתה אחרי ה-11 בספטמבר וגם העולם אחרי השואה...שים לב לעובדות סביבך לפני שאתה מתקיף אותי ... גל

למעלה