....

....

עוד שאלה בקשר לג'לטין
אתם יודעים אם בסוכריות גומי (כאלו שקונים בקיוסקים) יש ג'לטין צמחי? כאילו...קניתי לטיול ליומיים שיש לי מחר חבילה כזאת של סוכריות גומי שכתוב מאחורה "כשר-פרווה (לאוכלי ג'לטין לפי ההיתר)". זאת אומרת שזה צמחי או עצמות דגים?
את זה קניתי בסופר, אבל בקיוסק קניתי גם נחשים כאלו מגומי, וץץץשמה כמובן שזה לא בתוך אריזה מסודרת, ככה שלא כתוב שם אם זה ג'לטין פרווה\לא פרווה\וואטבר... מישו יודע איזה ג'לטין זה בסוכריות שקונים בקיוסקים? כי לא כתוב... ומה זה "לאוכלי ג'לטין לפי ההיתר? תענו פליז, טנקס

ממה שקנית...

נראה לי שזה צמחי... אני כמעט בטוח. וממה שידוע לי זה עשוי מעצמות קופים (הבדיחה המוכרת לשימצה: "בגלל זה זה גמיש
!), ולא מהידרות דגים...

אמרלין

New member
עקרונית : דגים=פרווה

דגים אינם בשר: לא עופות ולא בהמות. זו קטגוריה נפרדת. (מקובל גם לאכול דגים מטוגנים עם רוטב שמנת אשל מיונז מיץ לימון ושמיר. וזה כשר). גם בהגדרה יש הכשר. לגבי קניות בקיוסקים, על הקוספה (המקורית של המוצר, צריך להיות כתוב מה זה. למי שמקפיד במיוחד על כשרות (בד"צ) יש "ליין" מוצרים מיוחד, וכדאי לבדוק בחברות הגדולות .

אמא שלי הביאה איזה מתכון..

היא אפילו לא יודעת מאיפה, מן רוטב כזה ששמים על הדג: מיונז, לימון, מלח (נראה לי), שמיר (זה המחטים הקטנים נכון?
), חרדל ואולי גם שמן זית אבל אני לא בטוח... זה יוצא חמצמץ טעים כזה.. לא שזה קשור לחלבי/בשרי אבל סתם ככה
...

למעלה