185.65.15 על ג'נט מקורי,אפשרי ?????

• פותח הנושא kike
  • פורסם בתאריך

kike

New member
185.65.15 על ג'נט מקורי,אפשרי ?????

שלום לכם מישהו פירסם שאישר צמיגים 185.65.15 על ג'נט מקורי.השעלה זה אם אבנתי נכון,? שבמקום 155.15 מרכיבים את הצמיגים הרחבים וזהו

The Red Baron

New member
מהידע הדל שלי

בנושא זה לא נשמע לי טוב . מדובר על 3 מידות מעל המקורית (155 - 165 - 175 - 185 ). לדעתי כאשר לחץ אוויר נמוך או במצבים אחרים יתכן התקלפות הצמיג מהגאנט .

מידת צמיגים

אפשר לאשר 185/65-15 וגם 195/60-15 על הג'אנט המקורי. אני אישית נסעתי יותר משנתיים עם צמיגים 195/60-15 על הג'אנט המקורי, היום כבר עברתי לג'אנט ברוחב 5.5 אינטץ'. לעומת 4.5 אינטץ' של המקורי. אפשר לנסוע עם זה והצמיג לא יפרוק.

Fitch

New member
האם לעבור ל165R15 במקום 155R15

ניתן לאשר בכל מכון רישוי, נכון? אבל מה היתרונות בצמיג הרחב? לעומת החסרונות. אשמח לתגובות, ניר.

צמיגים

את המעבר בין 155 ל-165 ניתן לעשות בכל מכון רישוי כי זה עדיין לא רוחב "חריג". חוצמזה שצמיגים במידה 155 כבר ירדו מפס היצור אז הבוחנים במכונים מתחשבים בזה ומאשרים 165 בלי בעיה. היתרונות בצמיג רחב הם קודם כל האחיזה שנהיית מדהימה. החוזק של הצמיג לעומת צמיג צר יותר. והמבחר העצום שיש לך לעומת 2 סוגים ב165. צמיגים במידה 185/65-15 מחברה פשוטה (סיני) יעלו ברוב המקרים פחות מאליאנס 165-15. כמובן שמבחינה קוסמטית צמיג רחב נראה הרבה יותר טוב. עד כמה שידוע לי... אין בכלל חסרונות בצמיג רחב. כי שוב... אנחנו לא מדברים על רוחב אסטרונומי... כל קורולה נוסעת על מידה כזו.

Fitch

New member
תודה לך ולדרור

שינוי הקוטר הכללי של הגלגל ושינוי הרוחב של הצמיג גורמים להאצה איטית יותר, זיוף של מד המהירות, ויותר חשוב משנים את התנהגות הרכב והמערכות בו. השאלה היא האם לטובה (אחיזה, אסתטיקה, בלימת זעזועים) או לרעה (האוטו תוכנן לרוחב וגובה מסוים, וברגע שזה משתנה הפרמטרים של היצרן כבר לא שווים הרבה)? שוב תודה!

אתה לא משנה את הקוטר החיצוני...

של הגלגל. הקוטר החיצוני עם כל צמיג שתרכיב חייב להיות זהה לקוטר הגלגל המקורי! לכן יש לך 2 מידות ספציפיות שמאשרים. מקרא צמיגים: 195/60-15R 82V 195 - רוחב הסוליה במילימטרים 60 - גובה דופן הצמיג באחוזים ביחס לרוחב הסוליה 15 - קוטר הג'אנט באינטצ'ים R - צמיג רדיאלי 82 - קוד משקל, עד כמה מותר להעמיס על הצמיג. V - קוד מהירות אני אתן לך דוגמה למספר מידות שבהם הקוטר החיצוני ז"א ההיקף של הגלגל נשאר הזה. אילו המידות שאפשר להתקין על הפאסאט שלי ואין להם שום קשר לחיפושית, זו רק דוגמה למידות שונות והקיפים זהים: 195/65-15 205/60-15 205/55-16 225/45-17 בכל המידות האלו ההיקף זהה מה שמשתנה פה הוא רק רוחב הצמיג, והגובה שלו. צמיג שיהיה קטן יותר בהיקף לא יהיה ניתן לאישור ויפגע בביצועים של הרכב.

Fitch

New member
../images/Emo45.gif צודק, טעות שלי

שעת בוקר מוקדמת מדי שאזכור שמידת החתך היא באחוזים מהרוחב ולא אבסולוטית. כדי לשים 185 או 195 חייבים לפנות לעמדה מס' 1? יש כזו גם בחיפה? סליחה על ההצקה, אבל ניכר שאתה יודע הרבה!

אני לא יודע מה לגבי חיפה...

אבל בחולון אתה יכול לאשר את זה בעמדה מספר 1. ימים ראשון ורביעי 7-10 בבוקר. רצוי להיות ממש הרבה לפני. צמיגים זה התחום שלי... תשאל כל מה שאתה רוצה לדעת.

Fitch

New member
אוקיי, תודה

האם על הג'אנט המקורי ("4.5) אפשר להתקין את המידות שציינת? וכן, המידות שעליי לחפש הן 195/60 או 185/65 או 165/80, נכון?

דרור 914

New member
תראה יש תחום שלם בעולם שנקרא

שיפורים לרכב - וכשמם כן הם, שיפורים כמובן שהם חורגים ממה שתכנן היצרן זה בד"כ בגלל שהם מתבססים על טכנולוגיות שלא היו זמינות ליצרן או לא היו קיימות בכלל בזמן היצור. אם תבדוק צמיגים לאורך השנים ובמכוניות שונות אז את תראה את ההתנהגות הבאה: רוכב הצמיג עולה וקוטר הצמיג עולה והחתך יורד. דברים אלו מביאים בסיכומו של דבר לתוצאה אחת והיא אחיזת כביש מוגברת שליטה יותר טובה על הרכב ונסיעה במהירויות גבוהות יותר. לזרוק באופן סתמי שלא מסתמך על בדיקה מעמיקה -"הפרמטרים של היצרן כבר לא שווים הרבה" זה לא להגיד כלום. פה בארץ אין נסיון רב בשיפורים לרכב אבל למזלנו בחיפושית נעשים כבר למעלה מ 40 שנה ניסויים בשיפורים לרכב (ולא על ידי היצרן) כך שכיום קיימים בשוק הרבה מאוד שיפורים שניבדקו על ידי אלפים רבים והוכחו כמועילים ובנוסף יש ספרות רבה בתחום. כדאי לבדוק לפני שפוסלים. שינו הרוחב והקוטר לא בהכרח גורמים להאצה איטית יותר, מה שמשנה הוא הכוח הווקטורי שמופעל או המישקל הווקטורי שאותה עוצמת מנוע צריכה להפעיל. לגבי זיוף של מד המהירות אני מסכים - קוטר כללי שונה ישנה את הקריאה של מד המהירות לגבי בלימת הזעזועים משנה שוב מהמישקל הכללי של הג'נט+צמיג, אם קל יותר אז תהיה התנהגות טובה יותר ואחיזה טובה יותר

Fitch

New member
לא לזה התכוונתי

התכוונתי שבשינוי פרמטרי הצמיגים, הכיול של המתלים משתנה, ולכן זה עלול לפגוע לרעה ואפילו להיות מסוכן. וזה בדיוק מה שבאתי לשאול, האם פוגע לרעה או לא פוגע?

לגבי כיול מתלים...

אחי עשה את זה בחיפושית שלו... הוא הנמיך אותה ושם לה בולמי גז קצרים יותר. הדבר הקשיח מאוד את האוטו אבל נתן לו אחיזה מדהימה. לגבי שינוי של הצמיגים, הצמיג המקורי של החיפושית הוא הצמיג הבסיסי ביותר בעולם הרכב, כך שכל צמיג אחר שתרכיב לה במקומו יהיה טוב יותר. הכל כמובן בהתאם לקוטר החיצוני. אבל עדיין כמו שאמרתי אתה ממש לא הולך להרכיב מידה כזו חריגה שתשפיע לך על התנהגות הרכב.

למעלה