160 מטר.... ושירותים

אני 27

New member
160 מטר.... ושירותים

אנחנו עדיין בשלב התכנון , הכיוון הוא 160 מטר .. מפלס 1 . כמה חדרי שירותים צריך ? יש את אלו בחדר הורים , יש את אלו במקלחת ילדים , האים גם השירותי אורחים הם חובה ? אשמח לדעות לכאן ולכאן .... תודה

שום דבר הוא לא בגדר "חובה"-

זה הבית שלך. חובה מה שאת מגדירה כחובה. שירותי אורחים הם עניין של טעם. יש כאלה שאוהבים יש כאלה שלא. בכל מקרה, לא מדובר בחדר שתופס יותר מדי מטרז' בבית, כך שזו החלטה שלך - אם את לא אוהבת שאנשים מטיילים בבית לאזור המגורים ואת מעדיפה "לתחום" אותם לאזור הציבורי - תעשי שירותי אורחים. אם את מעדיפה להשתמש בעוד כמה מטרים בודדים האלה למשהו אחר, אל תעשי. באופן אישי, אנחנו עומדים לבנות בית של 150מ"ר. עוד לא החלטתי אם לעשות שירותי אורחים או לא, שוקלת בהחלט לוותר עליהם ושהאורחים ישתמשו בשירותי הילדים. ושוב - מזכירה שבכל מקרה מדובר בחדר ממש לא גדול...

אני 27

New member
ברור שזה ...

לא חובה , ושהכל תלוי במה שנחליט .... אבל מעניין לשמוע עוד דעות , הכיוון כרגע הוא לוותר עליהם , נראה מה בהמשך .

אמאבולי

New member
לדעתי תלוי כמה אנשים הולכים לגור בבית שלכם.

אם מתוכננים הרבה ילדים, או שאתם מרבים לארח, כדאי שיהיה יותר משני שרותים(כשאחד מהם לפחות הוא בתוך חדר אמבטיה- יותר זמן שהוא תפוס). אני שונאת שהילדות שלי נאלצות להתאפק כי השרותים (היחידים שיש לנו בינתיים..)תפוסים.

efratcn

New member
אנחנו ויתרנו

בעינינו זה מיותר (אבל גם פינת אוכל מיותרת לדעתנו
). מאד אישי. לי אין בעיה שיכנסו לשירותי הילדים (כן יש לי בעיה עם השירותים שלי כמו גם עם החדר שלי). לא משנה לי הבלגן שם ולא אכפת לי שיראו אותו. אם אתם בכ"ז מתכננים אז לא לעשות משהו דחוק וקטן. יש מין נטיה לעשות מינימום מטרז' בשירותי אורחים. זה לא נוח ומעצבן לאורח. גם הייתי שמה לב היטב למיקום שלהם (לא בסמוך מדי לחלל הציבורי ולא בכניסה לבית...).

happy

New member
אצלנו בגלל שהשירותי אורחים

הם ליד המטבח הסלון והחדר משפחה הם השירותים הכי שמישים בבית. אני חושבת שאם לך זה נראה שמספיק לכם שני שירותים אז זה מספיק. אצלנו הבית הוא גם שתי קומות אז זה יותר טריווילי שיש שירותי אורחים בשביל לא לעלות כל פעם קומה.

אנחנו ויתרנו

יש את השירותים בחדר הורים ואת אלו אצל הילדים- לפי דעתי זה מספיק ואין צורך יותר במפלס אחד. כדאי לנצל את השטח למשהו אחר.

calila

New member
אנחנו עשינו שרותי אורחים

משום שהבית בנוי בשתי קומות והשרותים הנוספים באותה קומה היא שלנו ולא מקובל עלי שכל אורח (בעיקר אם הוא הבן של השכנה) יכנס לשרותים הפרטיים שלי אבל בקומת חדרי השינה של הילדים עשינו חדר שרותים אחד ביחד עם המקלחת וחדר שרותים נוסף כחדר עצמאי, כך יש בכל קומה 2 חדרי שרותים ומקלחת אחת. בקומת הילדים יש 4 חדרי שינה אולם רק 3 מתוכם יאוכלסו מדי יום. חדר השרותים של האורחים ממוקם בסמוך לחלל הציבורי, בעקרון די קרוב לכניסה של הבית מצד שני גם הסלון, המטבח ופינת האוכל סמוכים לכניסה כך שהמיקום שלהם די הגיוני, למרות שהחלל של השרותים לא גדול (רוחב 1 מטר, אורך 2.1) הוא בהחלט נוח ולא צפוף אבל חשוב לתכנן כך שהדלת תהיה ממוקמת על הקיר הארוך, כך השרותים ממוקמים בצד אחד של הדלת (על הקיר הקצר) והכיור מצידה השני שרותי הילדים (אלה שבאים בנפרד מהמקלחת) רחבים יותר (1.3 רוחב ובאורך 1.9 מ) אולם הכניסה אליהם היא מקיר הקצר (קיר הרוחב) מה שיצר בעיה עם התאמת ארון שרות בחדר זה, הוא חייב ארון מאוד צר (כ 35 סמ עומק) כדי שלדלת לא תהיה בעיה להפתח ... כך שהשטח של השרותים לא ממש משנה אלא התכנון שלהם ... יש לקחת בחשבון ששרותים הוא חדר שעלותו יקרה מחדר אחר ... יש לחבר אליו ביוב, יש להתקין בו אסלה, ניאגרה, כיור, ברז ואולי ארון קטן ומראה, חיפוי קירות.....עלות מאוד גבוה בהשוואה לחדר שינה יותר גדול למשל ... כך שיש לעשות חשבון לא רק בהיבט השטח שהוא "גונב" אלא בעלות שהוא מוסיף ... ולכן יש לראות אם הוא אינו מיותר בבית .. לבית במפלס אחד, אם יש בו 2-3 ילדים, שרותי הילדים ממוקמים במקום נוח לגישה (שלא מחייב אנשים להסתובב עם GPS כדי למצוא אותו) לא בטוחה שהייתי עושה שרותים לאורחים ...

אני 27

New member
תודה ...

נראה לנו שגם נוותר . הבית לא הולך להיות גדול ... השירותי ילדים יכולים להיות מעולים גם לאורחים . (בטח אם זה החבר של הבן .... )

גרזנית

New member
אני לא מוותרת על שרותי אורחים

בבית שאני עומדת לבנות עשיתי מהפכות בשביל לעשות שרותי אורחים. בבית בו אני גרה (160 מ"ר קומה 1) יש שרותי אורחים ולא הייתי מוותרת עליהם. אני לא סובלת שאורחים צריכים ללכת לשרותי הילדים, שיש שם כביסה, לעיתים מגבות מבולגנות, צעצועים וכו וגם הפרטיות של הילדים. לדעתי, לא לוותר!

למעלה