15.11.03 בקעת הנזירים

באותו יום...במקרה...

יש את "יונדאי אקסטרים" ה- 1. ואני מניח שלשם יבואו "קצת" יותר אנשים מליער....חבל שלא תיאמו תאריכים

תמהוני

New member
זה באמת עניין של סדרי עדיפויות ../images/Emo3.gif

מי שרוצה להנות מכלי רכב ממונעים שנוסעים בשטחי הבר המעטים שנותרו לנו - שילך ליונדאי מי שרוצה להנות מהשטחים הפתוחים ולעזור לשמור עליהם מההרס שגורמים כלי רכב ממונעים (והכבישים שעליהם הם נוסעים) שילך לאלטרנטבע.

תמהוני

New member
*סליחה

במקום "נוסעים" לכתוב "נוסעים והורסים" כך שזה באמת סמלי ששני האירועים מתקיימים זה בצד זה, אחד מייצג את צורת החיים ההרסנית הנוכחית שלנו, השני מייצג עתיד קצת יותר שפוי ורגוע.

davshe

New member
די לאלימות

"אחד מייצג את צורת החיים ההרסנית הנוכחית שלנו" לימדו אותנו רז"ל: אין אדם מדבר אלה מהרהורי ליבו. אני מבקש ממל על תעשה הכללות ואשמות שווא כלפינו (אזרחי/מדינת ישראל) אתה יכול לדבר על אנשים בודדים אבל לא על כלל.

תמהוני

New member
מה הקשר כאן לאלימות????

כשאתה אומר "אל תעשה הכללות והאשמות כלפינו אזרחי מדינת ישראל" אתה בעצם, בכוונה או לא, מוציא אותי מקבוצת אזרחי ישראל שאתה משתייך אליה. ברגע שעשית הפרדה כזו קל לך לסווג אותי בתור שונה ואחר רק בגלל שדעתי שונה. מכאן הדרך קצרה לאי קבלה של דברי בתור יותר מאשר סתם "אלימות". יש לי גם חדשות בשבילך: דרך החיים שלנו- (וכשאני אומר "שלנו" אני מדבר על רובו המכריע של המין האנושי, שזה כולל אותך, אותי, את אזרחי ישראל ושאר אוכלוסיית העולם) - היא הרסנית לעצמנו וגרוע מזה, לעולם שבו אנו חיים ולכל מי שחולק אותו איתנו. מדובר כאן על הרבה יותר מאשר מדינה כזו או אחרת וגם הרבה מעבר להפרדות צרות כמו פוליטיקה, כלכלה, חברה וסביבה. בדרך כלשהי אתה צודק, אני באמת עושה הכללות: מדובר כאן על כל החיים, באופן טוטאלי ומלא, של כולנו ואם אתה חושב שמדובר כאן על משהו פחות מזה, סימן שאתה, כמו עוד רבים, חי באשליה שכדאי שנתעורר ממנה ויפה שעה אחת קודם.

davshe

New member
ע"פ הנ"ל

"מדובר כאן על כל החיים, באופן טוטאלי ומלא" אליבא תפיסתך הנ"ל, אלינו לחזור למערות, לאכול דשא, ולנוע ע"ג סוסים וחמורים, כך אנחנו נחזור להיות חלק מהטבע ולא נהרוס אותו... אני מסכיםאיתךך שהרבה דברים הם לא טובים, אבל בסה"כ , כולנו רוצים טוב יותר וכולנו שואפים לזה.

תמהוני

New member
שוב אתה מכניס לי מילים לפה

זו בכלל לא "התפיסה" שלי, אלא התפיסה שלך את התפיסה שלי. ואם אתה באמת רוצה טוב יותר, אז בוא ותתחיל לעשות טוב יותר או שאולי אתה רק ישן וחולם, או נמצא בתרדמת?

meindelbium

New member
אני מצטער לומר

אבל בתור חו"סניק צעיר שמתעניין ברכבי שטח אני תומה על ההחלטה מה גם שרכבי המנהלה בטיולים אינם הורסים שטח? אני חושב שיש כאן התנשאות מיותרת מעל תחרות רכבי השטח אני לא בטוח מה עדיף.....

תמהוני

New member
לא יודע בקשר לרכבי מנהלה...

וכאן מדובר על קריעה וטחינה מרוכזת של השטח לא סתם פגיעה. חוצמזה, לדעתי כלי רכב ממונעים המקום שלהם הוא על הכביש (מקסימום על שבילים כבושים), לא בשטח, תשאירו אותו לפחות לא נגוע ברובו, ההגיון כאן הוא לצמצם ולרכז את הפגיעה לשטח קטן ככל האפשר. אני אומר את זה בתור אחד שרכב על אופנועים ויכול להעריך את הכיף שבנסיעה בשטח אבל תחשבו על המחיר, אני מתאר לעצמי שבתור חו"סניק אתה יכול להבין את זה במיוחד.

meindelbium

New member
לפי הבנתי זה אינו שטח "טבעי"

בשבילי שטח טבעי זה נחל בגולן ואדי בנגב לא יער בן שמן או שביל על גבעה..... אני חושב שמתן איזור מוגדר שלא הרוס שטחים לתחרות עוזר רק השבוע הייתי בצפון הנגב וראיתי קוליסים מהם

א.א.אפל

New member
רכבי מנהלה בטיולים

נוסעים על דרכים מסומנות בלבד. ובכלל, כל מי שנוסע בדרך לא מסומנת בשמורת טבע הוא עבריין ויכול לקבל קנס על זה, מעבר לקנס שבו הוא מעניש את כולנו- השארת סימנים ("קוליסים"), הידוק הקרקע כך שלא תוכל להתפתח שם צמחיה, הפרעה לחיות הבר ע"י הרעש, וכמובן זיהום. הבעיה עם תחרות רכבי השטח היא, שמי שרואה אותם "רוצה גם" ורץ וקונה/משכיר ג'יפ, יורד מהדרכים המסומנות וגורם לנזק שהוזכר לעיל...

meindelbium

New member
הרעיון הוא כזה....

רכבי שטח הוא משהו שאנו "זקוקים" לו......יש להודות בכך

א.א.אפל

New member
למה אנחנו זקוקים לו?

יש דברים פרקטיים, מועילים, שלהם אנחנו זקוקים לרכבי שטח- לבנייה, להצלה, יש שיאמרו גם לצרכי צבא, ועוד. האם אנחנו צריכים רכבי שטח מפלצתיים שידרסו לנו את הטבע לקול תשואות ילדים קטנים?

meindelbium

New member
לא

אנחנו צריכים את זה כי החברה שלנו התרגלה לזה זה כמו הג'יפיאס ואפילו אם בא לך להשוות-טלויזיה

א.א.אפל

New member
אני לא מסכים איתך

1. "החברה" לא התרגלה לזה, אלא רק שכבה קטנה ומסויימת באוכלוסיה שידה משגת קנייה של כלי כזה. 2. זה שהתרגלנו לזה לא אומר שזה הכרחי- אם אדם התמכר לסמים, זה אומר שהאדם חייב סמים למחייתו? לא, הוא יכול אפילו להסתדר טוב יותר בלי סמים...

meindelbium

New member
טוב אז...

1.השכבה הזאת היא הנושא המדובר 2.הוא יכול להגמל מהסמים?

א.א.אפל

New member
הוא יכול להיגמל מהסמים,

אמנם עם הרבה מאמץ. היה הרבה יותר קל אם הוא לא היה מתמכר לסמים בכלל
ובוא נהיה פרקטיים. אני לא חושב שהחברה שלנו היא עד כדי כך "מכורה" לרכבי 4X4. אולי לדברים אחרים כן

meindelbium

New member
בסדר אבל....

לא לכולם יש את הקטע של להגמל מסמים זה כמו להגמל מצריכת דלק פוסילי....יכול לקחת שנים עד שנצליח

למעלה