15 שנה ל- OK Computer

arieltr

New member
אכן הג'אפרוק, ספר מאוד מומלץ

מתוך רשימת ה-50 שהוא בוחר בסוף, יש לי חבורה מצומצמת ביותר של שישה בלבד.
את מקום 17 כבר ליטפתי עמוקות אצל אורי בחנות שהייתי בארץ, אבל השארתי אותו לטובת OOF הקראוטי (שהמילה מאסטרפיס מאוד מאוד קטנה עליו). מאז כבר הכרתי את הבלוז קריאיישן ואני עוד אמצא אותם.
את מקום 16 כבר לא השארתי אצל אורי, לאחר שהוא דחף לי את זה ליד. את הרצועה המופלאה Shomyo הכרתי מקודם, וידעתי שאני חייב לגרד את עמקי הכיס כי אין מצב אחר.

אני וודאי אגש לחפש עמוק עמוק בכיסים ברגע שאני אתקל בחנויות בחברה שבספר הזה.
זאת כמובן בתנאי שבאמת ישארו לי מכנסיים אחרי שאגמור להרים עוד אבנים צדדיות בפינות השוליות של היקום איפה שגוטה(צ'ינג), חברו שולץ, ושאר חבריהם מהמכון לחקר החלל, טסים.

ואם כבר חצינו את הכביש, אני מכיר את ה-50 שג'וליאן בחר וממליץ.
אבל הרשימה הזו יותר מדי ממוקדת בדינוזאורים שחשודים מיידית. לא שיש משהו רע בכך, בכל זאת יטי לא בא לקפה חופשי ככה אצל כל אחד, וגם אדל כנראה לא תקליט את ה-אג באמיאסי החדש בפעם הבאה שהיא תכנס לאולפן הקלטות. אבל שיש יותר מדי דינוזאורים ברשימה, נעלמים דברים מדהימים שאתה וגל ציינת כמו יאטה סידרה, OOF, גומורהה, הולדרליין, בריין-טיקט, ולא חסר עוד אלף כאלה, כמו שאתם יודעים יותר טוב ממני, ולכן לחלוטין לא לוקח שום רשימה כמקסימום, אלא רק כבסיס ראוי על הירח שבו ממלאים קצת דלק, מהדקים חזק את חגורת הבטיחות במוח וממשיכים עם גיחות לפינות אחרות של הקוסמוס.

למעשה דווקא מחצי השני של הרשימה, ממקום 28 והלאה אני מבסוט מאוד, אם נתעלם מנוי וטנג'רין דרים לשניה.
מבחינתי הסופר-דובדבן, זה שיושב על הקצפת שבעוגה, שבמקרר, שבמטבח הסודי, שמיקומו שונה מהמטבח שסמוך לחדר אוכל של האסטרונאוטים, שממוקם לא רחוק מהקוק-פיט, שמנווט את החללית השרוטה הזו לעמקי החלל, מבחינתי, זה האלבום שסוגר את הרשימה - מקום 50. וואו איזה אלבום זה. מ ה מ ם.
-אייקון של מטאור עטוף בצמר גפן-

ולגבי הקביעה שלך על מומחה הקראוט מס. 1, אני לא בטוח מסכים.
כשאני מעמיד את הרשימה שלו מול זו של גל ושלך, נותר לי רק לקבוע את העמדה הבאה:
אם לגל קוראים ג'וליאן, ולך קוראים קופ, אני אסכים עם הקביעה הנפוצה שג'וליאן קופ הוא המומחה מס. 1 לקראוט.
אחרת יש לי רשימת הסתייגויות די ארוכה.

Barmelai

New member
סצנת הקראוט מכוסה, ממופה, מקוטלגת וממויינת

עד אחרון הספייס דרונים ועל ידי כמה וכמה מומחים. כאן שווה להעדיף את הספר של קופ רק אם הוא הקופ אוף טי שלך ואני מבין ששלושתנו מסתייגים מעט מהבחירות שלו. אני מעדיף את האנציקלופדיה The Crack in The Cosmic egg של האחים סטיב ואלן פרימן. יש לי אותו על CD , הספר עצמו כבר OOP אבל הגרסה האלקטרונית הרבה יותר נוחה לשימוש.
קיימת גרסה רזה לשימוש חופשי ברשת.
Trips und Träume הוא אלבום מדהים. גל ואני אפילו לא הזכרנו אותו בזמנו, מה שרק מראה כמה עמוק האוקיינוס של הקראוט.
אני אגב, לא מומחה לכלום, סתם נהנה לשמוע את המוזיקה. כשזה מגיע לאינפורמציה אני תמיד נעזר בידע של המומחים האמיתיים.

galgi12

New member
זה ספר מצויין

כמקור ידע - אבל אל תיקח את ההמלצות שלו ברצינות מדי.
הוא אוהב שם מאוד אלבומים בינוניים לטעמי ופחות אוהב אלבומים מעולים. שוב, לטעמי.
תקשיב לקטעים ברשת ותחליט בעצמך...
היפנים היו קיצוניים ומעניינים מאוד מצד אחד, אבל עשו גם הרבה בלוז-הארד רוק סטנדרטי עם הרבה שירה מעצבנת ביפנית מהצד השני

Barmelai

New member
כמו כל מקור שנשען על טעם של אדם אחד

כדאי לקחת את ההמלצות והדירוג עם קורטוב מלח. אבל בעידן שלא חייבים לקנות את האלבום לפני ששומעים אותו כמה פעמים (במקרים רבים גם אין דיסק לקנות), זה לא מהווה בעיה. אני ממליץ להתנסות באלבומים המומלצים ורק אחר כך להחליט לבד אם מתאים או לא. יש שם אוצרות בלומים.

arieltr

New member
בהחלט

'סתכל תגובה שלי לברמלאי אחת למעלה.

אגב, שלחתי שבוע שעבר לוטו.
הוצאתי 5 מספרים (!).

בכל הטופס ביחד...

Celluloid Hero

New member
בהחלט תעלומה

לא חדשה אומנם, אבל עדיין אין לי הסבר מניח את הדעת. כי כמו שאמרתי- היו לא מעט אלבומי מופת בתקופה הזאת של אמצע הניינטיז, אין שום סיבה אמיתית להעדיף אותו על אלבום מופת של פליימינג ליפס. אז העניין הוא אולי שכבת הגיל שבוחרת, בתוספת יחצנות טובה. צריך לזכור- השירים (קארמה פוליס ופרנואייד אנדראוייד) ,כן נטחנו עד דק ב MTV , את זה אני זוכר טוב בתור ילד.

ranisharoni

New member
אם לשפוט לפי כמות המופעים של רדיוהד

בין המקומות הגבוהים אז ניתן להניח שחובבי רדיוהד הם גם חובבי דירוגים ומיצעדים...

Barmelai

New member
כלומר חובבי השוואות,

שזה אומר זכרים לבנים בגילאי 16-30. הוא שאמרתי.

למעלה