15 שנה ל- OK Computer

Celluloid Hero

New member
אלבום מעולה

אבל לא בטוח שהבנתי מה הוא בדיוק "הגדיר מחדש" (כלשון הלינק שנתת). עוד דבר- חסרה לי הסתכלות בצורה יותר רחבה על הנקודה הזאת בזמן של הניינטיז . או אז ניתן היה לראות שרדיוהד לא פעלו בואקום ודברים מעניינים אכן קרו במקביל- הלהקות ה"אלטרנטיביות" האמריקאיות שהתחילו באייטיז/תחילת הניינטיז, ושרדו עד לנקודת הזמן הזו ,כולן הספיקו להוציא יצירות מופת מורכבות יותר (סאונדגארדן, פליימינג ליפס, פיית' נו מור ,טריפינג דייזי, רד הוט צ'ילי פפרז, REM, הם רק חלק מהשמות, אה וברייניאק, שהיו החלוצים האמיתיים בניינטיז בכל הנוגע לאלטרניב ואלקטרוניקה) רדיוהד לא היו מקרה בודד ואולי "העלתה את הרף" בעקבותן. אבל העיקר שהם מחצו את כל הבריט-פופרים המעצבנים..

danduna2020

New member
כתבה מדהימה

הכתבה הזו היא בדיוק כל מה שאני חשבתי במשך שנים על האלבום הזה שלא מאבד מהרלוונטיות שלו- כל שיר, אפילו אם הוא מלפני 15 שנה, אקטואלי גם לימים האלו ולכל מה שעובר עלינו במדינה ובעולם. אני בהחלט גם מסכימה עם מה שנכתב לגבי ארקייד פייר והאלבום שלהם סובורבונס.. בהחלט לא מבייש את הפירמה של אוקיי קומפיוטר.

ranisharoni

New member
אגב האלבום

יש אתר שמשקלל מאות דירוגים נחשבים וOK יושב שם על כס המקום הראשון כבר כמה שנים:
http://www.besteveralbums.com/overall.php

אגב, במקום השני נמצא הצד-האפל למרות שלדעתי אלבומי הביטלס שממוקמים אחריו ויש עוד שטובים ממנו. OK לבטח הרבה יותר טוב ממנו (שוב לעניות דעתי). כשהתמכרתי לאלבום חשבתי לתומי שאפילו לא ניתן לערוך אוסף מ25 שנים אחורה שיעלה עליו.

יופי של כתבה!

arieltr

New member
15+25 = 1972

התמכרות זה אחלה.
אי אפשר לעבור את החיים האלה בלעדיה.

אם אני אתאמץ אני חושב שאוכל למצוא לפחות 10, אם לא 20, אלבומים יותר טובים מאוקי קומפיוטר.
גם אם אני אקביל את עצמי ל-1972-1975 בלבד.
זה בהחלט אלבום מצויין, ולדעתי האלבום הכי טוב של רדיוהד, לפני שמשהו אחר עלה להם להד.
התמכרות זה האלבום הכי טוב שיכול להיות.

Barmelai

New member
להתאמץ?

תך כדי שינה טרופה בהליכה לאחור, מהשרוול, מקליפת הקורטקס, אני שולף 20-40 טובים ומרגשים ממנו. אוקיי הוא אלבום מצויין, מושלם בסוגו. הסוג הזה הומצא בשנות השבעים, רדיוהד לא המציאו כלום באוקיי (להבדיל מקיד A). האלבום הוא שחיין מצטיין בבריכה שנבנתה 20 שנים קודם ואלבומים רבים שחו בה יפה יותר, חזק יותר וטוב יותר ממנו, במהלכן. אני לא אומר את זה כדי לגרוע במשהו מאוקיי, אלא כדי לשים אותו בפרופורציות הנכונות לו. למעט הדיעה האישית שנובעת מטעם של מאזינים, רובם יש להניח נולדו בין 1990 ל 2011, הכתרים שנקשרים לו כמו חלוציות, פריצת דרך, משהו שלא נעשה, הם קשקוש. אני אגב, חולה על התחת של אוקיי, שלא יהיה ספק, אני חושב שהוא נהדר. אבל רבאק, קצת פרופורציות.

ranisharoni

New member
בגלל זה סיפקתי את הדירוג הקולקטיבי

שלפי מה שאתה אומר דרוש הסבר ללמה אחרי שיקלול של כל כך הרבה דירוגים דווקא האלבום הלא פשוט הזה נוחת ללא עוררין במקום הראשון כשהוא מקדים רשימה מכובדת ביותר של אלבומי אגדות רוק...
(קשה להאשים את הדור הצעיר יחסית כי רוב האלבומים הבכירים עתיקים ממנו).

http://www.besteveralbums.com/overall.php

Barmelai

New member
לכן הוצאתי מהביקורת שלי את עניין הדירוג

הדירוג, כל דירוג שהוא, מקובל עליי. אני חושב שלא קיים דבר כזה אלבום אוברייטד. כל אלבום שלא יהיה שמגיע לפסגת איזו טבלה כתוצאה מסקר מקיף, נמצא שם בצדק גמור: הוא קולע לטעם הרוב באותו זמן. ומי אני שאתנשא מעל הרוב? סביר שגולשים שהיו שם, כשאלבומים כמו לונדון קולינג, ריבולבר ודארק סייד יצאו לאור, פחות נוטים להשתתף בסקרים ממין זה. מפריעות לי רק הקביעות שאינן נכונות עובדתית. משפטים כמו "שינתה לנצח את הדרך בה אנו תופסים ומאזינים למוזיקה פופולארית", מעידים על חוסר בהכרות מספקת של עם הרוק שנוצר והתפתח לפני שנות התשעים. עובדתית, דבר לא הומצא שם, יש רק שימוש נכון ומוצלח באלמנטים שהיו קיימים הרבה קודם ואפילו השימוש הזה לא יצר משהו חדש. אבל עם הקביעה שמדובר באבן דרך ברוק, אני כן מסכים.

Celluloid Hero

New member
יש בעיה עם הרשימה הזו

(לא שאין בעיה עם כל רשימה אחרת מהזן הזה, אבל בכל זאת- זאת בעייתית במיוחד) כמה שאני אוהב את אנימל קולקטיב, לא הייתי מכניס אותם לרשימת 100 אלבומים הגדולים בהסטוריה, וגם אם הייתי, לא עם האלבום שהם בחרו.. .יש עוד כמה אלבומים מהעשור הקודם שמופיעים שם וצורמים לי במיוחד, אבל הבחנתי בגיוון מוגזם ברשימה מבחינת ז'אנרים ושנים, שיותר מכל מעיד כי לא ניתן ליצור רשימה הגיונית שכזאת. אם כבר ,עדיף לצמצם כמה שיותר. לקחת רק ז'אנר אחד, להגביל את עצמך לתקופת שנים מסויימת, אולי אפילו לספור עד 10 לפני שאתה מכניס אלבום של מטאליקה או קולדפליי (!) לאיזושהי רשימה (אלא אם זו רשימה שחורה), או אז, אפשר לקבל רשימות שיעילות למשהו או מישהו.

ranisharoni

New member
שיקלול של שיקלולים

כמו דירוגים של עיתונים ידועים, מצעדים נחשבים וכו'.
יתכן וחלק מהאלבומים לא ישרדו את מבחן הזמן אבל מתוך אלה שכן עדיין עולה השאלה איך אלבום לא טרויאלי כמו אוקי מבוסס בהחלטיות במקום הראשון. הוא לבטח לא מכר יותר מאלבומי הביטלס או פינק פלויד. הוא לא זכה לשיווק אגרסיבי כמו אלבומים של מייקל ג'קסון או מדונה. שיריו לא כיכבו כלהיטי מצעדי פזמונים. כמו שברמלאי ציין, הוא לא אלבום שחידש מוזיקלית כי עם תימצת וזיקק את הפופ-רוק האיכותי.

אולי גדולתו של האלבום נובעת מכוח איכותו המופתית שנתנה הכשר חסר תקדים ללגיטימציה של מוזיקה איכותית כמיינסטרים (אחרי שנים לא פשוטות משנת 74).

לעניות טעמי האישי, האלבום הקרוב ביותר בשנים ובאיכות לאוקי הוא זיגי-סטארדסט מ 72. עוד אלבום פופ-רוק מושלם שמורכב משירים מושלמים שבוצעו בצורה מושלמת. איכות אותנטית.

arieltr

New member
טעם אישי זה טעם אישי

אף פעם לא באמת פיענחתי את בואי, ורוב הזמן אני מוצא את עצמי מדלג על אלבומים שלו, כי לא יודע אבל משום מה משהו שם לא עושה לי את זה עמוק בפנים.
אבל, הבינג סייד דאט, אם כבר אלבום של בואי, אז מבחינתי זה לא זיגי, אלא דווקא זה ----->

ranisharoni

New member
זה באמת עניין אישי

ובכל זאת מעניין להבין למה דווקא זיגי, שמוסכם שהוא אלבום מופת, זכה למקום הגבוה מבין אלבומי בואי כשמשקללים הרבה הרבה טעמים אישיים (בחלק מהרשימות הוא בעשיריה של כל הזמנים ובסה"כ במקום 21).

אגב ברשימה הישנה והלא עדכנית שלי, זיגי במקום חמישי:
http://www.besteveralbums.com/thechart.php?c=765

אגב - איזה שיר של בואי מזכיר השיר הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=PKbKJwfeLrw

Barmelai

New member
תבוא עליך הברכה רני

שיר ע-נ-ק של ג'וליאן קופ! בבת אחת נזכרתי כמה הוא גדול וכמה זמן הזנחתי אותו, ואת פגי סואיסייד. בושה וחרפה לי ואיזה יופי לגלות שיש כאן אנשים שאשכרה שמים קופ במערכת. בוא לא נפספס את ההזדמנות להזכר בדמעה המתנפצת שלו...
באשר לשאלה שלך - אף שיר של בואי לא ממש זינק לי לתודעה. אולי מונאייג' דיידרים, בקטנה.

ranisharoni

New member
קצת יותר מבקטנה

כששומעים את הסוף של מונאייג' מבינים שזאת מחווה של ממש:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=JFDj3shXvco#t=193s

זה אגב השיר האהוב עלי ביותר של בואי ובכלל אחד מה... פופ-רוק הכי טוב שאפשר.

אגב משום מה הסוף של שיר הגולש (קשור לאיזשהו מסר אקולוגי) גם מאוד מזכיר לי את הסוף של היצירה\שיר האלמותי הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=JLZMMk8KZSU

arieltr

New member
לא יודע איזה שיר של בואי, אבל יש לי כאן ספר

על סצינת הרוק היפנית וההסתעפויות למיניהן, בשנות השבעים.
יש שם סקירות על להקות ופצצה של אלבומים למיניהם.
נראה לי רק מהספר הזה אפשר למצוא חופן אלבומים יותר טובים מאוקי רדיוהד.
אחלה ספר שבעולם.

מחבר הספר - ג'וליאן קופ.
להבנתי זה אותו הבחור.

Barmelai

New member
כן זה הוא

מומחה לסצנת הרוק, הפסיכדליה והאנדרגראונד היפני.
הספר שבידיך הוא ככל הנראה:
Japrocksampler: How the Post-war Japanese Blew Their Minds on Rock 'n' Roll
זה המדריך הכי טוב לדרעק היפני שאנחנו כל כך אוהבים. כאן תמצא אתר עם 50 אלבומי הדרעק של הדרעק והוא מורה נבוכים מצויין למי שרוצה לטבול את רגליו במיץ הצהוב:
http://rateyourmusic.com/list/RamonesIstKrieg/julian_copes_japrocksampler_top_50_albums/

ומי במקום הראשון - האוקיי קומפיוטר היפני

נוסף לכך, ג'וליאן קופ הוא אולי המומחה מס. 1 לקראוט. כתב ספרים, חי את הסצנה וארח להקות קראוט באנגליה. נוסף על היותו מוזיקאי בעצמו עם כמה אלבומים די שווים, הוא חוקר עתיקות ידוע, מומחה לתקופה הנאוליטית ופגאניזם, בר סמכא בכל הקשור לסטון הנדג', האתר המוזר ליד באת' ונדמה לי שהוא דרואיד בעצמו, אלא אם כן סתם העללתי עליו.
הספר שהוא כתב על סצינת הקראוט:
Krautrocksampler: One Head's Guide to the Great Kosmische Musik - 1968 Onwards

למעלה