...

Land0slide

New member
...

לפעמים אני תוהה עם עצמי אם קרה פעם שהצלחתי להקדיש את חיי למטרה אחרת. מטרה שהגוף שלי לא מקושר לה בשום אופן שהוא. ואני נוברת בתוך עצמי, מנסה באמת לקחת את השאלה הזו בכל הרצינות, אבל לבסוף זה לא ממש עובד. לא מוצאת תשובה שתספק אותי, שתתן לי תקווה שאולי היה לי סיכוי. זה היה הרע במיעוטו לדעת לפחות שהיה רגע כזה, שההתעסקות החולנית שלי עם כל חלק בי היתה פעם פחות רלוונטית ממשהו אחר. אני חושבת שעברו יותר מ6 שנים מהתקופה שבה עוד הייתי מסוגלת מדי פעם לזרוק איזו עצם, ברגעים נוראיים של בדידות, בתקווה שיהיה מי שירים אותי, ולפעמים באמת היה. אבל עברו 6 שנים. של כאב שאין לי את היכולת לדבר עליו עם אף אחד. של כאב שאני חולקת רק עם עצמי, ללא דף או עיפרון, וללא מילים. קשה לתאר איך זה מרגיש להסתכל על עצמך במראה ולדעת שאת לבד עם כל החרא שלך בעולם הזה. אני שנים מתפקדת כחברה הפסיכולוגית, מוצפת ללא הפסקה באנשים שצריכים יעוץ על החבר המקסים, שסהכ יש לו ידידה חדשה מהעבודה שאין לו כלום איתה, אבל זו סיבה מספיק טובה לכעוס עליו. ויש את היעוץ, או הכתף - על העבודה והדירה והאקסית, והיום המחורבן בעבודה. ויש את הרגע הזה של לקום באמצע הלילה לצליל ה- SMS הדיכאוני מחברה, כי השעות הפוכות (חשבתי שלברוח מהארץ יטיב עימי אבל חה, ממש.) ואז זה נגמר. ונהיה פתאום שקט, אף אחד כבר לא זקוק לי יותר. וזה מעגל כזה, של להיות כל כך זקוק למישהו, ולרצות שמישהו יהיה שם כדי שאוכל להתנחם בזרועותיו כשאצטרך, אבל לדעת שאין כזה.

levshavur

New member
לנד

שלום לך,
אני קוראת הרבה בדידות בהודעה שלך. אפילו כאן אני רואה שאף אחת עוד לא הגיבה לך...הרצון הזה להרגיש שמישהו זקוק לי , שאני יכולה להועיל למישהו, הוא עומק מאוד בחיים שלי, אז אני יכולה להבין בדיוק על מה את מדברת...
דווקא כי אני בעצמי זקוקה לעזרה בגלל המוגבלויות הגופניות, יש לי גם צורך חזק לעזור. אני מצאתי שלהתנדב זו דרך מוצלחת לעשות את זה.
להתנדב, זה נותן מטרה, נותן קשר עם אנשים, זה נותן לך סיפוק שאת מועילה וצריכים אותך, וזה מוציא מתחושת הבדידות. יש כול כך הרבה אנשים שזקוקים לעזרה!
לגבי הנתינה שלך לחברות, חשוב שזו תהיה נתינה הדדית, ולא רק שייקחו ממך את כול האנרגיה הנפשית ואת תרגישי מרוקנת, בלי שמישהו יעזור לך למלא את המצבורים...
לגבי SMS באמצע הלילה, לדעתי אולי שווה לך לשקול לכבות את הנייד ללילה. עם כול הרצון הטוב לעזור, אבל צריך שתשימי גבולות סבירים לחברות. אם הן לא יודעות לשים גבול בעצמן, את תצטרכי לשים אותו...במקרה שלי הנייד דלוק תמיד, אבל נדיר שמישהי תשלח הודעה, או תתקשר...רק פעם אחת שאני זוכרת שמטופלת שלי התקשרה בשעה מאוחרת, אבל זה היה טוב שהיא התקשרה, כי הפניתי אותה למיון, ובאמת אשפזו אותה. (מיון רגיל, לא פסיכיאטרי). אז גם לגבי חברה דיכאונית, אם אין סכנה ממשית לחיים שלה, זה יכול לחכות עד הבוקר (אצלך). זה משהו שהייתי מבהירה לחברות לגביי נייד דלוק.
אני חושבת שברגע שתנסי להיות שם בשביל חברות בקטע חברתי, ולא לשמש להם כסוג של פסיכולוגית (והם לא מטופלים שלך) הם גם יתייחסו אלייך אחרת. כי כרגע הם רגילים 'להשתמש' בך כשנוח להם בלי להיות שם בשבילך. לכן חשוב שתשימי גבולות, ותנסי לתת להם להבין, מהי מהות הקשר שאת מצפה לו. זה כמו (להבדיל) שיש תקנון לפורום, ולמה צריך את זה? בשביל לשים גבולות, שלא תהיה הצפה כללית, אלא מקום בטוח לכתוב בו. אותו סוג קשר עם חברות, לשים גבולות בריאים, להבהיר מה הכללים שלך, מהו גבול ההתמסרות שלך, ומה את מצפה מאחרים...
לגבי מישהו: את אף פעם לא יכולה לדעת, יכול להיות שיהיה בעתיד גבר שיאהב אותך...בעבר האמנתי שאני כבר אף פעם לא אהיה יותר בזוגיות, אבל הנה אני כן...וכייף לי...אז אני רוצה לתת לך תקווה, יש גברים שאוהבים לא בגלל המראה, אלא כי הם נמשכים מעוצמת הרגש...
לבשה.

למעלה