14 ביציות 2 עוברים

tamshl

New member
14 ביציות 2 עוברים

אז אתמול החזירו לי 2 עוברים (IVF5) לאחר 3 חודשי דקאפפטיל ארוך לטיפול באנדומטריוזיס, הזריקות כללו מנוגון , וגונל ,שאבו 14 ביציות מתוכם רק 5 בשלות נשארו 2 עוברים _איקסי) . אחוץ מפעם אחת אנחנו לא מצליחים להגיע למוקפאים ,שואבים הרבה אבל או שהן לא בשלות או מבושלות מדי או שאין התחלקות. אני ממש מדוכאת כי באמת הפעם חיכינו כל כך הרבה זמן ולמרות שצריך רק אחת טובה זה מתסכל. האם יש קשר לדקאפפטיל ולתגובה יחסית עלובה ?

מם 1971

New member
ייתכן ויש קשר לאנדומטריוזיס

אצלי היתה תגובה דומה לשלך (מתוך 16 זקיקים נשאבו 9 ביציות מהם נוצרו רק שתי הפריות). כאשר דיברתי עם הרופא הוא קשר את זה לעובדה שיש לי אנדומטריוזיס, שכידוע לפעמים משפיע על איכות הביציות. אני החלטתי לנסות להבא פרוטוקול עם סטראויידם בתקווה שישפר את האיכות. מקווה שעבורך לא תהיה פעם הבאה ושהפעם הזאת תהיה האחרונה והמנצחת

tamshl

New member
בפעמים הקודמות לפני גילוי המחלה

היו לי בד"כ 16-18 ביציות בד"כ בשלות אבל הכי הרבה הגענו ל- 7 עוברים. האם הרופא הציע לך סטרואידים ? האם אני צריכה לשאול אותו את זה? תודה בכל מקרה

../images/Emo62.gif רעיון לביציות לא בשלות ../images/Emo41.gif

אחרי 9 מחזורי IVF עם ביציות לא בשלות ברובן ומיעוט של הפריות, הומלץ לנו לנסות לגדל את הזקיקים מעבר למקובל. מה יש כבר להפסיד? במילא את הרוב אנחנו מפסידים על GV (שלב בחלוקת התא שמרמז על חוסר בשלות, ודנדוש תתקן אותי אם אני טועה). מתוך 14-15 זקיקים שאבו לי רק 7, אבל בפעם הראשונה בטיפולים היו 6 עוברים. כך שיש שיפור ושווה לנסות. את הזקיקים גידלנו לבערך 25-26, ועם צטרוטיד ארוך שמרנו על ערכי ההורמונים שלא ישתוללו. בהצלחה

מם 1971

New member
סטרואידים

קודם כל 7 עוברים זה יפה ולכן אם זאת השאיבה הראשונה בה הופרו רק שני עוברים, עדין מוקדם להסיק שאיכות הביציות איננה טובה. בכל מקרה לגבי סטרואידים שווה לשאול את הרופא בנושא, אני את האינפורמציה הזאת קיבלתי מבנות הפורום . אחת מהן עם אנדו' מסרה לי כי אחרי מספר רב של טיפולים הם העלו את נושא הסטרואידים . הפרוטוקול שונה והתוצאות לא איחרו לבוא. כיום כתוצאה מהשינוי יש להם ילדה מקסימה. בנוםף היא מסרה לי כי בכל הטיפולים אשר קדמו לטיפול עם הסטרואידים העוברים התחלקו מקסימום לארבעה תאים. לאחר שינוי הפרוטוקול ותוספת הסטראוידים העוברים היו באיכות גבוהה יותר והתחלקו גם ל- 8 תאים. שוב, אני מקווה שלא יהיה לך טיפול נוסף , אבל היה וכן שווה לשאול ולהתייעץ עם הרופא על הנושא. מחזיקה אצבעות.

רוית ב

New member
את צריכה רק אחת טובה!!!!!../images/Emo24.gif

גמני עם אנדו גם לי שאבו 11 ביציות רק אחת היתה טובה היא עדיין טובה ברוך השם..... אל תאבדי תקווה!!!!! האיכות של הביציות נפגעת בגלל האנדו אין מה לעשות.... אבל שוב - מספיק אחת טובה. מתפללת בשבילך רוית

עינת ב6

New member
../images/Emo24.gifהי חמודה...

חמודה שלי... אני יכולה להבין את התסכול... אחרי טיפול כ"כ ארוך, ואחרי שאת מגדלת ומטפחת ביציות חביבות, לא כולן מחליטות שמתאימה להן הפרייה...
אבל
גם אם עכשיו זה לא הכי נראה לך כל מה שאת צריכה זו הפרייה אחת טובה ומקסימה...
אז דבר ראשון תחשבי על השניים החביבים שיושבים אצלך עכשיו ברחם ומתחממים להם...
ואם זה יעזור לך להירגע אז דברי עם הרופא שלך ותשאלי מה עוד אפשר לעשות...
אם הן יוצאות לא בשלות מספיק , אולי יש דרך לגרום להן להבשיל...
בינתים תנשמי עמוק ותצטרפי לחבורת המטורפות שמדברות אל הבטן שלהן...
מקווה שגם אם לרופא תהיה המלצה את לא תצתרכי אותה!

שירלי34

New member
מה זה אנדומטריוזיס?

סליחה על ההתפרצות, אבל חשוב לי לדעת כי גם אצלי זה קורה...

nina39

New member
שלום, חדשה פה..אנדומטריוזיס

-שגם לי יש הכבוד לשאת אותו: כאשר רירית הרחם המיועדת לקליטת העובר (האנדומטריום) נושרת לא רק "למטה" במחזור אלא יורה את עצמה גם למחוזות אחרים בחלל האגן.

מם 1971

New member
אנדומטריוזיס- הסבר

אנדומטריוזיס נוצר כתוצאה מהתפשטות רירית הרחם לאיברים אחרים בד"כ באזור האגן. כתוצאה מהתפשטות הרקמה נוצרות הדבקויות וחסימות באזור האגן וכתוצאה מכך ישנו קושי להיכנס להריון באופן טיבעי. כיום מקובל לחלק את דרגות האנדו' לארבע כאשר בדרגה 1 ו-2 ניתן להיכנס להריון באופן טיבעי ובדרגה 3 ו- 4 בד"כ לא מבזבזים זמן וישר מפנים להפרייה חוץ גופית. את הדרגות ניתן לאבחן בניתוח לפרוסקופיה בו מוחדר סיב אופטי לבדיקת איברי הבטן והאגן. במקרים מסויימים יש פגיעה באיכות הביצית כתוצאה מהאנדו' את הנושא ניתן לבדוק רק לאחר השאיבה. חשוב לציין כי כל מקרה לגופו ויש נשים עם דרגת אנדו' גבוהה להן איכות ביציות מצוינות. ממליצה לך לפנות לשאלות נפוצות המופיעות בסרגלהכחול למעלה, שם תוכלי לקבל מידע נוסף על המחלה.

tamshl

New member
תודה לכולן על התשובות המעודדות

בהחלט אני משדרת אנרגיות חיוביות לשניים הקטנים ברחם שלי ומקווה שזה יעזור. עם פז"ם שלי - שנתיים בתחום ה- IVF אני מרגישה כבר קצת יותר מחוסנת ובעיר בגלל הפורום המדהים הזה שלמרות שאני פסיבית ורק קוראת מקבלת המון תמיכה . בהצלחה לי ולכולנו

orel06

New member
../images/Emo23.gif אני לא מבינה כלום ב IVF

אבל מחזיקה לך אצבעות חזק חזק חזק

למעלה