כמה דברים:
לגבי הביישנות זה משהו שעם ההיכרות שלך עם המדריך יילך מעצמו אני מניחה אבל איכשהו את צריכה להחיל את זה גם על כל מאמן אחר שתתאמני אצלו או שיסתכל עלייך. אני מסתכלת על זה כמשהו שהוא לא שחור ולבן - זה לא או להיות ביישנית נורא או להיות שחצנית נורא. יש אפורים באמצע. מותר לך להכיר בעצמך את החוזקות שלך אבל גם להיות מודעת לחולשות ולנסות לחזק אותן. זה עניין של איזון אבל כמובן שאל תמעיטי מערך עצמך ומהידע שכן יש לך. מה שיש לך אי אפשר לקחת ממך
לי יש קטע דומה עם מבחנים. כשהמאמן שלנו בקורס אמר לנו שאנחנו מתחילים לעבוד על מסלול שלם במקום רק על אלמנטים בודדים ושהוא הולך להסתכל עלינו כמו בוחן לא הצלחתי לתפקד. אחרי שני נסיונות כושלים להתחיל מסלול ניגשתי אליו ואמרתי לו שאני לא מסוגלת עם הלחץ הזה. באיזהשהו שלב גם התחלתי לבכות מרוב לחץ (ואחרי זה מרוב עצבים על זה שאני בלחץ - זה היה מאוד משעשע).
מתי מבחני הקבלה בקורס בכנות? כמה זמן את מקצה לעצמך להשתפר? אמרת למאמן שלך שזו המטרה שלך? יכול להיות שהוא יבנה לך תכנית אימונים שתתאים להביא אותך לרמה הנדרשת בזמן המוקצב בצורה יותר יעילה מאשר אם פשוט תרכבי.
לגבי אסרטיביות - יש לי את אותה בעיה. אבל כל פעם שאני חושבת על זה אני חושבת על מה שאילן אמר לנו (והוא אומר וגם מדגים את זה בכל פעם מחדש):
מה עדיף לסוס לדעתך? שבמשך כל האימון ימשכו לו בפה ויבעטו לו בצלעות וינסו לשכנע אותו "נו סוס אולי עכשיו, אולי עכשיו תעשה את מה שאני רוצה?" וזה יהיה מלחמה מתמדת שלך מול הסוס (והסוס ינצח) ולשניכם יהיה לא כיף?
או שבמקום זה באופן חד וחלק תבהירי לסוס מה את רוצה, למה את מתכוונת ואיך את מתכננת להשיג את זה? זה ויכוח אחד שבו את תגרמי לו להבין ואחרי זה תוכלי לעזוב אותו לכל שאר האימון כי הוא פשוט יהיה איתך בראש שלו.
אם הייתי סוס והייתי מנסה לבדוק גבולות עם הרוכב שלי הייתי מעדיפה את הויכוח האחד הזה ולהבין מאשר ששעה שלמה יחבטו לי בצלעות וימשכו לי בפה.
זה אפילו לא עניין של מי הבוס, זה עניין של 'אתה סוס, אני הרוכבת, בוא תהיה איתי ואני אהיה חברה שלך. אם לא תהיה איתי אני לא אהיה חברה שלך.'
עדיין יש לי בעיות עם הגישה הזו וגם לפעמים כשמדגימים אותה ואת לא על הסוס זה עלול להיראות דיי אלים אבל בסופו של דבר את חושבת - טוב, זה ככה לפעם אחת ואז הסוס דבש, זה באמת עדיף מאשר להציק לו בכמויות אמנם פחות מאסיביות אבל כל הזמן כל הזמן בלי הפסקה כל השיעור. השיעור אמור להיות כיף לשנינו ולא מלחמת עולם... אז גם אני מתמודדת עם הבעיה הזו והחשיבה הזו עוזרת לי.
השאלה הנשאלת היא האם מנטלית את לא מצליחה להביא את עצמך להיות אסרטיבית כי את מפחדת לפגוע בסוס, או שאולי מבחינה פיזית קשה לך להביע את שפת הגוף האסרטיבית הזו (ואז כל מה שכתבתי למעלה לא תקף ואת פשוט צריכה לחזק את הגוף שלך).
ובסופו של דבר, מה אכפת לך מה יחשבו עלייך? אני כבר מזמן החלטתי לצאת מנקודת הנחה שאני חרא של רוכבת. אין רוכבת יותר מגעילה ממני שעושה עבודה יותר מחורבנת ממני ויודעת לשבת פחות טוב ממני (רוכב לעומת זאת אפשר למצוא לא מעט
), ואז פשוט לא אכפת לי מה יגידו. יגידו שאני על הפנים? - סבבה שיהנו, לי לא אכפת, באתי להנות וללמוד. ועוד דבר - רק כשאומרים לך שאת לא טובה וגם במה את לא טובה תוכלי להשתפר. אחרת את סתם חיה באשליה שהכל מצויין ואת לא מתקדמת. אני ממש אוהבת שהמאמנים שלי "משפילים" אותי ברכיבה. רק כשהם צועקים עלי ומסבירים לי איפה אני לא טובה ומה הם לא אוהבים ברכיבה שלי אני משתפרת (קטע קצת מזוכיסטי כזה אבל נו שוין). בלי זה אני מרגישה שמרמים אותי ושאני סתם מבזבזת את הכסף שלי. אם באתי ללמוד וכל מה שיגידו לי זה כמה שאני טובה אני ממש אתאכזב...