??

חדת קרן

New member
??

מה יש בו בלילה ?? ומה מסמנת הלבנה ? ומדוע חסידים מתבודדים דווקא בלילה ? האין הלילה הוא הזמן שבו מתגבר כוחם של הסיטרא אחרא ??

ליקוטי עצות,התבודדות,

ז- עקר התבודדות הוא בלילה, שאז הכל ישנים,וגם שיהיה המקום חוץ מהעיר, שילך בדרך יחידי, דהינו במקום שאין בני-אדם הולכים שם אפילו ביום. וע"י זה שמתבודד בלילה בדרך יחידי כנ"ל, ומפנה לבו ודעתו מכל עסקי העולם הזה ומבטל הכל... ח- בלילה הוא עקר זמן התבודדות...

צודקת .

הלילה הוא אכן מסמן חושך רוחני , שליטת "האחרים". אולם חצות הלילה מסמן את תחילתו של הבוקר , את היציאה מהחושך , את הגאולה . משה רבנו גואל את עם ישראל בחצות : " ויאמר משה כה אמר ה´ כחצות הלילה אני יוצא בתוך מצרים" . אני זוכר שקראתי שר´ אלימלך מליזנסק אומר שמצאת הכוכבים עד חצות לא טוב לעסוק בתורה ! אוסיף כמה דיבורים מהספר שמע ישראל של הצדיק ר´ ישראל דב אודסר זצוק"ל. "אני יודע , אני יודע , אולי אני חולה אני משונה , אבל צריכים לעשות חיות והתעוררות הלב, מדברים עם השם. כל דיבור שלו, מה שהוא מלמד אותנו מה שגילה לנו צריכים לקיים , כמו שהוא מלמד ומגלה לנו. הוא אומר "לקום חצות"! האיר בנו לתת כל נפשנו על זה. אמונה , אם הוא אומר חצות - זה הרפואה בעולם הזה בעולם הבא , תמיד ! אם הוא אומר "תהילים"! כל מה שהוא אומר אנחנו צריכים לקיים במסירות נפש , לא לשמוע לשום אחד ! אי אפשר לשער מה שאנחנו זוכים לקבל מרבנו, כי כל דיבור הוא ממש כל חיותנו וחיות של כל אדם שבעולם ! אז אנחנו צריכים לקבל את זה בכל נפשנו בכל מאודנו. אין תרוץ ! רבנו הקדוש כותב ככה כי זה כל חיותנו. אם הוא אומר "חצות"! , קשה , אבל צריכים לעשות כל מיני עצות לקיים את זה, לקיים חצות, לקום בחצות לילה. בפרט אנחנו , יש לנו מקומות כאלה, יערות ושדות ... אם הוא אומר "התבודדות! לדבר עם השם יתברך". צריכים אנחנו לקבל את זה , לקיים את זה במסירות נפש! הוא אומר "בכל יום שעה אחת התבודדות, בכל יום". נו , זה צריכים אנו לקיים את זה. אם לא מקיימים את זה ...חבל! צריכים אנחנו למסור נפשנו לבכות לפני השם יתברך: "רבונו של עולם , הלוואי שנזכה לזה, שנזכה לקיים! ". אני ראיתי את ר´ ישראל (קרדונור)...כמה הוא נתן את כל הכוחות שלו לקיים דברי רבנו. הוא קם בחצות הלילה והוא לקח הנעליים בידו באיזה סמרטוט , באיזה דבר שלא ישמעו השכנים, והוא הלך שלא ישמע שום אדם. הוא הלך לדבר עם השם יתברך, במקום מיוחד מחוץ לעיר... כל העולם עושים צחוק מזה:" מה זה , מה יהיה לו מזה? ". ברוך השם , אשרינו שאנחנו זכינו להיות בחלקו של רבנו שהוא מלמד אותנו איך להיות יהודים. אנחנו צריכים לשמוח תמיד ביום ובלילה, תמיד לשמוח שיש לנו רבי כזה."

חדת קרן

New member
קודם , תודה !!

קודם , תודה !! ואח"כ האין ההתבבודדות היא למטרת איזון ? לעורר מחשבה פנימית? נשים גם מתבודדות ?

התבודדות בלילה

בשולחן ערוך סימן א´ מובא שאשמורת הבוקר, מחצות הלילה עד עלות השחר הוא עת רצון לתפילה. כך משמע בדברי חז"ל בתלמוד, והזוהר הקדוש והמקובלים הסבירו ענין זה בפירוט ובעומק. האר"י הקדוש תיקן לומר תיקון חצות הכולל עשרה מזמורי תהלים ופסוקים ממגילת איכה ומספר ישעיהו. רבי נחמן כתב בספרו שקימת חצות לומר תיקון חצות היא עיקר עבודת האיש הישראלי (ליקו"מ קמ"ט). רבי נחמן יסד את העצה החשובה והמעולה ביותר ליהודי (ויהודיה!) והיא ההתבודדות. לדבר לפני הקב"ה בשפתך שלך במשך שעה. הוא המליץ לעשות זאת בלילה (בין השאר, מפני שאז עת רצון, וגם בגלל שאז יש פחות הפרעות גשמיות ורוחניות), אולם התבודדות אפשר לעשות בכל מקום ובכל זמן. על ההיבטים היותר עמוקים של ההתבודדות, ועל התועלת האישית בה (איזון וכו´, כמו שכתבה "חדת קרן" בשאלתה) אפשר לקרוא בספר "נתיב לא ידעו עייט" מאת ארז משה דורון (ניתן להשיג 025710513) ובחוברת "אמנות ההתבודדות".

למעלה