צודקת .
הלילה הוא אכן מסמן חושך רוחני , שליטת "האחרים". אולם חצות הלילה מסמן את תחילתו של הבוקר , את היציאה מהחושך , את הגאולה . משה רבנו גואל את עם ישראל בחצות : " ויאמר משה כה אמר ה´ כחצות הלילה אני יוצא בתוך מצרים" . אני זוכר שקראתי שר´ אלימלך מליזנסק אומר שמצאת הכוכבים עד חצות לא טוב לעסוק בתורה ! אוסיף כמה דיבורים מהספר שמע ישראל של הצדיק ר´ ישראל דב אודסר זצוק"ל. "אני יודע , אני יודע , אולי אני חולה אני משונה , אבל צריכים לעשות חיות והתעוררות הלב, מדברים עם השם. כל דיבור שלו, מה שהוא מלמד אותנו מה שגילה לנו צריכים לקיים , כמו שהוא מלמד ומגלה לנו. הוא אומר "לקום חצות"! האיר בנו לתת כל נפשנו על זה. אמונה , אם הוא אומר חצות - זה הרפואה בעולם הזה בעולם הבא , תמיד ! אם הוא אומר "תהילים"! כל מה שהוא אומר אנחנו צריכים לקיים במסירות נפש , לא לשמוע לשום אחד ! אי אפשר לשער מה שאנחנו זוכים לקבל מרבנו, כי כל דיבור הוא ממש כל חיותנו וחיות של כל אדם שבעולם ! אז אנחנו צריכים לקבל את זה בכל נפשנו בכל מאודנו. אין תרוץ ! רבנו הקדוש כותב ככה כי זה כל חיותנו. אם הוא אומר "חצות"! , קשה , אבל צריכים לעשות כל מיני עצות לקיים את זה, לקיים חצות, לקום בחצות לילה. בפרט אנחנו , יש לנו מקומות כאלה, יערות ושדות ... אם הוא אומר "התבודדות! לדבר עם השם יתברך". צריכים אנחנו לקבל את זה , לקיים את זה במסירות נפש! הוא אומר "בכל יום שעה אחת התבודדות, בכל יום". נו , זה צריכים אנו לקיים את זה. אם לא מקיימים את זה ...חבל! צריכים אנחנו למסור נפשנו לבכות לפני השם יתברך: "רבונו של עולם , הלוואי שנזכה לזה, שנזכה לקיים! ". אני ראיתי את ר´ ישראל (קרדונור)...כמה הוא נתן את כל הכוחות שלו לקיים דברי רבנו. הוא קם בחצות הלילה והוא לקח הנעליים בידו באיזה סמרטוט , באיזה דבר שלא ישמעו השכנים, והוא הלך שלא ישמע שום אדם. הוא הלך לדבר עם השם יתברך, במקום מיוחד מחוץ לעיר... כל העולם עושים צחוק מזה:" מה זה , מה יהיה לו מזה? ". ברוך השם , אשרינו שאנחנו זכינו להיות בחלקו של רבנו שהוא מלמד אותנו איך להיות יהודים. אנחנו צריכים לשמוח תמיד ביום ובלילה, תמיד לשמוח שיש לנו רבי כזה."